Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Красимир Каракачанов разкри кога подписваме договора за изтребителите
Красимир Каракачанов разкри кога подписваме договора за изтребителите
Автор: ПИК
Дата
Дата
9363
Коментари
2
Красимир Каракачанов разкри кога подписваме договора за изтребителите

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов говори от Мюнхен пред сутрешния блок на БТВ за разговоните си с президента на „Локхийт Мартин” за закупуването на изтребители. Той засегна и темата за интеграцята на ромите.

„Проведохме в Мюнхен много срещи – коментира министър Каракачанов. – Става дума за един форум, на който идват не само световните лидери, но и са представени световните компании, ангажирани с производство на техника в света.

Преговорите ни за изтребителите на практика започнаха още от Брюксел преди няколко дни. Изпълянваме ангажимента по сключване на договора за закупуване на първите осем изтребителя за авиацията ни, с който ни натовари парламента.

Говорихме с ръководството на ”Локхийт Мартин”, с президента им, с американския представител. Обсъдихме цената, която можем да отделим и сроковете на доставка. Дали американската страна ще влезе в нужните финансови параметри, това ще стане ясно нататък. Ние сме поставили нашите параметри – 1 800 000 лв. Смятам че може да се намери решение. Има разбиране от американские ни партньори. От тук започват разговорите на експертите. В края на май трябва да мине това решение през Конгреса на САЩ. В края на юни или началото на юли очаквам да сме в състояние да подпишем и договора”.

Красимир Каракачанов говори и за концепцията на ВМРО за интегрирането на цигтаните.

„Ако ГЕРБ подкрепят ДПС в разбиранията им по циганския въпрос, няма да имам друг избор освен да подам оставка като морален акт – категоричен бе Каракачанов. – Това вече го казах и само мога да го потвърдя. Смятам, че колегите ни са съгласни, че страната ни не може да си затваря очите пред проблемите на една немалка част от населението, които не искат да се интегрират”.

Вицепремиерът говори и за промените в Изборния кодекс.

„За мен промяната около преференциите при гласуването е един напълно безмислен ход за да се угоди на някой, който не може да чете – коментира Каракачанов. - Ако премахнем преференциалния вот , това ще доведе до намаляване на избирателната активност и ще лишим хората от възможността от 17 кандидати да избират най-добрите. Това е едно неудачно и глупаво решение”.

 

 

Напиши коментар »
(2)
1
Ужас от прехода!Интеграция от ДС агент.Защо им е на тези хора да стават по бедни ,като Българите!
2
ТОЯ уж щеше да СИ подава оставката
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?