Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Мая Манолова задмина Тодор Живков - той правеше деца на всички, а тя ще строи ясли и градини за всяко
Мая Манолова задмина Тодор Живков - той правеше деца на всички, а тя ще строи ясли и градини за всяко
Дата
Дата
124165
Коментари
38
Мая Манолова задмина Тодор Живков - той правеше деца на всички, а тя ще строи ясли и градини за всяко

Липсата на езикова култура е най-страшният бич за всяка публична личност, особено ако е политик и особено ако е в кампания. Освен палавите роклички, които разголват нависоко бедрата на червената "независима" кандидатка за кмет на София Мая Манолова, лоша шега започна да ѝ играе и неспособността ѝ да се справя с думите.

В желанието си да се хареса на кого ли не и да обещава какво ли не, Манолова задмина и предишния си дългогодишен патрон от времето, когато е учила за дружинна ръководителка във Висшето комсомолско училище в Москва - Тодор Живков.

Вчера в нарочен режисиран запис Мая Манолова обеща "ясли и градини за ВСЯКО ДЕТЕ". Сиреч, колкото деца, толкова ясли и градини. Понеже, ако ставаше дума за ясли и градини, които да поберат всички деца, тогава трябваше да обещае ясли и градини за ВСИЧКИ ДЕЦА. Тъй като яслата и градината не е нещо персонално, да речем, като "коледни надбавки за ВСЕКИ ПЕНСИОНЕР", а обществени заведения, в които трябва да има места за ВСИЧКИ ДЕЦА.

Че на това отгоре една обслужваща Манолова медия е дозадълбочила чудовищния ѝ езиков гаф, като написала заглавие: "Мая Манолова: До края на мандата ще има ясла и и градина за всяко дете!". Тъй де, ако някой се чуди, да не се чуди: по една ясла и по една градина за всяко дете.

Освен че дамата очевидно не е на "ти" с българския език, явно се ръководи и от светлия пример на своя предишен пръв партиен и държавен ръководител Тодор Живков. При откриването на завод за велосипеди, той казва пред местните хора, че са им направили завод и ще им направят и детски градини. "Ама, другарю Живков, тук нямаме деца", апострофират го хората. "Ще ви направим и деца", обещава щедрият Първи.

И Манолова - така, обещава да има ясли и градини за всяко дете. Обаче как ще ги има. Ето как: "В нашата програма е залегнало изискването до края на мандата да бъдат изградени ясли и градини за всяко дете".

Чия е тая "наша програма, при положение, че Манолова е "независима" кандидатка за кметица и няма нито партия нито дори листа с кандидати за общински съветници? Чие е това "изискване" и в кой закон е записано? Чии е тоя "мандат", по време на който ще трябва да се строят несметен брой ясли и градини? И кой се крие зад безличната форма "да бъдат изградени", в смисъл кой ще ги "изгражда", т.е., построи?

Тия неща изобщо не стават ясни - по време на нечий мандат, някакво изискване някой да строи ясли и градини и то не където са необходими, а за ВСЯКО ДЕТЕ!

Освен, ако Манолова не иска да каже, че тя не храни никакви илюзии, че ще стане кмет, затова хвърля разни фишеци насам-натам, а пък онзи, който стане кмет, да знае какви са "изискванията".

Може би напористата бърборана иска да каже, че в НЕЙНАТА програма е залегнало ИСКАНЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ за ВСИЧКИ ДЕЦА да има места в яслите и градините, което означава, че трябва да се построят и нови.

Дай Боже, прирастът на населението най-сетне да стане положителен!

Дай Боже и тия, дето обикалят по чаршията на общественото доверие, да се научат да казват това, което искат да кажат. За Манолова това вече е безнадеждно късно. Но и не ѝ трябва. Не само защото няма да стане кмет, което ѝ развързва езика да бръщолеви, каквото си ще. Но и защото обещаното, в крайна сметка, не е дадено.

Само че ако ще управлява и така, както говори, най-добре да се научи да управлява първо себе си и тогава да се провиква: аз съм алтернативата... на онова, което е изграждала цели десетилетия.

Както казваше един литературен критик на свой колега - новопокръстен демократ в зората на промените, когато се искаше всичко да бъде разградено: "Какво ще разграждаш, монтажнико стар?".

