Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Мая Манолова = храни куче да те лае
Мая Манолова = храни куче да те лае
Дата
Дата
117842
Коментари
50
Мая Манолова = храни куче да те лае

Историята показва, че общественото недоволство, което съпътства политическия живот и това се случва и в нашата държава.

В развитите страни след поставянето на диагнозата, болестите започват да се лекуват, тъй като гражданското общество го изисква непоколебимо.

В България, обаче, и това не се случва като по света. Тук всички недъзи във функционирането на държавата се използват за лични и користни цели. Това вече не е изненада за никого, а рецептата е проста и почти изтъркана – „припознаваш“ дадено гражданско недоволство, раздухваш го в медиите, създаваш си медиен имидж и от там вече е лесно – стъпка по стъпка изграждаш политически имидж на „защитник“ на правата на гражданите.

А ако намериш и силна политическа фигура, която да те припознае и легитимира с шумно отразено в медиите събитие – още по-добре. Ако успееш да накараш и премиерът да се изкаже в защита на някоя от „твоите“ тези – бинго!

При последната подобна схема – покрай кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София – се оказва, че бингото е именно за самата Мая Манолова. А премиерът Борисов е този, който с подкрепата си й го е осигурил.

Как стана така?

През последните няколко години Мая Манолова изникваше като гъба след летен дъжд при всяко медийно отразяване на гражданско недоволство – това й било работата в полза на гражданите. Но ако се съди по реалните резултати, вместо по приказките, освен излъсканият имидж на Мая Манолова, друго не се вижда и ползата за гражданите все още се крие някъде дълбоко в тунела.

В много от тези случаи напълно очаквано се намесва и премиерът с подкрепа в полза на гражданите. Така обаче, успя да изстреля рейтинга на Мая Манолова във висините – нещо, което тя самата надали е способна да постигне без статуса и личността на Борисов.

Примерите за това са много – отпуснатите милиони за хората с увреждания, протестите на медицинските сестри и отпускането на повече средства за увеличение на заплатите им и т.н.

„Надали има някой, който да е помагал на Мая Манолова повече от мен“ – заяви наскоро премиерът Бойко Борисов.

Свидетели сме на жив пример на старата българска поговорка „Храни куче да те лае“.  В този случай, обаче, имаме и развитие на фолклорната мъдрост – то даже и захапа.

В политиката може би това е нормално, но за принципите на едно демократично общество е трудно да се обясни как така се изправяш срещу този, който е спомогнал за изграждането на успешния ти имидж.

Мая Манолова направи точно това – изправя се в пряка борба срещу един от най-силните кандидати на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

При това, не без съмнителната подкрепа на друг известен „активист“ – протестърът Никола Вапцаров, който покрай вълненията си, свързани със сградата „Златен век“ успя да се добере до лична покана за среща от Бойко Борисов. 

Бойко Борисов на среща с Никола Вапцаров в Министески съвет

Тогава Борисов осигури на Вапцаров медийно време на тепсия, както и го легитимира пред обществото като обществена фигура. А сега, същият този Никола Вапцаров е председател на инициативния комитет, който издига кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

Добре е да си спомним, че Вапцаров беше този, който измисли и редица граждански протести, за да пробута на наивните избиратели Десислава Иванчева за кмет на Младост. Тогава той дори беше станал неин заместник-кмет, но навреме се усети да напусне кметството, може би за да не бъде хванат и той в съмнителните схеми, в които бе хваната самата Иванчева.

И сега Вапцаров отново впряга същите прийоми и използва медийния имидж, изграден лично от премиера Борисов, за да повтори кампанията, но този път с Мая Манолова. Да яхва протести и след това да се възползва от дивидентите, които е спечелил на гърба на гражданското общество, е негова професия, все пак.

Въпросът е успяха ли Мая Манолова и Никола Вапцаров да прекарат премиера Бойко Борисов чрез псевдо гражданските протести, които той подкрепи, за да му забият по-късно нож в гърба? Ще видим ли осъвременена версия на поговорката „Храни куче да те лае“ и ще стане ли тя „Храни куче да те хапе“? Времето и предстоящите избори ще покажат!

