Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Мария Габриел: Русе отново е новатор по инициативата WiFI4EU
Мария Габриел: Русе отново е новатор по инициативата WiFI4EU
Автор: ПИК
Дата
Дата
4031
Коментари
9
Мария Габриел: Русе отново е новатор по инициативата WiFI4EU

Искам да поздравя Русе, защото отново е новатор. Русе се пребори при първата покана да бъде не само сред първите поканени, но и след селекционираните по инициативата WiFi4EU. Понястоящем България като брой общини е втора в Европа. Трябва да свикнем, че благодарение на предприемчивостта и на духа ни ще продължим да бъдем в горната част на таблицата в ЕС, каза Мария Габриел, която е българският еврокомисар за цифровата икономика и цифровото общество в настоящия състав на Европейската комисия. Това стана при официалното откриване на първия етап от проекта WiFi4EU. Събитието се състоя пред надписа „Русе“ до символа на града – Паметника на свободата, на площад „Свобода“. То бе уважено още от народните представители от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова, Андрейн Райков, зам. – областния управител Валентин Колев, десетки русенци.

Мария Габриел пожела на проекта да даде видимост на невероятното културно богатство, което има да покаже Русе. Тя заяви, че проектът има големият потенциал да се превърне в история на успеха. „Нека продължим да работим за Русе и Европа“, завърши еврокомисарят.

„Този безплатен и безжичен интернет дава ввъзможност на община Русе да бъде в пряка връзка с останалите европейски общини и да е по-видима. Това е страхотна придобивка за русенци, най – вече за младите хора. По този начин изцяло се насърчава туризма“, отбеляза кметът на Община Русе Пламен Стоилов в присъствието на своя заместник Страхил Карапчански.

Направена бе демонстрация на качеството и скоростта на връзката. Предстои осигуряване на безплатен интернет на площад „Батенберг“, Ларгото пред Операта, Парка на младежта /в района на Вазата/и кея след завършване на неговото обновяване с европейски средства. Така Община Русе реалира успешно инициативата WiFi4EU. С получения ваучер на стойност 15 000 евро благодарение на българския еврокомисар тя осигури нова публична безжична мрежа за предоставянето на безплатен Wi-Fi достъп на обществени места на открито или на закрито, които вече са с променен облик благодарение на осъществените проекти с европейски средства, стана ясно днес.

Русе е областта с най-голям брой общини в Северен централен район, които спечелиха ваучер за безплатен безжичен интернет. Мрежи ще има в 75% от общините поради инициативността на местната власт, която осъзнава перспективите пред развитието на цифровото общество дори и в най – малките населени места на региона.

Напиши коментар »
(9)
1
Страхотна е Мария Габриел - интелигентна, млада, образована и с опит в европейските институции вече 5 години. За нея ще гласувам. Само с ГЕРБ напред
2
Кой нормален ще гласува за Гаргамел?! Само номер 18 на 26.05 да отрежем ПИПАЛАТА на ОКТОПОДА ГЕРБ
3
е тази Габриел.Не я познаваме.Само номер 18. Мачкай Ленче
4
Ще гласувам за защитата на нашите, Българските интереси в ЕС, а тази хубавица, с нищо не е защитила Българските интереси в Брюксел. Затова субсидиите които получават българските производители са трохи в сравнение с западно европейските страни. Разликата е едно към десет. И ако знаете каква заплата получава, ще Ви стане лошо.
5
Онли намбър 1 из дъ райт чойс фор дис юръпиън илекшън.
6
От калъбълъка на снимките с индивидите,виждам само един стойностен и полезен за града си човек.Всички около него са само за портрета. Щрауси,подвижни ходещи тояги,безмълвни позори с много нисък праг на интелект, култура и т.н. Погледът ми е директен,защото съм от Русе.
7
Дъртият чифут не се ли интересува,че прекалява с командировките в Мутристан.
8
Към #5. научи се да пишеш на английски,иначе разбираш говоримия език за мияч на чинии.
9
тая мнооо гърджава ве не яде ли не мяза на дама а на караконджул
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?