Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Лъжите на Мая. Всичко е поза, всичко е фалш и ламтеж за власт. Днес се мазни на Бойко, утре го плюе...
Лъжите на Мая. Всичко е поза, всичко е фалш и ламтеж за власт. Днес се мазни на Бойко, утре го плюе...
Дата
Дата
119111
Коментари
54
Лъжите на Мая. Всичко е поза, всичко е фалш и ламтеж за власт. Днес се мазни на Бойко, утре го плюе...

Свят да му се завие на човек от омбудсманката Мая Манолова. На всяка манджа - мерудия, на всяка тенджера - похлупак, на всяко събитие - лице, по всяка тема - капацитет. А медиите направо вече отесняха за неспирните ѝ изяви.

Някои ще кажат: нали затова е омбудсман - непрекъснато да решава проблемите на хората. Така е, разбира се, само че става все по-неясно какво точно е по-скъпо на сърцето ѝ - дали решените проблеми на хората или решаването на кариерните ѝ проблеми. И дали използва поста си по предназначение или по-скоро като шумен пиар, за да не излиза от общественото внимание.

Защото мандатите, включително и на омбудсмана, имат свойството да свършват, а пък животът продължава. И на Мая Манолова ѝ е пределно ясно как продължава животът за бивши политически фактори, които излизат от политиката, а имат и облачно минало в тесни контакти с бегълци от правосъдието като братя Галеви.

Манолова си има и един такъв вкъщи, пък и много такива примери покрай себе си - на бивши нейни съпартийци, които оскандалената лидерка на БСП Корнелия Нинова прогони от парламента и от ръководни постове в партията.

Всъщност именно тази мрачна перспектива тласна Мая Манолова към попрището на народен защитник, иначе с депутатската, че и с политическата ѝ кариера, щеше да е свършено. И бойката устатница показа, че за нея няма идейни и морални граници, ако трябва да спасява личната си кариера.

Без никакви скрупули ошета всички парламентарни групи, включително и на омразната ѝ ГЕРБ, която инак години наред ругаеше от трибуната на Народното събрание, за да получи подкрепата ѝ и да бъде избрана за омбудсман. Между другото, ако някой "гласува с отвращение", както се изразяваше Иван Костов, за нея, това бяха именно съпартийците ѝ.

Чевръстата дама се захвана с частните съдебни изпълнители, банковите условия, дребните шрифтове и какво ли още не, но в един момент започна да взема още по-резки завои дори от онези, които взе, за да я изберат на поста. И започна все повече да лъсва, че май не се коси чак толкова за проблемите на хората, а по-скоро се присламчва към тях, ако са част от новинарските емисии, и понякога към дори чисто налудничавите решения, само и само да я припознаят хората като храбра своя защитничка. Само и само да са сигурни, че тя е техният човек и когато ги потърси за подкрепа, сърцато да ѝ я дадат.

Няма друго обяснение за това защо една юристка, пък макар и от кюстендилската школа, както се изразяваше блестящият юрист Любен Корнезов, ще се прилепи към малоумните въпроси за референдума на шоумена Слави Трифонов, чиято попара в момента сърбат всички партии.

Мая Манолова ли не знае, че субсидия от 1 лев за спечелен глас е смъртоносна за партиите? Мая Манолова ли не знае, че изборът на депутати с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство на два тура е абсурдна глупост на глупостите? Мая Манолова ли не е чела конституцията, за да види и другите щуротии на телевизионния кресльо и промените, които трябва да се направят в основния закон в парламент, който не просто не може да събере конституционно мнозинство от 2/3, но често и кворум, за да започне заседанието си?

Знае ги тя всички тия неща, но се лепна за Слави, защото, ако не друго, той поне патардия може да вдига. Обаче, ако Славчо е шоумен и на него са му простими разни маймунджилъци, Манолова е юрист, бивш депутат и на нея нищо не може да ѝ бъде простено, освен ако не показва нивото на компетентността ѝ, най-малкото защото въвежда в дълбоко заблуждение гражданите. Направо ги лъже, че подобни дивотии са в техен интерес и в интерес на демокрацията.

Както лъже от завчера, че машинното гласуване е панацеята от всички злини по време на избори. Пълни глупости! Колко глупаво е това твърдение се разбра и от аргументите на Манолова - уж, че политиците не искали такова гласуване, защото машините не ядели кебапчета и не можели да бъдат купени.

