Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Криза за машинисти в БДЖ
Криза за машинисти в БДЖ
Автор: ПИК
Дата
Дата
13156
Коментари
3
Криза за машинисти в БДЖ

32-ма локомотивни машинисти са напуснали БДЖ от началото на годината. Това стана ясно след среща между тях и ръководството на държавните железници.

Машинистите се оплакват от ниското заплащане, натрупания извънреден труд и недостига на локомотиви. Заради тях се стига и до промяна в разписанието на влаковете.

"Кризата не е от сега. Тя започна, особено с машинистите, откакто започна да се разширява метрото. При откриването на всеки нов лъч от метрото винаги една част от 20-30 машиниста биват изтеглени към метрото", заяви Петър Бунев, председател на синдикатите на железничарите към КНСБ.

По думите му кадровата криза се е задълбочила и след като машинисти заминават да работят в чужбина. Имаме частни превозвачи, които също дават по-добри условия, каза председателят на синдикатите на железничарите към КНСБ.

Бунев посочи като причини за напускането лошите условия на труд, ниското заплащане и отношението.

Напиши коментар »
(3)
1
Ами имаше един машинист,понастоящем “генерал”,от ДСБ на Драгалевския циганин,който може веднага да заеме овакантеното място.Все пак е завършил двугодишен ПЖИ.
2
Цялата държава е в криза и по-точно в голяма беда. Всичко което е по-младо и по-решително търси живот в чужбина. Тиквара и Шайката му съсипаха всичко по един стар начин, известен по времето на БКП. Наслагаха навсякъде Калинки, неграмотни, просто, нагли и много крадливи. За 10 години забиха Бългатия така яко в бедността, в безнадеждността и тъпотата, че скоро ще останем без медицински сестри, лекари и какво ли не. А циганите се плодят, живеят като стадо, Тиквара ги храни за да му гласуват и засега струват около 4 милиярда на бюджета. Сумата ще расте, икономиката е занулена, образованието като за полуидЕоти, съдебната система тотално корумпирана, зависима от Вожда, всичко се срива все повече. Как няма да бягат машинистите, отговорна и тежка работа за мижави пари. Но като чуеш Токвето, всички живеем богато, пътуваме всеки уикенд до Гърция, магазините препълнени, българите ще се скъсат да се връщат тук, заплатите като в Европа, всяко семейство с по три деца???
3
Господин Бунев в интервю за телевизия ЕВРОПА оплюхте машинистите на който им е писнало от мизерията и организираха това "КОЛОННО СЪБРАНИЕ". ОПИТАЙТЕ СЕ ДА ОМАЛОВАЖИТЕ иска на хората за отговори касаещи бъдещето на железницата, защото не прочетох нито един официален документ в който да фигурира думата СИНДИКАТ или вашето име като допринасяне за осъществяването на тази среща с ръководните органи! Сега се опитвате да се метнете на гребена на вълната и да спечелите дивиденти. Всеки нормално мислещ железничар видя постъпката ви! Дано сте горд от себе си!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?