Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Колят 200 прасета в Кресна и селата наоколо заради чумата, срокът - до неделя
Колят 200 прасета в Кресна и селата наоколо заради чумата, срокът - до неделя
Автор: ПИК
Дата
Дата
5766
Коментари
3
Колят 200 прасета в Кресна и селата наоколо заради чумата, срокът - до неделя

До неделя вечерта трябва стопаните на около 200 прасета в град Кресна и 11-те села в общината   да бъдат изклани от стопаните им. Това реши вчера в късния следобед  епизоотичната комисия в Благоевград, свикана по спешност от областният управител Бисер Михайлов. 

Ако това не се случи до неделя вечерта, в понеделник ОДБХ започва принудително избиване на животните с ток. Труповете ще бъдат загробвани в района на Стара Кресна, уточнява "Монитор".

Крутите мерки се взимат след като преди няколко дни в река Струма беше намерен труп на прасе и след бързата лабораторна експертиза в София беше доказана зараза от африканска чума.

Хората в Кресна и селата недоволстват, но трябва да спазваме изискванията от Евросъюза, беше краткия коментар от Община Кресна.

Още по темата
ЗАРАЗАТА СЕ РАЗРАСТВА: В Благоевград регистрираха първия случай на африканска чума по свинете
Часовник
17:53
Първи случай на африканска чума по свинете е регистриран в Област Благоевград, положителна проба е дало намерено в Кресна умряло прасе. Това стана ясно по време на свиканата от областния управител...
Напиши коментар »
(3)
1
Докога ще търпим бавноразвиващото се правителство да ни изпращат ветеринари и жандарми да ликвидират животните. Къде им беше превенцията. Жащо заразата не премина от Полша в Германия. Защото хората компетентно и навременно взеха мерки.
2
Защото там живеят германци, които не гледат прасета в кочини и изпражненията им не текат по улиците!!
3
Абе Сульо, там живеели германци, с как живеят те? Тук беднотията принуждава бългерите да гледат прасета и други домашни животни за да преживеят зимата. Германците имат ли този проблем, категорично не! Ако у нас не властваше това недоразумение Падишаха, който превърна България в най-бедната държава в ЕС, нямаше да се гледат прасета. Но този малоумник разсипа всичко за 10 години, основно поради корупцията и нексдърността на министрите му, на Калинките които нацвъка навсякъде.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?