Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Мария Габриел в Sin Cars: Когато говорим за киберсигурност и изкуствен интелект, на първо място трябва да слагаме човека
Мария Габриел в Sin Cars: Когато говорим за киберсигурност и изкуствен интелект, на първо място трябва да слагаме човека
Автор: ПИК
Дата
Дата
4119
Коментари
4
Мария Габриел в Sin Cars: Когато говорим за киберсигурност и изкуствен интелект, на първо място трябва да слагаме човека

Много е важно, когато говорим за киберсигурност и изкуствен интелект на първо място да слагаме човека, който контролира системата от начало до край. С две думи: човекът да остане управляващ процесите. Това каза водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Мария Габриел, която заедно с кандидата за евродепутат Андрей Новаков посетиха днес русенския производител на автомобили Sin Cars със собственик инж. Росен Даскалов. С тях бе още народните представители от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков.

Публикувахме етичните принципи за изкуствен интелект преди около 3 седмици, а до края на годината предстоят да бъдат тествани. Русе е един от градовете, в които много ясно можем да посочим как се пазят данните, събирани от свързаните безпилотни автомобили, кой контролира, как се управляват, по какъв начин изкуственият интелект взема крайното решение, добави тя.

Радвам се, че Русе има предприемач – иноватор, който отсега работи за бъдещето, а част от него са безпилотните коли, отбеляза при визитата във фирмата Мария Габриел, като изрази подкрепата си за визионерския опит на Даскалов. Мария Габриел коментира, че ще бъде създадена европейска платформа, на която експерти за безпилотните коли да обменят опит и добри практики, да дават предложения. В нея ще бъдат включени такъв тип хора с голям практически опит в техническите иновации на европейско ниво, вкл. и от Русе.

Инж. Даскалов представи фирмата, като се спря на първите разработки, свързани със състезателни автомобили със същата марка. Кандидатите за евродепутати Мария Габриел и Андрей Новаков разгледаха шосейната версия на SIN R1, както и зареденият с високоокатанов адреналин SIN R1 GT4, които стават все по-популярни. Спортния GT4 е неолъчна част от състезателната сцена из Европа, Австралия и Америка. Заедно със SIN R1 VTX, двата модела властват над най-популярните състезателни писти.

Двамата направиха тест на автомобилите.

Кандидатите за евродепутати научиха от собственика на Sin Cars, че се подготвя изграждането високотехнологична фабрика за производство на електрически и хибридни автомобили в Русе.

Той обясни, че производствената линия трябва да стартира през 2020 г. Първоначалната инвестиция е над 10 млн. лв. и ще разкрие между 50 и 100 нови работни места.

Оптимизираният производствен процес ще позволи бързо и лесно сглобяване на различните варианти на платформи, като се използват стандартни материали. Новата производствената линия L-City е проектирана с годишен капацитет от 20 000 автомобила, които ще бъдат насочени към европейския пазар.

Една от водещите цели при създаването на проекта L-city е ангажирането с каузата за опазване на околната среда, намаляване на емисиите в градовете и създаване на по-здравословна жизнена среда, отбеляза инж. Даскалов.

Още по темата
Мария Габриел за листата на ГЕРБ - знаещи и можещи хора
Часовник
08:35
Листата на ГЕРБ е съставена от изключително знаещи и можещи хора, които знаят как се отстоява българския национален интерес. Това заяви българският еврокомисар по цифровата икономика...
Напиши коментар »
(4)
1
Млада, интелигентна, образована и с опит в европейските институции вече 5 години. Ще гласувам за Мария Габриел - настоящият евро комисар на България.
2
За 5г на година по 250000 евро взима заплата като еврокомисар, а не е свършила работа за 250 евро, тази кукумявка искаше да ни наложи Истанбулската конвенция, да има Родител 1 и Родител 2, нищо не направи за превозвачите ни, затова само с Бюлетина номер 18 на 26.05, да изпратим ГЕРБ при НДСВ в историята!!!
3
Като каже думичката кибер и всички бушмени започват да цъкат.
4
ГАБРИЕЛ,,,МАЙДЕЛ ?????? абе това БЪЛГАРСКИ ЕВРОДЕПУТАТИ ЛИ ЩЕ БЪДАТ С ТЕЗИ ФАМИЛИИ !!!!!!!! И както виждаме срещат се с по десетима човека във фирмички които са на хранилка при герб в Русе ,,,ха ха ха !!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?