Напиши коментар »
(50)
1
Шайката много ги е страх от манолова
2
Абе много сте смръдливи в тоя сайт направо воните какво е тая помия дето публикувате.Дебили
3
манолова не е страшна, а подла и жалка властолюбка
4
Манолова сега изнася същият театър както Радев преди изборите. Ще се бори с корупцията в София, ще е кмет на всички софиянци, ще се справи с неправдите, застояването, с мръсния въздух, с лошите ремонти абе дори с глобалното затопляне и озоновата дупака. Няма популист някъде по света, които да е решил някой проблем на хората и да е свръшил някаква работа. Ето Радев е най-пресният пример у нас!
5
Храни ОФца да ти блее!
7
По вашата логика, Фъндъкова трябва да е кмет до живот и Борисов премиер до 100 годишна възраст....)))) Ай вървете на мaйнaтa cи....(((((
8
както е писал Ботев- за парата ,братя, изяда си имесата
9
Mного точно заглавие,но докато не си покаже ДИПЛОМАТА не може да докажем това куче на какъв език лае.......напротив ЗАЩО да ги Е страх трябва ЦИК да Ѝ изиска тапиите за ''завършено образование'' и адмиралските гащи ще се напълнят до горе и Черно море ще Е малко за да си изпереш Постраните гащи със лампази......????
10
ало, "агенцията"....ама голяма народна любов има към вас бе, ПИКНя
11
Наистина сте отчайващо наведена агенция, осъществяваща масажи на властта с щастлив край! А защо не пишете, че всички партии се подиграват на народа, крадат го и го убиват всеки ден, защото ВСИЧКИ СА НАСЛЕДНИЦИ НА ДС НА БКП и заблуждават с разноцветност дебилите по тази клета територия? И че поради тази причина Червената Тиква сподели тази обществена длъжност с другарката Мая! А защо не пишете, че всички ние храним Тиквопитека, за да може да ни се подиграва, краде и унижава, че дори и да ни се кара, дето не всички го обичат и че не могат да разберат какъв честен и управленски капацитет е? Пфу, подлоги корумпирани! Пфу защитници на хибридната ни комунистическа демокрация, изродила се в Тиквена диктатура!
12
Бойко, дано разбираш голямата си грешка. Имаш добро сърце, но с червени кретени никаква доброта. Защитавай твойте не чуждите. Сега го ядеме всочки с тази тъпа мутра Мая.
13
Пик, днес ще се събираме ли на протест? Къде да чакам...?
14
Има далновидни управници. И ще си иде и нашия като предишния. Брикет.
15
УЧИНДОЛЕЦА СЕ РАЗКАРА,СЕГА И ТАЗИ КАЛИНКА СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ... СЛЕДВА КОРНЕЛИЯ НИНОВА И РУМЕН РАДЕВ... НАТЕГАЧИ,ШПИОНИ И ЛЕКО ИЗОСТАНАЛИ ИМА В ТАЗИ ГРУПА.
17
Трупат яка активност... Да си помислят хората че са много... А след изборите ги няма никви... В София никога повече комунист за кмет! Дори и под прикритието на синята кюстендилска слива... Щото се знае че е червена защото е зелена! Такъв седесарски кмет имахме... Зеления Каракачанов - който като динята се оказа от вътре червен!
18
Ха ха ха, с Московска диплома на куртизанка и комсомолска секретарка, с профил как да свиря на дърт плешив член на политбюро, тая шафрантия няма никакъв шанс. Това да не и е село Долно нанагорнище, за да лъже няколко изкукуригали бабета, това е С О Ф И Я! Със стари и дърти к/урви, нов бардак няма как да стане, Галевицо и всичките ти корветински номера няма как да минат, ако ще като Пъпчивия Каун, коремно или шпагат да направиш. Но по лошо от партийната зависимост на сестра Галева е, че има вземане и даване с престъпния ъндърграунд на прехода. Това, че е била обща на братя Галеви, е показателно за морала на тая щафрантия, и нейната зависимост от мутрите на прехода!! Да разсъждаваме по това, Дъщеря и навряна на държавна хранилка, зетя също лапа от държавата, и тя с три четири пъти по голяма държавна заплата, отколкото се кани да получава ако победи, защо и е на Общата уруспия, да рита срещу властта, освен ако не се кане да краде от милиардите на София! Само как тая Костинбродска оправда 100 хиляди евра, с които купила на дъщеря си адвокатска кантора ей така, със заем, и на пъпа на София. Колко балъци в София, които не са лапали сладоледите на дъртите членове от политбюро, можеха да купят нещо което струва тройно повече! Но комуняците от Дай България дъртата мома Т. Дончева, както и Импексовата БСПдирастия си траят, като комуняци на разпит, защото заедно крадоха през прехода, канят се да крадат и сега!!
19
