Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Мая – кандидат за кмет? ГЕРБ пак ще победи
Мая – кандидат за кмет? ГЕРБ пак ще победи
Дата
Дата
98703
Коментари
42
Мая – кандидат за кмет? ГЕРБ пак ще победи

Последният „червен“ градоначалник на София в съвременната ни история беше Стефан Нинов. Не избран, а назначен лично от др. Тодор Живков. Поради което почти веднага след избухването на демокрацията и той беше отнесен от вихъра ѝ.

И се заредиха едни вече близо 30 години, в които столичани неизменно гласуваха да ги управлява „дясното“. И пак толкова, в които „лявото“ всеки път отчаяно драпаше за реванш.

При това не се спираше пред всякакви измислици. То не беше „партийната книжка на Софиянски“, не бяха и кандидатури като „граждански квоти“, не бяха и какви ли не други чудеса. Ама всеки път – напразно.

Както напразно ще стане и сега. След фарсовия ѝ конгрес в неделя, свикан, за да научи, че другарката Нинова всъщност не си е подала оставката, а само се е пошегувала, БСП е изправена пред тежкия избор да загуби местните избори катастрофално или с някакъв все пак почетен резултат.

И май столетницата се опитва да се хване за поредната сламка, която да измъкне удавника. „Сламката“ сега е Мая Манолова. Не само теорията обаче, а и живият живот показват, че в 100 процента от случаите сламката потъва в ръцете на удавника.

В интерес на истината, на мен ми е все едно от каква боя е кметът ми. И дали ще си наричам дупките по столичните улици „янчулевки“ или „софиянки“. Както и дали ще гледам как току-що ремонтираният булевард „Цариградско шосе“ се превръща в „Цариградско море“, а още по-прясно „оправената“ улица „Граф Игнатиев“ в „Гаф Игнатиев“.

Нещата обаче са много по-дълбоки от дупките.

Столицата е едно много сложно и много етажно явление. Оставям настрана факта, че никой не знае колко реално са жителите ѝ извън официално регистрираните малко над 1,2 милиона. Оставям настрана и другия факт – че ежедневно приходящите от провинцията са поне още половин милион.

Тази маса от хора, която ежедневно прави задръствания, бълва боклуци и все за нещо има претенции, не се управлява лесно. Или по-скоро си е направо неуправляема.

В „епохата на демокрацията“ София се и „бетонира“ в най-мрачния смисъл на това понятие. Живял съм 20 години в „Младост“ – 10 преди и 10 след 1989-а. И към жив свидетел как от онзи прекрасен квартал с много зеленина, градинки, че даже и футболни игрища в т.нар. „междублокови пространства“ не остана ни пространство, камо ли пък междублоково – всичко се сля в безкраен низ от бетон.

И се оказа, че целият квартал всъщност бил „земеделски земи“, които си имали собственици (или техни наследници), пък после общината трансформирала тези „ниви“ в терени, годни за застрояване, пък после се появили и съответните фирми и ето го резултата – един студен, а понякога и направо кичозен „миниград“.

Аналогично е положението и в „Лозенец“, а напоследък и в „Манастирски ливади“, където един юнак дори си загради улица, защото била в „неговата частна собственост“. Да не говоря пък за Бояна, Драгалевци, Симеоново и Бистрица, където алчни строители отхапват все по-големи парчета от иначе националния парк „Витоша“.

Зад всичката тази реституционна вакханалия стои една желязна гвардия от подкупни бюрократи, които и с топ не можеш да помръднеш. Защото за нея „бронебойни патрони няма открити“.

И ето срещу всичкото това на „градската организация на БСП“ ѝ хрумнало, че ако на Мая Манолова евентуално ѝ се прище да се кандидатира за градоначалник, тя щяла да срещне нейната пълна подкрепа. Даже за по-голяма убедителност вкараха в боя и тежката артилерия – Стефан Данаилов, който също да я поощри в това безумно начинание.

Казвам „безумно“, защото на този етап не братята Галеви да докараш (нали уж ѝ били близки), не „сичкото кюстендилско сигане“ (нали е оттам) да регистрираш в София, не Слави Трифонов да пее от зори до мрак в твоя прослава, пак битката е загубена.

Или, по-точно казано, от нея ще спечелят други двама души.

Борисов, който за пореден път ще победи БСП в битката за столицата.

И Нинова, която пак ще каже на другарите си – „така ви се пада, като не ме слушате“.

И току-виж, те започнали да я слушат все повече и повече...

