Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Медсестрите вдигат палатков лагер пред парламента
Медсестрите вдигат палатков лагер пред парламента
Автор: ПИК
Дата
Дата
8298
Коментари
9
Медсестрите вдигат палатков лагер пред парламента

Продължават протестите на медицинските работници, съобщава Нова телевизия.

Сестри, лаборанти, акушерки и фелдшери искат стартово възнаграждение от две минимални работни заплати и по-добри условия на труд.

Този път те разпъват палатка при Народното събрание, за да говорят с депутатите лично, след като исканията им не са чути от март месец.

Според тях обещаните 950 лв. заплата в сектора не са факт. А в момента липсват 30 000 медицински сестри в болничната сфера.

 

 

Още по темата
Министър Ананиев с важна новина за заплатите на медиците
Часовник
12:38
Няма да има населени места без общопрактикуващи лекари, съобщи здравният министър Кирил Ананиев, който откри ново родилно отделение в старозагорската университетска болница. "Лимитите на...
Напиши коментар »
(9)
1
Айдее , почнахме ги !
2
Първо майките с болни деца, сега медицинските сестри... явно жените ще оправят тази държава, мъжете са се отдали на клюки, интриги и безхаберност. Хайде, българки, вдигайте се да изчистим боклука, че къщичката ни смърди от километри.
3
останаха камериерките и чистачките само те още дето не са къмпингували на жълтите павета!
4
Болниците са Търговски дружества,сестрите трябва да стачкуват пред кабинетите на директорите си. Все едно ние които работим в частни фирми да стачкуваме пред парламента за по високи заплати . Ще ни обърнат внимание на кукуво лято.На всички е ясно,че тези протести са политически ,подклаждани от разни нереализирани и жадни за власт хора.Не казвам,че сестрите нямат право на добро заплащане но протеста им не трябва да е към държавата а,към работодатели те им и това не е Народното събрание. .
5
отговор на коментар
За мен е чест позитански и драгалевски комуняци да ме наричат боклук!Помня любимото им време от 1991-ва д0 2001-ва година.
6
Има ли мъже медицински сестри? Щото на протеста имаше бая брадясали сестри.Да се готвят полицаите, градинарите,железничарите,академиците и т. н.
7
Цялата система на здравеопазването е объркана.Всичко се прави за момента и на парче за да се тушират моментните недоволства.Сестрите са прави защото капката от 50млн. в морето е подигравка от която до тях не достигна нищо.Трябва да се промени системата.Първо държавните служители трябва да започнат да плащат осигуровки защото е известно ,че държавата не дава пари за тях ,пенсионери и деца в пълен размер.Това може да се направи като им се увеличат заплатине със сумата необходима за осигуровки.Тогава всички тези пари ще отиват за здраве,а не правителството да подхвърля смешни суми за тях ,а останалото да прибира в бюджета. След това за неосигурените да плащат социалните служби или државата ,а не лекарите да се превръщат в пъдари и да ги гонят да си платят осигуровките.Всичко това ще доведе до увеличение на клиничните пътеки и средствата за доболнична помощ,а от там и заплатите. .
8
отговор на коментар
До 7Парите за здравеопазване растат всяка година и вече са над 4,3 милиарда,това не е смешна сума.Ако от болниците крадяха по-малко ,ако спрат да източват каса ще има пари за всичко. Не може да се наливат непрекъснато едни пари и все да не им стигат.Ами няма да стигат докато крадат.Сестрите да си търсят парите от болниците,те са търговски дружества.
9
МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ НЯКОЙ ГИ ПОДВЕЖДА И ГИ НАСОЧВА В ГРЕШНАТА ПОСОКА. 1. НЕКА СЕ КАЖЕ,ЧЕ ПРОТЕСТИРАТ МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ОТ ОБЩИНСКИТЕ И ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ. 2.ВНИМАНИЕТО ИМ ТРЯБВА ДА СЕ НАСОЧИ КЪМ ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР АНАНИЕВ,ЗАЩОТО ТОЙ ТВЪРДО ОТСТОЯВА ЧАСТНИТЕ ИНТЕРЕСИ И НЕ ИСКА ДА ПРЕРЕГИСТРИРА ВСИЧКИ ОБЩИНСКИТЕ И ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ ПО ЗАКОНА ЗА ЗДРАВНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ.ТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА. 3.НАЙ ГЛАВНИЯ ВЪПРОС Е,ЧЕ 150 ЧАСТНИ БОЛНИЦИ СА ИЗЛИШНИ И ТРЯБВА ДА СЕ ЗАТВОРЯ.ТАКА ЩЕ СЕ ОСВОБОДЯТ ДОСТАТЪЧНО МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И ЛЕКАРИ ,КОИТО В МОМЕНТА СА ДЕФИЦИТ.....ТАКА НА ПРАКТИКА ОБЩИНСКИТЕ И ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ ЩЕ РАБОТЯТ ПЪЛНОЦЕННО И ЗАПЛАТИТЕ НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ И ЛЕКАРИ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ.БОЛНИТЕ БЪЛГАРИ ВИНАГИ ЩЕ ПРЕДПОЧИТАТ СЛЕД ТОВА ТЕЗИ БОЛНИЦИ!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?