Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Кирил Ананиев представя проекта за нов здравноосигурителен модел
Кирил Ананиев представя проекта за нов здравноосигурителен модел
Автор: ПИК
Дата
Дата
11380
Коментари
7
Кирил Ананиев представя проекта за нов здравноосигурителен модел

Проектът за нов здравноосигурителен модел ще бъде официално представен. Министър Кирил Ананиев предлага край на монопола на Здравната каса.

Идеята е с нея да се конкурират частни застрахователи. А всеки българин да може да избира къде да внася осемте си процента за здравна застраховка.

Частните фондове ще трябва да са специализирани в здравни дейности и няма да могат да правят друг вид застраховки. При частните застрахователи е предвидено да плащаме и потребителска такса.

Официално все още не е ясно дали става дума за процент от стойността на здравната услуга, или за фиксирана сума, отбелязва Нова телевизия.

Напиши коментар »
(7)
1
Ами вижте какво стана и става със частните пенсионни фондове/2-рия стълб в пенсионното осигуряването/. от 2000 г. до сега.Пълно нищо,пълна нула,зеро,хранилка за изпаднали от партии депутати,министри,висши чиновници и си цукат,цукат,а пенсии от втория стълб....ЙОК.
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Ананиев вместо да бълваш глупости 1. В БГ има близо 430 болници . 130 СА НАПЪЛНО ИЗЛИШНИ. 2. Престани да лансираш тази каста. 3. Във всяка работа има определен тип дейности и !!!! знаеш ли че ВСИЧКО ГО ПРАВИ КОМПЮТЪР....Един стругар върши с пъти по-сложна работа. Над 80 % вършат ЕЛЕМЕНТАРЕН ТИП ДЕЙНОСТИ. 4. До кога в БГ ще се плаща за титла от някакво си мед. училище. 5. За тези фондове ЗАБРАВИ -явно тук се намиства тази гилдия. 6. Хората да не се лъжат - НИКАКВИ ЧАСТНИ ФОНДОВЕ 7. Промени закона - ДОКТОР допусне ли грешна диагноза се УВОЛНЯВА НЕЗАБАВНО ИЛИ ГЛОба първоначална 1000 лв. 8. Тази каста вземи я размачкай и никакво ЛАНСИРАНЕ 9. На който не му харесва да се маха от БГ. 10. Мед. лица да си видят компютрите и си зададат въпроса как се правят тези неща - не със хапчета и консултации. 4.
4
Лансираш една каста и то УМИШЛЕНО - така ли се лекува демографския проблем....Вместо да РАЗКАРАШ разни нароили се пишман болници ти вдигаш такси - ра-ни за ЕЛЕМЕНТАРЕН ТИП работа...Тези хора наречени меди. лица - незнаят че има понятие ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ. Крадат като за световно от труда на програмисти и т.н. Живеят с мания за величии и нищо повече.... Промени закона - иначе ИЗБИРАТЕЛЯ ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕ ВСИЧКИ
5
По тоя здравноосигурителен модел, човек ще може да се застрахова и ако му открият рак на белия дроб, да си присади бял дроб това вече го има в Америка и много скоро у нас. Баща ми има съмнения, че скоро могат да му го открият, а не може да намали кутиите от три на две, а и това няма да помогне. Освен това и аз съм в рисковата популация, ако трябва ще използувам модел за оценка на риска и ще покажа изчисления.
6
В България всичко се изражда и изкривява. Частните пенсионни фондове нямат никаква доходност, но пък за сметка на това имат фантастично големи заплати, те де факто ощетяват и крадат осигуряващите се. Същото ще стане и със здравните. А този отдавна пенсиониран финансист трябваше да го махнат, а не да се упражнява върху болните и здравеопазването
7
Но впоследствие я саботира с измислените клиенти 1 млн. за здравните планове.Реално преразпределя клиентите на НЗОК при сто процента мутренска картелна икономика.Резултата е същия.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?