Да де, но машините не гласуват вместо хората, а хората гласуват чрез машините, а те и кебапчета ядат, и парите обичат. Тъй че Манолова да вземе да измисли нещо по-умно, за да брани машинното гласуване, което впрочем самата тя не въведе, когато през 2013 г. в течение на месеци събираше куцо и саката в парламента да пише нов изборен закон. Какво написа, се видя, и именно него променят ли променят сега депутатите.

Всъщност Манолова и в този случай не изпитва никакви скрупули. Голяма работа, като го е писала! Сега ѝ е по-важно да е в обективите на камери и фотоапарати. Голяма работа, като не разбира нищо от проблемите на майките на деца с увреждания, в което я обвиниха самите потърпевши. Нали месеци наред я снимаха и показваха до тях.

Пиарът е важен! Другото - много важно! И това най-крещящо си пролича, когато й отнеха държавната кола. Манолова спретна такъв панаир, че сигурно дори и Славчо ѝ е завидял. След като вече нямаше държавна кола, започна да приема граждани по влаковете, като че ли до този момент ги беше приемала в колата. И като че ли няма 3,2 милиона лева годишна субсидия да плаща бензина на една кола.

Ама, друго си е да геройстваш пиарски пред гражданите... докато медиите не я засякоха, че всъщност получава един и същ букет на различни места, тоест, че всичко е реден мач, шум в системата и прах в очите.

Но покрай трескавата си жажда за медийна слава и хорска любов напоследък взе яко да се излага. Чула, но недоразбрала защо и как е пламнала колата на скулптора проф. Велислав Минеков, който реши да си спретне пиар на мъченик на демокрацията, Мая Манолова също се разбърза като пале пред майка си. И взе да хока властта заради потъпканата свобода на словото и посегателството срещу нейния "глашатай".

Да де, ама се оказа, че филмът не е шведски, а съветски и не е "Баба дала на войника", а "Балада за войника". Всъщност не запалили колата на Минеков, а на съседната, та пламнала и неговата, както чистосърдечно разказва съпругата на скулптора във Фейсбук.  А пък това, което разправя Минеков си е чиста проба фалшива новина.

Само че когато един омбудсман хвърля фишеци наляво и надясно заради фалшиви новини, това вече влиза в регистъра: "Мадам, май не сте за това място". Защото това е очевидна злоупотреба с поста и правомощията за извличане на лични дивиденти. Иначе на кого му пука какво мисли някоя си Мая Манолова. Виж, какво мисли омбудсманът е друга работа и за свой срам и позор Манолова вече пиарски обяздва и фалшиви новини.

Още повече, че в Сандански някакви мутри изгориха сума коли, но блюстителката на народните правдини и дума не обели по въпроса. Че защо да обелва? Тези коли са на някакви неизвестни хорица и то чак в Сандански. А пък изгорялата кола на видния и шумен протестър Минеков е тук, в София. А точно София й трябва на Майчето. И точно хората, които не харесват ГЕРБ и Борисов.

Ето къде е заровено кучето.

Защо е всичко това сега ли? Ами, защото мандатът на омбудсмана свършва. Манолова вече не е член на БСП, както изисква законът. Освен това не се диша с Корнелия Нинова, която не я издигна за президент, макар да водеше в партийните номинации. Освен това възлюбеният ѝ Ангел Найденов се води от вътрешнопартийната опозиция в БСП, тъй че там не може да разчита на нищо.

А пък идат избори. След грозните скандали и сцени на Нинова, и БСП не може да разчита на кой знае какво на тях. И Майчето подготвя нова шетня, този път не за депутатската любов, а за любовта на столицата ни. Кой ще застане зад нея ли? Майките на деца с увреждания, Славчовото шоу и други заблудени граждани, че тя е честен и вездесъщ бранител на интересите на гражданите, които, ако се съди по актуалната анкета на ПИК, не са никак много.

Че е вездесъщ, вездесъщ е, но не е честен.

Честно е да каже: хора, ще се кандидатирам за кмет на София. Още го мисля, но натам отиват нещата. Зад мен ще застанат тия и тия. Не случайно и аз се въртя около тях. А пък вие решете за вас ли правя всичко, или за себе си. Заради вас ли подкрепям разни малоумни каузи, или заради това, че не са ви обяснили, че са малоумни или че нарочно ви заблуждават, че не са. На мен ми е все тая, на мен ми е важно вие да подкрепяте мен, че мандатът ми свършва.

