Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Корнелия жонглира с дълга, молете се Румен Гечев да не гълта огън в цирка на БСП
Корнелия жонглира с дълга, молете се Румен Гечев да не гълта огън в цирка на БСП
Дата
Дата
30617
Коментари
15
Корнелия жонглира с дълга, молете се Румен Гечев да не гълта огън в цирка на БСП

Държавният дълг е любимата дъвка на БСП и в частност на Корнелия Нинова. Тя е на кон, когато говори по темата. Направо лети на своя Росинант. Вероятно вдъхновена от полета над "опустошената" от ГЕРБ България, тя пропуска някои цифри.

Ще й ги припомним. Да, дългът на България нарасна с 2,1 процентни пункта или 28,7% от БВП за третото тримесечие на 2016 г. в сравнение с 26,6% предната година. Тази тенденция се забелязва при 11 членки на ЕС, ние сме на трето място по този показател след Гърция (4,4%) и Литва (3,1%).

България обаче остава сред най-малко задлъжнелите страни в ЕС. По-добри показатели от нас имат само Люксембург и Естония. Ето този важен факт някак си пропуска Нинова. Едва ли е случайно. Иначе ловко жонглира с цифрите, които й изнасят и зрелищно размахва листовки в телевизионните студиа. Сега вероятно ще я последват червените трубадури, жадни за слава, депутатски столове и сладки постове. Но за тях друг път. По-важната тема е кой ще е гълтачът на огън в цирка - онзи, който ще кове финансовата политика в един химерен червен кабинет на БСП. Това е големият въпрос, от който бяга Корнелия на своя Росинант.

Най-висок дълг има Гърция (176,9%), Португалия (133,4%) и Италия (132,7%), а най-нисък Естония (9,6%), Люксембург (21,5%) и България (28,7%). Но защо ли ги изреждам, Нинова каза, че Италия не я интересува, не иска да се мерим с нея. Интересно, да не би на Ботуша вече да са по-зле от нас? Едва ли.

Ако има едно сигурно нещо, то е, че никой не иска да види Румен Гечев да гълта огъня под шапитото на БСП. Хората още го помнят като министър на "икономическото развитие" от смразяващата Виденова зима. И не с добро, меко казано.

Напиши коментар »
(15)
1
Тази какви електрокари ще изнася за Русия? Кога за последно са изнасяни и къде се произвеждат в България? Санкциите към Русия ли са причината за липсата на износ.
2
Всички държави харчат пари на зелено/предварително.Важно е какво е обещаното/покритието.Накря ще ни вземат и белите гащи задлъжнели :-)
3
Редакцията нещо безпомощна ми изглежда в опитите си да плюе Корнелия. Това е ясен знак, че Слънцето Бокича губи изборите с много.
4
Викторчо да си изясни какво е държавен дълг и изобщо дълг. Не може за едните да се посочва общия дълг, а за България само държавния. Освен това определяща е и възможността да се изплаща този дълг. При най-изостаналата икономически държава в ЕС ресурса да се увеличава дългът ни в същност е изчерпан.
5
Станишев беше на мотор.Курнлка яхна коня.Асфалт не се яде.Качваме се на конете и каруците.Една годинка да се задържи на власт това и стига и тя като станишко ше фане пътя за чужбина.
6
И защо най-големите бизнесмени са от тези червени социалистически лъжливи манипулативни нищонеправещи велики светила от БСП? Николай Банев и той навремето плачеше колко ги обича и им е верен, мизерия и червена мъгла.
7
БСП БСП ПОБЕДА! Сърца червени,сърца милиони само БСП !!! Корнелия Нинова следващият министър-председател на България! Победа Победа БСП !!!
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Съргейчо със ''Харлито'' стигна до Брюксел,а Краднелия държи Росинат със левачката (лявата ръка на Костов) и няма да стигне и до Будапеща защото магарето ще окуцее и до там.....????
11
Тая от кой катун е.Кат гледам май е от табура на недоклатените.То кой ли ще се прежали да ощастливи такава долнопробна траверса със многозвучното име КУРнелия КРАДНЕлиева СЛАнинова.
12
Да ти са сер@ в булшевишката мутра!
13
Дъртата дебела курабия ще повреди животното. СлаНинова показва как ще яхне народа пак!!
14
Този ПИСАЧ на това ПИСАНИЕ от ГЕРБ и представа си няма от материята През 2008 г. ДЪРЖАВНИЯ ДЪЛГА беше 13% от БВП, а сега е 28-29% от БВП,- РЪСТ от НАД 2 ПЪТИ благодарение на Д.АЛАВЕРИТЕ на ГЕРБ
15
ПИК,и срещу Президента Радев,плюехте по същият начин,имайте поне малко Достойнзтво,знам че Коментара Ми,ще бъде окачествен като Нецензурен,затова бъдете Живи и Здрави
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?