Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Климатолог: Не искам да всявам страх и паника, но предстои едно огромно предизвикателство пред човечеството
Климатолог: Не искам да всявам страх и паника, но предстои едно огромно предизвикателство пред човечеството
Автор: ПИК
Дата
Дата
70333
Коментари
8
Климатолог: Не искам да всявам страх и паника, но предстои едно огромно предизвикателство пред човечеството

Времето се промени, сезоните се изместват. Вече нямаме типични лета. Това заяви пред Нова телевизия климатологът Генади Кондарев, който коментира каква е причината за климатичните аномалии.  „Това е една тенденция, която продължава десетилетия. Дълго време хората говориха за глобалното затопляне. Изразът на това нещо са объркани климатични системи, които се отразяват в такива екстремни климатични явления. Това, което ще наблюдаваме, са температурни екстремуми. Може би климатът ще се измести и ще стане по-субтропичен. Може би ще наблюдаваме и рязко прескачане на сезоните", поясни климатологът.

"Аз не искам да всявам страх и паника, но предстои едно огромно предизвикателство пред човечеството и то трябва да се справи с него. Природата напоследък губи толкова много от екосистемите си, че някои от тях няма да успее да възстанови - горите в Амазонка, кораловите рифове", отбеляза той. 

"Времевият прозорец, който е пред нас, става все по-тесен. Учените определят един "въглероден кредит", но имаме известно време, преди да стигнем до най-тежките климатични сценарии. Имаме възможност да отделяме при сегашните си нива за въглеродни емисии още петнадесетина години. Шансът е в развитите страни, където с енергийни възобновяеми източници може да се спечели още малко време. Трябва да забравим за изкопаемите горива", допълни климатологът. 

Още по темата
Климатолог: Всяко ново наводнение чакаме със скръстени ръце
Часовник
09:07
Климатологът доц. Георги Райчев смята, че е недопустимо да се изхвърлят отпадъците от гражданите в коритата на различни реки и канали из страната. „Дерета, които изхвърляме в тези...
Напиши коментар »
(8)
1
Ганьо последен ще го разбере !
2
Тоя много научно-фантастични филми гледа.Май са му дошли в повече...
3
Дори в учебника за 5 клас е написаноуче СО2 е основата за живота!Какви измислени "въглеродни емисии" това са НПО мантри за едни пари от въздуха!Дори в България за 30г. е станало по-зелено,има спътникови снимки,които са безпристрастни!Сезоните не са константна величина,обусловени са от много фактори,дори магнитните полюси на Земята са си сменяли мястото,но тогава е нямало псевди зелени мафиоти,които да набият вина на човечеството,че е виновно,дори за слънчевата активност и протуберансите!На земята има стотици действащи вулкани,един да изригне и се променя драстично климата!В момента,близо да България изригна Стромболи и това са резултатите а не че някой е задействал Стромболи!Може и цунамита да има,бурята в Гърция също може да е следствие на Стромболи,близко са!Да ама няма как да вземеш кинти от вулкана!
4
Отново шашми и фиктивни конкурси в ТОЛ управлението в Монтана. На 16 юли 2019 година (вторник) ще се проведе поредният фиктивен конкурс, на който ще бъде назначена Гергана Чавдарова Благоева, настоящ служител на ТОЛ управлението (просто ще я повишат законно). ОСтаналите участници се явяват излъгани и употребени за пореден път. ЕВАЛА НА КОРУПЦИЯТА!!!!!!
5
Мистичната планета Нибиру вече е в Слънчевата система!!! Страшен энак от небето вещае и лети към Эемята!!! Елитните играчи тотално иэтрещяха, време е да се съвэемат преди да е твърде късно - апропо, американският палячо и кремълското джудже с тяхната доминация эа ВЛАСТ и с най модерни атомни технологии эа унищожаване на човечеството!!! И хиляди минуси да нацвъкате, това е положението!!!
6
Аз съм застраховане на повече от $ 12k чрез завършване на пряка онлайн дейност от дома си сам в моето допълнително време. Аз съм заместител на пълен работен ден и при изпълнението на това 2-часово задължение спечелих $ 11,242 от тази работа през последния месец. Като общо правило, невероятна дейност. Всеки може да получи тази позиция и да започне да печели основно като следва нюансите тук. посещение.......................>>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
7
Наричат Амазонка "белите дробове на планетата",а в момента там се изсичат горите и се замърсява с токсини,а с това спада и кислорода на планетата.Това за съжаление е самата истина.Унищожава се природа и животни,създавани с хилядолетия. Дано световните сили обърнат внимание и спрат замърсяванията,защото поради алчност на няколко фирми,губим планетата си и много места из Земята са вече мъртви.
8
боли ма фара да му мислят тия след нас
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?