Така вече е честно, така вече ще знаем защо Мая Манолова непрекъснато никне, където не я сееш и говори врели-некипели, понеже - прав е Бисмарк - най-много се лъже преди избори, след лов и по време на война.

А пък в момента при Мая Манолова са съчетани и трите ситуации - иде война на местните избори и тя е тръгнала на лов за нов мандат на ново място.

В това няма нищо лошо. Лошо е да превръщаш проблемите на хората в гласове в своя полза. И не защото си ги решил, а защото си се накичил с тях. Мрачна слава е тази.

Толкова мрачна, колкото всяка злоупотреба със служебно положение и власт пък в какъвто и облик да се представя.

Напиши коментар »
(54)
1
Браво на авторката. Да бъде издигната за Президент или кмет на София. Успех!
2
Костинбродската Манипулаторка е Червен Пенкилер -- ако застане на един крак и разпери ръце може да опази 5 декара бостан .
3
Браво, Ива!
4
А ти Ива какво си направила за България?
5
Ива Николова с тази статия разсъблече вездесъщата Мая Костинбродска,така както майка и я родила.Лъсна една безполезна и гнила кюстендилска слива.
6
Ами прави така,че разобличава за България червените шменти-капели дяволски изчадия.Ами,ха,Костинбродска....кмет на София.Подигравка и със София, и с България.
7
Осата Мая Костинбродска ще съдейства за амнистия на братя Галеви и на високи постове като министри да бъдат назначени! Такива да са и останалите назначения, чалгари закопчани Апаши и разпостранители на "брашно", обещали са безплатни доставки на Славчо и Радев!Беквокалът на Нинова,Радев за това иска машинно и електронно гласуване,друг начин БСП+деривати да спечели на избори няма!Мая Костинбродска също иска да направи някакво престъпление!Ако се намесят руските хакари,както вече започнаха, БСП ще спечели с 120%, а Радев ще бъде одобрен с 220% ! Хибридната война не е спряла!За да сме добре БСП трябва да умре!
8
Парите на Спонсорите на БСП и Радев, отиват като излишък на бюджета, Нинова с кървави сълзи плаче, направо се споду от злост, та я резнаха да не се спука! Вместо в офшорката на Вирджините, ще се строят пътища и мостове! Ами това са си наши, на БСП-ОПГ конфискувани средства, от къде на къде Бойко ще строи магистрали с конфискувани пари. Тези, конфискувани от спонсорите на Нинова и Радев средства, са предвидени за СПА и черен хайвер на червената върхушка. Пари няма, избори не може да купят Кутев и Добрев, а и от предния път мангалите се научиха, вземат парите и гласуват против БСП-то Не останаха луди да вярват на БСП-то!Пийте си валидола другари, пейте "Партизан за бой се стяга" и треперете,кой ще е следващия "Червен мобифон",който ще търка наровете!Не случайно Мая Костинбродската Аферистка се грижи за условията в затворите,мисли за своето и на другарите си местообитаване!Бойко назначи Мая за омбуцман,ама за кмет на Сф,няма да я назначи никога!Мечтите са безплатни,наесен с песен и Оркестър за погребения,ще свири на БСП-ОПГ Нинова и свине!Честито лузери!
9
С две думи - костинбродската Мая е нагла и отвратителна! Но напълно разбираемо, нали няма бивши комунисти!!! Вари го, печи го - вълка козината си мени, нрава не!!!
10
Ха ха, сега ли открихте, че Кюстинбродската шафрантия, лъже и маже, колкото Импексовата уруспия, нали е все пак цоцоалстка. По времето на тато, на такива гювендии им викаха общите, защото тогава бяха обслужващ персонал, на дъртаците от политбюро. Сега обслужват наред, с морал по нисък от на улични уруспии!!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Ива ли е дива ли е но е голяма близначка.
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
Ивче , комшу , абе снощи пак се бяхте напили много с Владо Пенев и крещяхте и се млатихте да сутринта. Може ли по-кротко , моля !
16