Напиши коментар »
(38)
1
АКО НАПИШЕТЕ ОЩЕ ЕДНА СТАТИЯ СРЕЩУ МАЯ МАНОЛИВА НАХЛУВАМ В АГЕНЦИЯТА ВИ !
2
Ива да я онодат всичките клошари на София орално и анално! Така ще и се загладят бръчките и смалят ушите!
3
НА БСП 50 ГОДИНИ ЩЕ И ТРЯБВАТ ДА БОЯДИСА НАПРАВЕНОТО И СЪХРАНЕНОТО ОТ ГЕРБ ..БИЛО ТО ЦЪРКВИ , МАНАСТИРИ , ПЪТИЩА , ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧЛИЩА И АРХЕОЛОГИЯ ...БСП ЗА 2 ГОДИНИ СЪБОРИ ЦЯЛА ЕДНА ДЪРЖАВА ПРИ ЛУКАНОВ 1 И 2 И ПОСЛЕ ПРИ ВИДЕНОВ ...45 ГОДИНИ нашите строители БАЩИ ПРАВЕХА КОМУНИЗЪМ , А БСП НАПРАВИХА МУТРОВИЗЪМ ЗА 6 МЕСЕЦА и продадоха всичко на СКРАБ !
4
Какво са направили ГЕРБ бе освен джамии , че и да го боядисваме , те докато го завършат започнатото започва да се руши само
5
Ние отдавна си го имаме Тодор Живков, той не е от Правец , а от с. Хераково , общ. Божурище. Казва се Будю Тиквов Мутрев и е в пъти по тъп от оригинала.
6
Искаш ли да ми дух.аш?
7
МАЙ НЕ ..НАЛИ ...А БСП ПОЗДРАВИХА ЛИ КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ...МАЯ МАНОЛОВА ПОЗДРАВИ ЛИ КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ...ОНАЯ ШМАТКА РАДЕВА - ГЕНЧАВАТА МОМЕ, ПУСНА ЛИ ВЪВ ФЕЙСБУК ПОЗДРАВИТЕЛНА СТЕНА ...ААА...НЕ НАЛИ ..?!?
8
ШЕ И ДАМ ЕДИН 25см ЧЕПАТ БУГАРСКИ У.Й. МОРЕ И ЗА ПОЗИТАНСКИТЕ ПЕ*ДЕ*РА*СЕ ШЕ..ИМА
9
ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ, ДА ПЛАЧЕШ ЛИ- ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО , НЯМА НАЛИЧНИ ЧЕСТНИ И КРЕАТИВНИ ХОРА, ОТ НАЛИЧНИЯ МАТРЕАЛ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБЕРЕ ПО МАЛКОТО ЗЛО А ТОВА ХИЧ НЕ Е МАНОЛОВА ВИДНО ОТ ПРАВЕНОТО-НЕДОПРАВЕНО ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ И ГОДИНИ В ПОЛИТИКАТА САМО.......
10
На устичкатана Манолова, да ви прилича на нещо, с което злоупотребява? Добре се е оформила каката...
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Да си оди у Бургас.
13
Бай Тошо държеше селяндурите далеч от София.Тиквата проста ги кани,защото най-голямата лапачка е в Столицата.Гласуват за простия и лакеите му.А те грабят ли грабят.
14
Да не е измислено от някоя маймуна?!
15
Защо се дърлите едни - други ? Когато споменаваме името Тодор Живков всички на колене и шапки долу ! Знаете кой е той. Пишещите в моя сайт са родени и отгледани по негово време. Ива - също. Иначе как би могла да учи в Русия ? Аз-също. Знаете кои са дядo ми и бaщa ми. Целият ни род е от кaшкaвaлджии. Моля потребителите да имат уважение към този който направи една срутена държава в държава на 27-мо място в света по икономическо развитие. От преди 10 години един главанак се опитва да имитира Тодор Живков. Не му се получава. Този тъпак ни закова на последно място не само в Европа, натресе ни 34 млрд. евра външни кредити и изгони 987 000 българи от страната. Припомням, Живков ни остави 10 млн. долара дълг, ппри 6 млн. работещи. Днес в реалния сектор работят 1,7 млн. На колене !
16
Ифкa има най-впeчатляващата езиkова кyлтyра...искам да кажа , има най-пaлaвият езиk :-Ифкa има най-впeчатляващата езиkова кyлтyра...искам да кажа , има най-пaлaвият езиk :-P
17
Мая била скарана с българския език , ами че киселата слива , нямаща никаква диплома , дори за средно образование , как да има елементарни познания по граматика . У кюстендилско говорят по трънски. За нея език - това е което е в устата й. Другото не е за нея
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
отговор на коментар
Коментaра ти е в десяtката ,..-..., не е за вярване, че днес си трeзвeн ^!^ /#/
20
Ама какво лошо има в детси градини за всички! Чудесна идея!
21
Крокозъбела Ива с големите ушаци лично се е заела да компрометира Мая Манолова. Който и е дал диплома за журналист да и бере срама.
22
отговор на коментар
Не зaкачай Heдитy - днес му се е отключила мyзата ,, ако не ми вeрyваш прочети #15 пoНе зaкачай Heдитy - днес му се е отключила мyзата ,, ако не ми вeрyваш прочети #15 пoст
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
