Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
КУЛТ: Ивица Дачич репетира „Калинка“ за посещението на Путин
КУЛТ: Ивица Дачич репетира „Калинка“ за посещението на Путин
Автор: ПИК
Дата
Дата
8143
Коментари
3
КУЛТ: Ивица Дачич репетира „Калинка“ за посещението на Путин

Министърът на външните работи на западната ни съседка Ивица Дачич призна, че репетира песента „Калинка“ специално за посещението на държавния глава на Руската федерация Владимир Путин в Сърбия, съобщава електронното издание на водещия белградски ежедневник „Вечернье Новости“.

Дачич, известен с певческите си наклонности, няма да се откаже от „песента на дипломацията“ – въпреки критиките, които получава за странния според мнозина навик да поздравява с пеене различни политици. При възможност да поздрави Путин, който пристига в Белград на 17 януари, Дачич вече има подготвен репертоар: „Посещенията на президента Путин обикновено са кратки и няма много възможности за по-спокойна атмосфера. Но и той обича да пее, а ако има удобен момент, моят избор е най-красивата руска песен – „Подмосковски вечери“ и – разбира се, „Калинка“. 

Дачич твърди, че последната песен е задължителна част от неговия „дипломатически репертоар", и че я изпълнява не само пред руснаците, но и пред европейски и американски политици. Всички го аплодират след изпълнението й, увери първият дипломат на Белград.

Още по темата
КФОР отговори на Ивица Дачич: Няма да нападаме сами себе си
Часовник
23:20
Говорителят на международните сили в Косово (КФОР) Винченцо Грас отхвърли като „нелогични“ твърденията на министъра на външните работи на Сърбия Ивица Дачич за информация, че западните...
Напиши коментар »
(3)
1
През септември 2017 г. турски еничари пяха и танцуваха на Червения площад. Представителният турски ансамбъл изпълни еничарски танци и изпя „Катюша” на руски език и предизвика топли чувства сред руските си братушки. (http://ivo.bg/2017/09/29/еничари-пеят-на-руски-в-москва-московс/)
2
А какво да каже тиквопотека с ръчния хераковски български,на всеки чуждестранен политик.
3
след кючека с метани "О, сюлимане мой" за Ердоган певачецът ще прикляка пред Путин с казачок на калинки, за китайския вожд ще му е малко по-трудно с приветствието
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?