Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Мария Габриел: Доказахме, че цифровизацията носи ползи
Мария Габриел: Доказахме, че цифровизацията носи ползи
Автор: ПИК
Дата
Дата
2707
Коментари
6
Мария Габриел: Доказахме, че цифровизацията носи ползи

В рамките на две години доказахме, че цифровизацията носи ползи. Това каза еврокомисарят и водач на листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите Мария Габриел по време на дискусия на тема „Фалшиви новини и ценности на цифровото общество“ в Бургас.

По думите ѝ сред ползите са отпадането на роуминг, преносимост на съдържанието и краят на географското блокиране, което идва в полза на малките и средните предприятия, които търгуват онлайн.

„Цифровизацията е част от ежедневието ни. Тя променя всичко – нашите социални и емоционални отношения. Несъмнено, те са добра възможност, но аз съм част от тези, които не губят от поглед и рисковете. Радвам се, че в самото начало успях да убедя колегите си в Европейската комисия, че е необходимо Европа да има малко по-различен подход по тази тема“, отбеляза Мария Габриел.

Тя добави, че Европа за първи път не е в центъра на технологичната революция и изостава спрямо други държави в тази насока.

„Сега е моментът, инвестирайки в силните си страни, Европа да се върне в състезанието и да покаже, че може да бъде лидер в определени области. 30% от най-висококачествените научни изследвания в света се извършват в Европа. Имаме сектори, които и сега са шампиони – роботика, микроелектрониката и други. Трябва обаче Европа да инвестира повече. Не можем да инвестираме е 10-15 пъти по-малко от други държави и да искаме същите резултати. Затова съм благодарна за подкрепата, която срещнах, при създаването на новата програма „Цифрова Европа“ с бюджет от 9 милиарда“, посочи още Мария Габриел.

Напиши коментар »
(6)
1
Габриел държи България в цифровата ера. Други са още на аналогово, да не кажа на ниво пощенски гълъби.
2
Хората с 200лв пенсия и 560лв заплата, нямат пари за лекарства и храна, ама ти взимаш по 250000 еврака на годината и ти дреме от 10г в Брюксел на столчето,но на 26.05 ще ти покажем червен картон с 18 номер !
3
Чирозоидното....
4
Сега остава да докажете, че слънцето помага за растежа на доматите.
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Евроснахите Майдел (12 000 евро заплата като евродепутат) и Габриел (25 000 евро заплата като еврокомисар, която иска да продължи да си взема) се отказаха от българските си имена, устроиха се в Брюксел и се превърнаха в бездушни чиновнички, пет пари не даващи за България. А до тях сега се нареди и г-жа Лиляна Павлова (внучка на партизанина и член на ЦК на БКП Георги Павлов), още една номенклатурна чиновничка, която трябва да бъде уредена с голяма европейска заплата. Всички магистрали, построени от г-жа Лиляна Павлова, придобиха вълнообразна форма, станаха на коловози, напукаха се, взеха да зейват дупки по тях и да друсат като празен трамвай за депо. Ама май и за нея важи крилатата фраза на г-н Цветанов: „няма кой да ме накаже“, защото хем е от висшата партийна номенклатура на ГЕРБ, хем е от стар партизански комунистически род. И вместо да отиде, където й е мястото, сега ще я пращаме по Европата и там да се „труди“ за хората. А г-н Цветан Цветанов (милиционер-физкултурник), г-жа Цецка Цачева (член на БКП от 1978 г.), г-н Борислав Сарафов (участник в „прожекцията" за журналисти на тефтерчето на Филип Златанов, където буквите Д.П. бяха преправени от прокуратурата на „10", но от това нищо не последва), г-н Пламен Георгиев (с милиционерско училище от Симеоново) и някои други отговорни другарки, другари и милиционери пък се уредиха с огромни суперлукс апартаменти на престижни места в София. А на тези, които им гласуват и за тях има по нещо - да се радват от старите си панелки на новите суперлукс апартаменти и прекрасните „къщи за гости“ на висшето партийно и държавно ръководство.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?