Само да попитам, защо Костинбродската пиростия, ще замени заплати от 8000лв. с три пъти по малка, и куп държавни привилегии, като на активен борец, ако не се кани да краде, какво друго! Да не би и нея да я изнудва с някакви снимки, от тъмното и минало, като годеницата на кандидата от Да България. Защото до последно казваше и се кълнеше, че няма да се кандидатира, и че проблемите на хората, са новото и амплоа, както и борбата с монополите, и хоп в дълбокото в услуга на червените олигарси и червената мафия и на същите тия монополи, а хората кучета ги яли. Също да попитам, какви постове е избрала за мъжа си, както и за мафиотите братя Галеви и контрабандиста Фози. Защо не ги е поканила в инициативния си комитет тях, и Мишо Шамара, с когото митингуваше за да даде шанс на Олегарски. Какви постове е предвидела за Пеевски, когото посочи за шеф на ДАНС, и за Дудука с когото организираха Костинбродския преврат. И не на последно място питам сестра Галевца, Какъв пост е подготвила, за търговеца на наркотици сводника мангал рапъра Ванко - 1, за когото измисли специален закон, с който го освободи предсрочно от затвора. За чалгарката Анелия, Криско, за човека на Иванчева хваната с подкуп, Вапцаров, както и за червените олигарси бр. Динев няма да питам. Няма да питам и за за легиона от олигарси и мафиоти с които си е имала работа, защото няма да ми стигне един живот. Ето това ви предлага червената латерна, управлението с марката на братя Галеви. Затова не вярвам, че ние софиянци ще изберем една проскубана червена коткудякаща кокошка, пред един трудолюбив и доказал се кмет. Кон за кокошка, няма как да стане...
20
ще си покаже дипломите от Московската школа,от курсовете във УНСС и други училища и кой,кой я направи адвокат в Кюстендил с нелигитимни дипломи?
21
Ето какъв човек е премиера, добър, щедър, умен, човечен, помага ли помага. И ето, издигна Мая, даде и тлъста служба, излекува в от рак, направи я полулярна а тя излезе неблагодарница! Ужаст, какъв лош и неблагодарен човек. Вместо да му хвали управлението и мъжествеността, интелекта, магистралите и детските градини плюс стадионите, тя иска да изрита любимото Данче, усмихнатото лице на Бойчовата корупция, която превърна София в клоака. А колко по-добре щеше да е за Мая да му полегне на корумоираната му десница, която не спира да граби Българския народ, да и отдели една регулярна сума и тя да си кара кефа. А това, че банките убиват българите с помощта на съдебните изпълнители, че сметките които плаща българина за ток, вода, парно, горива и лекарства са нечестно увеличени от които и той прибира, Мая ще се прави, че не ги вижда. Неблагодарна е Мая, но за сметка на това е благодарно крадливите Данне, което трепери от страх да не бъде изритано. Защо ще и лъсне крадливият червен з;;;дник и ще разберем колко милиона са откраднати в съучастие двамата от бюджета на София.
22
Не харесвам и двете, но едната учела в Москва, а другата учела за Москва, ама от тук. И двете в една посока тръгнали, но се развили различно. Фандъкова стигнала до учителка по руски докато не дойде третия ешалон от милиционери на БКП (ГЕРБ) на власт. Те ценят покорството и посредствеността, по милиционерски. И така ...
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
мая, да ти го нач укам в кравая
25
Нема страшно гербеУрунгели, който не е крал неча да се плаши. Който е крал да му мисли, ще връща или ще бяга в странство. А Йорданка отдавна е милионерка, как става това с държавна заплата от 2 500 лева? Като е гледам по телевизиите как мънка и трепери, говори и нищо не казва, как ще обясни къде са парите за София, като бюджета е 1.3 милиярда лева на година? Ето защо бързат да набутат Ванчо Гешака за Главен прокурор за да им бърше о:::раните за-ници. И това ще е началото на края на крадливата Шайка!
26
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
27
Бойко винаги си патимот добротата.Върха беше като покани КУРзанела за председател на народното събрание! Комунист се осигурява само 7.62 милиметров отвор между очите.Друго нищо!!!
28
Бате99. 99 % са комунисти. Как искаш да те съжалят. По време на избори гласувайте за Бойко. Сега там някой си ни казва Бойко ни предаде на тция, турците. Лижат, ажат комунистите. 80 г вдовица още работи и любовник, а жена му с два бастуа, изпратили ги по разпределение.. Помагат си бкп българите. Не всички, тия с.. Там и здравей никога, а не са нещо, но се мислят. Късмет ли е, лудост ли е. Жалко за децата ни надхвърли ли Христова възраст, не само нашите, а и чуждите. Мъката си е за ударени след 1944,1989 и..
29
отговор на коментар
Марийче, воним ама сте тука по цял ден и ни четете. Като швейцарското сирене, миризливи, но много вкусни.
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