Тази сутрин и пожелаха на Ивчето да и подари шефа един вибратор за да успокои душата. Отново в плюла змийски плюнки тук, което означава, че трябва да и подарят два вибратора. И за двата отвора. Може да и спадне напрежението и проясни мисълта. Но вибраторите да са ХХL, така ще компенсират празнините й в пилешкия и мозък. А може и да свият ушите й, по-точно да ги приберат.
25
В София балотажа ще е между Джамбазки и Мая Манолова...Интересно кой от тях ще се пребори за кметското място
26
Мая Манолова е абсолютен ШАТ,за нищо не става,тая побъркана жена няма реална представа за себе си,проста и некадърна ,като съратничката си К.Нинова,кой ще гласува за тази нещастница...
27
Бабо Иве, може ли да питам? Плюеш по Манолова, че е завършила в Москва - ти не си ли завършила "Максим Горки“ в Москва? Плюеш по ДБ, а не беше ли кандидат за кмет на Габрово през 2010г. от синята коалиция и в частност от ДСБ? Сега възхваляваш ГЕРБ, но по едно време не ги ли хулеше от сутрин до вечер в ТВ7 и не те ли осъди Томислав Дончев (несправедливо между другото) за клевета да му платиш 40 000 лв., които още изплащаш?
28
Ха ха ха мисли за децата, а като импексовата свеня родила само едно. Поредната Костинбродска конспирация на импексовата БСПдирастия, водена от Клепоухия Каун Шербетов, Кучката Йо, Импексовата Барсала и Общата костинбродска шафрантия е налице... ............................................................................................................................................. Но, какво може да очакваме от Костинбродска брантия, с Московска диплома за уруспия, със специалност как да обслужа устно, дърт и гнусен партиен болшевишки член, от политбюро! Тия болшевишки крадливи отрепки, са готови и с курабиите си да си правят пиар, както корветата на кмето вибратор, само и само до обслужат, червените олигарси и бандити, като братя Галеви, братя Диневи, Фози, Баневи, Ванко -1, 2, 3 и още легион крадливи БСПеерасти, готови да заграбят милиардите на София . Софиянци пак искат да ви цакат, с дърти корвети нов бардак да правят. Но ще допуснем ли да сменим, работен кон, за червена проскубана, кудкудякаща кокошка, не вярвам.. Само питам защо и е на Костинбродката Лая, да сменя 8 000лв. заплата с три пъти по малка, и държавни привелегии по големи от тези на Клепоухия Каун Румен Пъпката, ако не се кани със БСПдирастията да краде. Да не би и братя Галеви да са я снимали, как и навират вибратор с крак, както при корветата на Кмета вибратор, че да я изнудват сега, не е ясно. Но изведнъж да смени поведението си, от говорител на народа да стане говорител на червената номенклатура и олигархия, каквато си беше преди, е повече от странно...
29
Вие от ПИК за кого работите ? Всички сте за затвора !!! Такава порно журналистика България не е имала!!!! Закривай!!!!!
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
Ивче, включи вибратора ако работи, или си сипи няколко водки. А МАЙЧЕТО я остави на мира. Нея има кой да я гушка, а ти уби скуката в алкохола.
32
Шегата на страна, ама тая дрипла с големите уши наистина е изперкала тотално и ще и скъсат сбръчканата трътка от дела
33
Намери ли си дипломата тая брънтия,чакаме да я покаже! За висше образование трябва да се завърши висше училище,не е достатъчно да се боцкаш с юрист!!!!!!
34
Ало, главаначета от порно-сайтчето ПИК, скрийте я тази повяхнала"красавица"с особените уши, за да не предизвиква подигравките на хората и да ги дразни с простотиите си, защото има опасност на някого да избие баланса, както четем в един коментар и да направи някоя глупост и да приключи с кенефа!
35
отговор на коментар
Май че, не мога' да устоя на баджака' ти!
36
ПИК, ГЕРБ СО ОТИВА. СЛЕД ТОВА КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ??????
37
отговор на коментар
Ти какво си пушил или взел?
38
До коментар 4 С Бате ти Бойко пушите еднаква трева
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?