Напиши коментар »
(42)
1
Цачева победи Радев....Пик сега по Манолова ли ще почнете да плюете?
2
Това е най-добрата работа, която Google плаща сега. Получих основния месец от € 27936 за работа по 3 часа на ден. Започнах четири месеца по-рано и бързо взех вкъщи, от 7645 евро до 9264 евро всяка седмица. Не мога да се доверя на това колко е просто веднъж се опитах. тук..................>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
3
Фандъкова ще омете Мая Костинбродска позната и като сестра Галева на мафията. Само с ГЕРБ напред.
4
Проблемите които сте изредили в статията не са ли се случили по времето на ГЕРБ ? КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТЯХ ??? СЛЕД КАТО 30Г БСП Е НЯМАЛА КМЕТ НА СОФИЯ..
5
SELYANIYA VSE TAYA
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
София е синя, Фандъкова е от семейство на репресирани, женицата, която я е родила е лежала в женски лагер, а след това е интернирана неколкократно и името й окепазено. Тя ще спечели в Синя София, ако ще да открадне и жълтите павета.
8
Моя Манолова ще бъде 6андидат за кмет, но издигната от Слави или от инициативен комитет.
9
ПАК ще победи! Добре че Герб сложиха Цецка та оня зелен чора победи! 12 пъти все побеждават ама НЕ!
10
Поради алкохолна деменция, простено ти е професора. Години лапа от БКП/БСП и като ти дръпнаха паничката, защото си алкохолик, започна за една ракия от ПИК да плюеш там от където си ял.
11
Мая Манолова: Аз съм Трето Поколение Комунистка, Тоест ТЕРОРИСТКА и се Гордея с Това ! К-УРВАТА Мая Манолова е Вносител на чл. 417 от ГПК Който Приравни Правата на Банките с Тези на Държавата и Отне Домовете на Хиляди Българи ! АЗ КАЗАХ ЛИ ? Не е Толкова Важно да УБИЕШ Комунист или Милиционер, Колкото да ИЗБИЕШ Потомството му, За да не се Възпроизвеждат ИЗРОДИ ! Семейство Изсрало КОМУНИСТ или МИЛИЦИОНЕР е Бракувано Семейство, Некачествено СЕМЕ Трябва да се ЛИКВИДИРА ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
12
Може пак да победи, но не и с Фандъкова.
13
Батко къде е Милиончева! В пещерата брои
14
Манолова щом не спечели кметските избори ,веднага ще каже че са фалшифицирани ...Маьооооо , ти никога нема да станеш кмет на София , това ще е ПОЗОР за България ..
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Минавам само пътьом за да заявя: след ареста на Десислава Иванчева, зад чийто ментор Георги Къдиев стои Бойко Борисов, ние от БСП ще кандидатираме отново за кмет на София проф. Михаил Мирчев. Сигурна съм, че тези от вас, които гласуваха за Георги Кадиев на миналите местни избори, сега ще гласуват за проф. Мирчев, за да спрем грабежа на София.
17
Тази жена защо се гримира като магистралка? С тоя черен молив около очите - направо е страшна!
18
браття Галеви са като чавдарчета на фона на софийските братовчеди, обрасли в мафиотски далавери до уши. Време е да дойде нов човек и да се пробва нещо различно.
19
Мая стършила кога ще отговаря за терорът който наложи в деня за размисъл и заради злобата си реши да наклепа държавата и с лъжите си отрови народа
20
МАЯ МАНОЛОВА ЩЕ ОТНЕМЕ МНОГО ГЛАСОВЕ ОТ БСП,А ГЕРБ ЩЕ СЕ АКТИВИРАТ ЗАРАДИ КОСТИНБРОДСКАТА ЛЪЖА.
21
Цеца и ли Цецо да се кандидатират,че горките останаха без работа,пък с такива кандидати няма как ГЕРБ да не спечели.
22
Драго , чекаме те на Белата вода , Пешо е направил една кофа таратор , а Кире носи дамаджана джанковица , троен припек , ела да ни размиваш с лакардиите си , брато . Иначе нема да те уважаваме !
23
Който и да е КОМУНИСТ ще стане кмет на София кат ми цъфнат налъмите....хахахаха!
24
draganov, pi li hap4eta ili vodka da govori6 gluposti.tolkova hliab iade v bsp.skrii se i ne govori gluposti.
25
И кое му е дясното на герб, че не разбрах, всичко е втора класа комунета, великият Антон Тодоров вероятно пише втория том "До къде ни докараха?"
26
От всичките Бутафорий които прочетох останах със впечатлението че ''Инициативният комитет'' този път ще Е ГЕРБ иначе Пчеличката Мая ще обърка цветето и ще изяде ''трепалката''за мухи и даже ще остане със едно Ухо по-малко защото НЕ слуша Шефа от Позастрано тъй като иска тя да води ''бащината'' дружина което няма да стане във близко бъдеще.Като дойде на годините на Цолето тогава наследника на Тато може да си помисли сега поне има памперси и няма да носи гърнето което се вижда. от далече.Но тук има думата Ѝ Гоце но НЕ Делчев.......????