На комунягите не трябва да им се разрешава да управляват.
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
Браво, № 32! Не трябва да се разрешава на комунягите да управляват! Как така се случи обаче, че такъв отявлен комуняга, като неграмотната, еднокнижна мутра - престъпник от СИК управлява вече 10 години? Как така се случи? Защо го допуснахме! То да е само еднокнижния престъпник, с мед да ги намажеш герберастките престъпници и българоубийци, ами Цачевата Рабфакаджийка, партийната секретарка, ами личната счетоводителка на цар Киро, и тя видна партийна секретарка, ами тракториста Красю Велчев, и той партиен секретар, ами ЛилянкаПавловата, внучка на партизанин, активен борец, тодорживков министър, изверг, садист и убиец? А, нещо да речеш за навалицата комунисти на банкянския сикаджия?
35
Мая Костинбродска просто няма висше образование, полуграмотен кмет е срам за София!!!!
36
Толкова грозна,че и да я напсуваш не става...
37
ПИК, много яко манипулирате плюсове и минуси в полза на разлагащия се труп ГЕРБ
38
Не ме интересува кой е кмет на София, щото не съм софиянец. Обаааааче ме интересува да не е гербаджия, щото на другите избори гемиите им ще потънат още повече. Забележете: тиквата не иска коалиция с турците, а в същото време си пие кайвето с тях. Не е ли тиквата също така куче, което бидЕ хранено, за да лае и хапе по-късно стопаните си (НДСВ)? Краят ви се вижда, тиква.
39
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
40
отговор на коментар
Какво е "кайве" бе другарю?
41
ПО ПРАВИЛНОТО Е "ХРАНИ КУЧКА ДА ТЕ ЛАЕ"!
42
Вече мисля,че Манолова е играла по сценарий,защото комунистите решиха че като немогат с редовни избори,с хитрост ще превземат крепостта София,защото познават непобедимото его на Борисов и недостатъчната му бдителност,а бе поведение на самовлюбен петел.С това тъпо его ни докара до тук.Още при правителството на Близнашки се заговори за заплахата от Русия и в качеството си на премиер в оставка,забрани използването на тази квалификация,сега заедно с глупендъра му ще берем горчивите плодове на безхаберието му.Британците направиха същата грешка,довериха се слухове,сега ekзитират та се късат,но ние сме по-зле от тях.
43
Как да не знаеш какво е ''кайве'' бе господине...но този шумкат тъй като не Е от София И Не го интересува да си седи на село и да си пасува.А сега на есен пак ще има Партизани няма мандри но продават евтино Кефе и ще прави във землянката КАЙВЕ на другарите във задушена обстановка НО Е забранено да се пърди.....????
44
отговор на коментар
Да си покаже дипломата за ,,,*висше" образование от Московската партийна школа. И май Мая ще остане и без юредическо образование: няма задължителните по закон 9 семестъра. И идва и следващия въпрос- какво е правила като омбудсман без юредическо образование? И още един въпрос от коя фирма или частно лице купи на значително под пазарните цени апартамента на щерката си защото при тези условия и аз бих купил може и 2 даже 200 000 лв. за 100 кв.м в топ център на София. Е аз не бих дал същите обещания и услуги като нея
45
"апартаментът" на дъщерята на Мая Манолова се намира на ул."Алабин" 56 в центъра срещу Съдебната Палата и е на цял етаж. Другият собственик е Мария Капон. По-интересното е, че това не е апартамент, а сградата, в която се помещават всички адвокати на София. Да притежаваш цял етаж от тази сграда е много нещо. Що се отнся до Мая и Бойко - стопли змията и тя ще те ухапе.
46
От кога една кюстендилска слива е изтипосана да става кмет на София ? Нима има софиянец ,който ще позволи на такава селска пръчка да командва столица без да има 2 грама капацитет за това ? Поне аз не вярвам да има такива софиянци , а и отсрани има една анкета ( досега най-меродавната) , която сочи 54 на 34 % в полза на Фандъкова. Как да вярваш на фалшивите болшевишки чутури ?
47
Професор не си, но си пр..стак. Кюсендил е от най- древните градове в Българи, т.е. Мая не е селска пр... Щом арогантно пишеш за кюстендилски сливи, защо не коментираш самоковския компир, който очевадно е неуспешно присаден в столичното кметство.
48
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
49
отговор на коментар
правилно си забелязал,но защо пропускаш бойко,цецко и сие...Та ТОЙ дава пари за всичко,ще речеш,че ги дава от своя джоб а не от данъците на целия народ.Заболяха ме ушите да ми слушам, АЗ,ДАДОХ,АЗ НАПРАВИХ АЗ,АЗ,АЗ...АЙ СИКТИР.ТОЙ БИЛ ДАЛ..
50
Кyрсове по кyр=най-новата професия ||_||
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?