Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Кунева за Фандъкова: Имаме отличен кандидат за кмет на София, но...
Кунева за Фандъкова: Имаме отличен кандидат за кмет на София, но...
Дата
Дата
11065
Коментари
6
Кунева за Фандъкова: Имаме отличен кандидат за кмет на София, но...

Както сега с конституционни поправки искаме да бетонираме промените в съдебната система, така с победа на Реформаторския блок на местните избори през есента ще бетонираме възможността да проведем реформите, зад които Блокът застава. Това заяви вицепремиерът и лидер на „Движение България на гражданите“ в приветствието си към разширения Национален съвет на движението, който се провежда днес в Бургас и на който се обсъжда стратегията за местния вот и ускоряването на реформите, съобщава пресцентърът на партията.

Ако имаме последователна политика на централно ниво, това ще добави към резултата за местните избори - така разбирам своята задача, надявам се, че моите колеги министри и депутати от РБ също я разбират така, заяви още Кунева. Тя изрази увереност, че кандидатите както на РБ, така и на ДБГ имат отговори на проблемите на общините. Искам да видя повече кандидати на ДБГ в предните места на РБ. ДБГ иска победа за Реформаторския блок на изборите, категорична беше тя.

Ние имаме 100 % желание да се явим единни в рамките РБ в местния вот, направила съм много стъпки за това единство, включително от европейските избори насам. ДБГ има значителен принос към него и за баланса в РБ, категорична бе Кунева, като добави, че обществото би дало висока оценка за национална регистрация на РБ за местните избори.

Кунева прогнозира много добър резултат на РБ на местните избори и добави, че след европейските Блокът удвои резултата си на парламентарните. Тя посочи като реалистична цел на РБ кметове в 40-50 големи общини и в 5-6 областни града. Кунева не изключи възможността в някои от смесените райони да се партнира с ГЕРБ с цел да се пробие статуквото на ДПС и БСП.

Лидерът на ДБГ изрази желание Блокът да издигне собствена кандидатура за София, където има над 100 хил. избиратели. Имаме отличен кандидат в лицето на сегашния кмет (Йорданка Фандъкова – б.р.), но трябва да дадем възможност на нашите симпатизанти да изберат нас и нашите решения за София, категорична беше Кунева. Тя посочи, че през 2018 г. София ще бъде домакин на българското председателство на ЕС. Трябва в столицата гласът на РБ да е силен, подчерта тя.

Тя беше категорична, че влизането на ДБГ и РБ в управлението е било правилно решение, защото участието във властта гарантира провеждането на реформите, очаквани от гражданите. Тя припомни, че и ДБГ, и РБ са създадени като дясна алтернатива. Затова единствената поносима цена за управлението е да изпълним програмата си, подчерта Кунева.

Вицепремиерът припомни, че съдебната реформа е приоритет на ДБГ от самото му създаване. Преди две години стояхме доста самотно, когато говорехме за разделяне на ВСС, а тезата ни, че без ефективна и справедлива съдебна система няма и работеща икономика, изглеждаше екзотично. Днес вече говорим за това, че трябва да разделим ВСС през промени в Конституцията, каза тя и добави, че само през тези поправки ще се бетонира реформата и промените ще са устойчиви и необратими.

Уверена съм, че подобна подкрепа - както в обществото, така и сред партиите - ще има и за антикорупционната стратегия, каза още Кунева. Тя добави, че справянето с корупцията е най-трудната задача, но напълно задължителна, за да тръгне страната напред.

Изграждането на съгласие по важни национални въпроси и ключово за нацията. В процеса на промяна на конституцията това е изключително полезен диалог – и за обществото, и за политическите партии, подчерта още лидерът на ДБГ и вицепремиер.

На форума в Бургас присъстват и представители на партньорите от Реформаторския блок и над 200 делегати от ДБГ от всички структури в страната. Утре предстоят срещи с кмета и областния управител на Бургас и оповестяване решенията на Националния съвет, се казва в информацията.

 

 

Напиши коментар »
(6)
1
Просто няма кой да победи Фандъкова,тя ще е отново кмет на София.Сега плювачите/духачи/от БСП и Атака да си кажат мнението.
2
ФАНДЪКОВА---СКРОМНА,РАБОТЛИВА, СПОКОЙНА И,И,И... ЖЕЛАЯ УСПЕХ.
3
Смъртта ще победи всички ,дорли най -продажните и нагли мутри .Няма вечни хора и ще дойде момент когато справедливостта ще възтържествува и няма да има герберски колонизатори,които затриха България.Ще им дойде ден ,тогава ще ръкопляскаме и ще пееме и веселиме на чуждите гробове на гербери ,реформатори ,депесари ,патриоти ,абевари и ббцари.Ще им дойде ден .
4
От кривоустата по-нагло и гнусно същество просто не мога да измисля.Затова политиката е мръсно нещо,защото едно нещо,което трябва да е в затвора за национално предателство,раздава акъл наляво и надясно и е с претенции до небето.
5
От кривоустата по-нагло и гнусно същество просто не мога да измисля.Затова политиката е мръсно нещо,защото едно нещо,което трябва да е в затвора за национално предателство,раздава акъл наляво и надясно и е с претенции до небето.
6
Каква наглост! какво безочие! Тая ли ще мисли за България! Най-добре е заедно с цялата шайка около нея да изчезнат някъде! Вижте как се забива нож в гърба на коалиционния партньор! Имаме отличен кандидат за кмет, но...!? А тая учена уж юристка не знае ли, че исканите промени са невъзможни без Велико народно събрание! За взетите от обикновено народно събрание решения за промени в съдебната власт НЯМА преклузивни срокове. Ако един ден някой се сети и ги обжалва пред Конституционния съд какво ще остане от съдебната реформа! Докога Борисов ще търпи тая да го заблуждава! Къде са юристите на ГЕРБ! Хора, не им вярвайте! Не допускайте Ръбовете да ви лъжат! Мислете!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?