27
Откакто Жельо Желев,отмени софийското жителство,стотици селяци налазиха Столицата със мечтата да доведат цялото си свиневъдство (рода).За това гласуват за всеки различен от БСП.Да не би да ги върнат на село с говедата!
28
Комунистите не са родени да печелят! Тяхното бъдеще е загубата - на избори,на електорат и на човешки ценности ! Импексова печели само от кражби,приватизации и лъжи ! Айдее ходом с фатмака у гьоло !
29
Колко са членовете и членките на БСП?Нинова ще разкрие ли истината за реалния членски внос,дали е само 70х.лв. което означава някакви 20х. същества,или е повече,ама приведен на Вирджините по сметката на Йончева? След арестите на спонсорите,след харчовете по СПА и за 49 конгрес на БКП/БСП,който бе безсмислен,касата на Позитано била празна,ама на Корнелия се препълнила!Къде ще емигрира Корнелия,след като се докажат кражбите от БСП,остана само Белград в компанията на последния,неарестуван спонсор Цв.В.
30
Мая Маналова няма никакви шансове. Хорато не са забравили аферата костинброд , която съчини Манолова, за да попречи на ГЕРБ да спечели изборите.Освен това хората помнят и братя Галеви на които тя беше ревностен привърженик. Знак за равенство между Манолова и Фандъкова не може да има. Класата на фандъкова е няколко нива над Мяанолова.
31
Мая си беше к----------а ,още като ученичка и такава ще си остане до края!!!
32
Твоята скъпа и "неподкупна" бръснарка Иванчева ще стане "кмет" на северното м-ургаво крило в сливенския зандан!
33
Виж са ма селска патко даже името си правилно не можеш да си напишеш, целия ти кух електорат знае че се казваш КУРнелия на ква пак са прайш чобанска мършо!
34
Кмет на София ще стане ,този който подкрепя гейпарадчето.Тиквата пръв го разреши (защото е пе.дераст) и селянката от Самоков.И двамата спонсорирани от Сорос и западНАЛИте посолства.
35
Ха, ха, ха, "наздраве, Драго",гледай таратора да е ледено изстуден и по-кротко в жегата с "тонизиращите"напитки,защото честото им смучене пречи на мисловната ти дейност!
36
ДА ГЕРБ ЩЕ ПОБЕДИ!!!! ИЗОБЩО ИМА ЛИ ИЗБОРИ!!!!! КАКВО ЗНАЧИ ПОБЕДА? НЯКАКЪВ ПОЧТИ НИКАКЪВ ЧОВЕШКИ ПРОЦЕНТ !!!!!!
37
Костинбродската шафрантия, да не мисли, че народа и е простил, за преврата докарал ни Чалмата и СС Момата на власт. Да не мисли, че народа е забравил поредния грабеж, и поредната национална катастрофа, докарана ни от управлението на Гей-Стан и Сачмата!!!
38
Ако срещу Мая турят пак бабето Йорданка считайте, че София най-сетне ще се отърве от позора си да бъде "управлявана" от марионетка без никаква компетентност за такава отговорна работа.
39
Ако Мая се кандидатира за кмет на София и б.б. да застанесрещу нея, пак тя ще спечели! На хората им писна от котараците, ввълците, ремонти на ремонтите, ппеики за по десег бона, спирки на метрото без паркинги и връзка с наземния транспорт, презастрояване на панелните квартали, не миенето на улиците и твърди прахови частици,,, и далавери,,, далавери...
40
Дори и с гласовете на градските БСПдирасти, около Рада Дълбоката и Гнома, Костинбродската уруспия няма никакъв шанс!
41
ХОРАТА ЗНАЯТ С КОЛКО МНОГО Л....НА СИ ОМАЗАНА . СЛАВИ И КУРНЕЛИЯ С ПОДКРЕПАТА СИ , ЩЕ ТЕ ЗАКОПАЯТ ДО ГУШАТА. ЩЕ ПОСЛЕДВАШ СЪДБАТА НА МИЛИОНЧЕВА . САМО ЧЕ ТЯ СЕ УРЕДИ В БРЮКСЕЛ А ТИ ЩЕ ГЛЕДАШ СЛУЖБАТА ОМБУДСМАН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН , КАТА ЗАГУБИШ ИЗБОРИТЕ В СОФИЯ......
42
ТЯ ЗА ПОЛИТИК НЕ СТАВА И НЕ СЛУЧАЙНО ,КОГАТО БЕШЕ ДЕПУТАТ ОТ БСП Я ЗАМЕРЯХА ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ!ХОРАТА Я ХАРЕСАХА КАТО ЗАЩИТНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ,КОЯТО ЗАЕМА В МОМЕНТА.СЕГА ОТНОВО Я ВИЖДАМ В СВЕТЛИНАТА НА ПРИВЪРЖЕНИК НА БСП.ТОВА НЕ Е В ПЪЛНОМОЩИЯТА И ДА БЪДЕ АДВОКАТ НА БСП И ДА Е ПРОТИВ НАМАЛЯВАНЕТО НА СУБСИДИИТЕ1ТОВА НЕ Е НЕЙНА РАБОТА!ТЯ В МОМЕНТА Е ЗАЩИТНИК НА БЪЛГАРИТЕ ,А ВЕЧЕ 2,5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ КАЗАХА ТВЪРДО "ДА" ЗА 1 ЛЕВ СУБСИДИЯ И НИТО ЛЕВ ПОВЕЧЕ!ЗА КМЕТ СЪЩО НЕ СТАВА,А ЗА ГОЛЯМА СОФИЯ НИКОГА!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?