Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Кандидатът на АБВ за кмет на Пазарджик: Зад грима на града прозира лошото управление
Кандидатът на АБВ за кмет на Пазарджик: Зад грима на града прозира лошото управление
Автор: ПИК
Дата
Дата
3483
Коментари
1
Кандидатът на АБВ за кмет на Пазарджик: Зад грима на града прозира лошото управление

Зад грима от паркове и градини - цветя и теменужки, си личи лошото управление на Пазарджик. Хората в града нямат перспектива. Младите го напускат, защото не виждат възможност да си осигурят работно място с достойно заплащане на труда, което да им опозволи да създават семейства и да отглеждат деца. Това заяви областният управител на Пазарджик и кандидат на АБВ за кмет на общината Трендафил Величков, който бе категоричен, че е готов с програма за ефективно управление на общината така, че тя да постигне икономически ръст, който да позволи разкриването на нови и добре заплатени работни места и осъществяването на активна социална политика.

„АБВ предлага преразглеждане на данъчната политика на общината, където някои от таксите и от данъците могат да бъдат по-поносими и по- конкурентоспособни. Давам ви пример - в Пловдив таксата за битови отпадъци за бизнеса е много по-ниска от таксата за битови отпадъци в Пазарджик. И още редица такива данъци“, отбеляза Величков.

По думите му, общината може да предприеме и стъпки за връщане на собствеността върху част от приватизираните и изоставени на разрухата сгради. Друг основен проблем, който трябва да разрешим е свързан с преодоляване на ранното отпадане от училище и неграмотността, особено сред ромското население, посочи Трендафил Величков.

Според него това може да се осъществи чрез осигуряване на достъп до образование и работа. В тази връзка Величков подчерта, че планът на АБВ предвижда откриването на Средно училище за професионално обучение и Медицински колеж в града.

В заключение кандидатът на АБВ за кмет на Пазарджик посочи, че общината има сериозен проблем с депонирането на битови отпадъци и атомобилния трафик, особено по отношение на тежките транспортни средства. Тези два проблема могат да бъдат преодоляни чрез изграждането на ново регионално депо за битови отпадаци със съвремени системи за сепариране на боклука и осигуряване на средства за двата околовръстни пътя, съоръжения, които категорично смятам , че трябва да бъдат изградени в рамките на следващия мандарт, посочи Величков.

Още по темата
АБВ-Девня открива официално предизборната си кампания
Часовник
13:28
АБВ-Девня открива официално предизборната си кампания на 06 октомври от 17:30 часа на площада пред читалище „Просвета“, кв. Девня 1 с митинг- концерт. В събитието ще вземат участие...
Напиши коментар »
(1)
1
От Пазарджик съм и два пъти гласувах за сегашния кмет. През последния мандат обаче той напълно разочарова.Наистина само козметика ,нищо съществено ,а и показаното по телевизията за имота му и от разговори с жителите на Паталеница е повече от ясно ,че той вече се е оял и трябва да има срещи с органите ,а и много съмнение има и в убийството на младото момиче .Градът се нуждае от нов кмет!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?