Аз не вярвам софиянци да си направят харакири и да изберат Мая Костинбродска за свой Кмет!
17
Ивче, каквото и да пишеш против Мая показва едно, ти си бледа сянка на Мая, една грозна и проста женица озлобена към всичко което я превъзхожда. Минеков каза вчера, написала си гадости за него а е бил близък с баща ти. Докъде си изпаднала само!!!!
18
червена мърша няма никакъв шанс за кмет на София тя да не си е въобразила че в столицата живеят зел-далия кух матрял от чобани и селяци че да гласуват за тая болшевишка чума само за кмет на Карлуково може да я изберат!
19
Браво на г-жа ИВА НИКОЛОВА радвам се , че всв още има жирналисти като Вас!!!
20
Браво на г-жа ИВА НИКОЛОВА радвам се , че всв още има жирналисти като Вас!!!
21
Ако ще всичката БСПеерадска сволач, и тези от тъмносините БСПеераст около Гнома, Пинокио, и Рада Дълбоката, които го лапат на Прокобата, ако ще е и Пелерастите около Славуца, да застанат под знамената Общата Костинбродска курабия, пак няма да ом дадем София!!!
22
Ти да не си на сестра Галева секретарката та чак ще се разплачеш от умиление по тая червена сврака ,твоята костинбродска шумкарка освен за бунището за друго не става!
23
Тая оФца,Бойко взе че я съжали заради болестта и и я сложи за омбутсман и тя взе че си повЕрва.
24
.............ТАЯ УТ ПРУДАВАЧКА УФ БАКАЛИЯ СТААНА ОЦБУЦМАН !...............КУЗТЕНДИЛЗКА СЕЛЕНКА СА ФАНА ЗА НАРОДА А НЕ ПАДНИ !......АРТИЗКА УТ ТЕАТЕРА ЗА НАРОДНА ОПЕРА И БАЛЕТИ !.........СФИНЬИА АКУ ТРЕА КРАТКО А УПИШЕМИ !......МОЕ И А Е ПО ДИБЕЛА !.....ТЕКА Е ШО Е БООЛНА !........ИНАЧИ Е ПРОССТА !.......
25
..............А МА ТВА ПИСАЛА БАИБА ИФКА ЦЕЛ ДИЗЕЛ !......КОТУ ТРАКТУРИЗКА СА МЕТНА НА БАИБА МАИОЧА КУЗТЕНДИЛЗКА !........НЕЛИ ЗНАИЕТЕ.........ПЕРНИК......КУЗТЕНДИЛ.......ДУПНИЦА........ЗАОБИКАЛЯТЕ !........
26
Първите две изречения от материала СА ВАЛИДНИ САМО за ТИКВАТА....Прочетете ги.
27
Абе не и се връзвайте на УШАТАТА БАБА Ива.От годините е.Добре, че не сте около нея, че и тя като Цола Драгойчева вече се HACИPA.Aма такива сме си ние от БКП....HACPAHИ ГЪ30ВЕ.
28
Вярно ,че са за тиквата льотчик .
29
В семейството ми има симпатизанти на БСП. В службата също. Абе тия хора , защо са толкова нахални , безскрупулни и самовлюбени. За тях други същества на планетата , няма. Само те са . А и земята се върти около тях. Вече ги познавам отдалече.
30
Иве,айде в пенсия вече,а!
31
Задобряла е кака Ива в плюенето. От поезията в чалга журналистиката. Бух! За духовно мъртвите-или добро, или нищо.
32
Ще умрете от страх близачи от ПИК!Свят ви се завива от Манолова.Да се скъса тая грозна,уродлива и като визия и като душевност Ива да пише,и двама ,трима да пригласят по форумите няма да ви се получи.Това е заради изказването на Манолова за машинното гласуване,нали така Ивче ненагледна?
33
Мая Манолова, в близкото минало твърде близка до дупнишките престъпници братя Галеви, никога няма да бъде избрана за кмет на София, никога! Не е било нужно баба ви Ива ПИКливата да пише такива чаршафи, че да го доказва! И какво общо има тук проф. Минеков ма, Ивке? Да, палежът на колата му е умишлен и това вече е доказано, не си напъвай болното и оскъдно мозъче, и без това от СИК достатъчно ви плащат! Професорът каза още, че не веднъж е заплашван от банкянско-сарайските мутри и убийци! И още нещо - не те ли е срам ма, Ивке? Поне малко срам нямаш ли? Защото като нищо професорът ще заведе дело срещу теб и ще те осъди, както те осъди и Радиовъзел Габрово!
34
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
35
Това е положението.
36
Мая стършила упражни престъпление на агресия върху МИРНОТО население на България ,чрез лъжа за печетницата в Костинброд ...това е такава лъжа , която единствено целеше преврат на ВОТА ..,защото колкото по малко отидат да гласуват за БСП е най добре...така че Стършила трябва да има граждански арест и линч !
