Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Куче слуша в захлас цигулката на Татяна Дончева на Главната в Пловдив
Куче слуша в захлас цигулката на Татяна Дончева на Главната в Пловдив
Автор: ПИК
Дата
Дата
17690
Коментари
3
Куче слуша в захлас цигулката на Татяна Дончева на Главната в Пловдив

Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева изнесе изневиделица кратък концерт на Главната в Пловдив вчера следобед. Уличният музикант Георги Димитров, който понякога се превъплъщава в Моцарт, сам й поднесе цигулката си.

Кандидат-президентът засвири и кучето на цигуларя застана пред нея да я слуша в захлас. Музиката привлече любопитни минувачи, събра усмивки и овации от масите в съседните заведения.

Дончева обеща следващия път да донесе в Пловдив своя струнен инструмент и двамата с Георги да изсвирят концерт за две цигулки от Вивалди. Лидерът на „Движение 21“ дойде да подкрепи и неделното хоро на централния площад в европейската столица на културата.

Допреди две седмици хороводците преживяха редица неприятности. Общинските власти наложиха забрана върху танците на мегдана и веднъж хорото бе разгонено с полиция. След масово протестно хоро, събрало хиляди от различни краища на страната,  кметството би отбой.

Татяна Дончева видя вихрените танци на професионалните артисти и прецени, че хорото е прекалено трудно за нея. Вместо това предпочете да разговаря с хората площада и да защити родолюбивата идея на хората по залез слънце всяка неделя, които все по-масово се играят във всички краища на България.

 

Още по темата
Татяна Дончева пред ПИК TV: Цачева е много добър избор!
Часовник
14:36
"Цецка Цачева е много добър кандидат", това заяви Татаня Дончева пред ПИК, относно кандидатурата на ГЕРБ. Самата лидерка на "Движение 21" се бори за "Дондуков" 2, но призна преднината на...
Напиши коментар »
(3)
1
След вълка и агнето, сега и куче! Сигурно има нещо сбъркано в кандидат-президентската й платформа.
2
Общинските власти наложиха забрана върху танците на мегдана и веднъж хорото бе разгонено с полиция. След масово протестно хоро, събрало хиляди от различни краища на страната, кметството би отбой.
3
Заглавието на статията е сгрешено ! Правилното заглавие е :" Само едно куче ,издържа стоически ,цигулковото изпълнение на Татяна Дончева". Молим за извинение.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?