Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Княжество Монако е първата страна в Европа, изцяло покрита с 5G мрежа
Княжество Монако е първата страна в Европа, изцяло покрита с 5G мрежа
Автор: ПИК
Дата
Дата
14235
Коментари
1
Княжество Монако е първата страна в Европа, изцяло покрита с 5G мрежа

В малкото европейско княжество Монако вчера заработи 5G мобилна мрежа, съобщи Франс прес, позовавайки се на президента на компанията Monaco Telecom Етиен Франзи.

Княжеството е първата европейска държава, чиято територия е изцяло покрита от новия стандарт, посочи Франзи. Оборудването за мрежата е разработено и монтирано от китайската компания Huawei.

По думите на Франзи разгръщането на мрежата на територията на княжеството е част от план за разширяване на използването на цифровите технологии в страната. Новата мрежа ще позволи на Монако да въведе редица услуги, свързани както с транспорта, така и с осигуряването на обществена безопасност. Сега например пожарните служби ще могат да използват дронове, които с малко забавяне да предават изображения с висока резолюция 4К.

Монако има малка територия, което позволява страната да стане витрина за редица цифрови сектори и по-точно за свързване на развитието на 5G мрежите с технология за "умен град", посочи вицепрезидентът на Хуавей Го Пин.

Напиши коментар »
(1)
1
Монако е най-гъсто населената държава на Земята с население от 32 410 души, живеещи на площ от 2,02 кв. км. Е, колко му е да се покрие територия по-малка от наше село?! :-)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?