37
Манолова е бунтовник от типа на танибализма и терора упражняван върху всеки с различно мнение и всеки с реално мнение за живота и е заклеймяван от БСП като антикомунист ..Мая е способна на терор във вид на публично пропагандиране на несъществуващи проблеми ,които се лансирват в ситл НЕРОДЕН ПЕТКО КУПИЛИ МУ КАПА ...или прави приготовления за нещо , което никога няма да се осъществи ...
38
Разумните хора никога не биха гласували за тази измамна партия БСП.Много са хората ,които са изпатили без вина от БКП.Младите хора трябва да знаят какво беше мракобесното комунистическо минало.Новите комунисти са достойни заместници на БКП.
39
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
40
Скоро не бяхте срали позитански л-айна в сайта пак са ви разтвори от посрано 20 халките червени п-едерунгели!
41
СЪЩО КАТО ДЕСА АТАНАСОВАТА.
42
SELYANIYA VSE TAYA
43
погледнете мая на снимката с майките, които държавата ги убива - толкова е засмяна, че чак е за Карлуково . много е състрадателна жената, не че другите до нея ги е грижа за децата - и те търсят публична изява , разбра са се ,че били и добре платени , някои от тях измамнички. Браво на Мая, те така се прави театър, авторката на изборния закон и Костинбродската афера. Сега реве за машинното гласуване- защо не го въведе, когато беше зам.председател на парламента. Защото много лесно е да критикуваш, да мамиш, отколкото да вършиш работа. Бива я само да вее байрака!
44
МиризлИВАта пак се изходи/облекчи телесно/.О отново вонята е безподобна.
45
Ало, Келеш от коментар 4, недей обижда "нежната красавица"с особените уши, защото ако бузестото, бургаско "мъжкарче",сайбийчето на сайтчето-кенефче ПИК я разкара, ще ни леши от всички зрелища и удоволствиебя, която тя ти доставя с появяването си, пък и няма да има кой да бърка с голи ръце в дупката на Кунева и да вади"пресни и ароматни"новини!
46
СЕЛСКАТА ЧЕРВЕНА ПАЧАВРА ЗАБРАВИ КАК СЕ КРИЕШЕ ДА НЕ БЪДЕ ПРЕБИТА ОТ "ПРИЗНАТЕЛНИТЕ" СОФИЯНЦИ.
47
Сестра Галева я замеряше народа с яйца и брашно на големите протести през 2013г,а Костинбродска се и изцепи,че тя е предложила Прасето за шеф на МАНС,а не гея на БСП....Всички ли забравихте позора и?
48
Отврат !
49
От цвят на цвят, от клон на клон, от шоу на шоу, от протест на протест , от лъжец на лъжец , от к.. на к.., пчеличката кълве ли кълве на празна въдица ! Ген, какво да се прави ? Но хората не кълвят на червен гурел!
50
МАЯ ОБЩАТА-КОСТИНБРОДСКА,известна още като СЕСТРА ГАЛЕВА !!! ЧЕРВЕН БОКЛУК !!!
51
Не мога да повярвам! Макар че нека се погледнем като хора, които издигат паметници на поробители и окупатори, на извечните врагове, разсипвали и унищожавали не веднъж България, на руските орки. Нека се погледнем като хора, които се боят да научат истинската си история, фалшифицирана тотално от същите тези диви руски българомразци. Нека се погледнем като хора, които вече 30 години крият от поколенията истинското лице на комунизма им-диво, злобно лице на убийци, крадци, българомразци и криминални престъпници. Тогава тази кандидатура не ви ли изглежда логична- като поредната гавра на комуняците срещу собстения им народ. Надявам се от сърце да не позволим това да се случи-заради всички ни.
52
Аз съм най-добрата за кмет на София, на Габрово и на Тропокляно. Имам най-елегантните yшаци!
53
И заглавието и съдържанието на написаното достатъчно точно описват жадната за власт и непрекъснато внимание мая Костинбродска. Обаче, уви...
54
отговор на коментар
Tя е много добър журналист и си е свършила много добре работата!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?