Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Кандидатът за кмет на Пловдив Георги Илчев: Ще направя общината партньор на гражданите
Кандидатът за кмет на Пловдив Георги Илчев: Ще направя общината партньор на гражданите
Автор: ПИК
Дата
Дата
2776
Коментари
0
Кандидатът за кмет на Пловдив Георги Илчев: Ще направя общината партньор на гражданите

Един от основните акценти в програмата ми за управление на Пловдив ще бъде образованието, oсобено по отношение на средното специално образование. Ще работим за въвеждането на дуалната система на обучение така, че  училищата да започнат да подготвят специализирани кадри за нуждите на бизнеса, който все по-трудно намира подготвени професионалисти. Целта е и младите хора да намират лесно реализация на пазара на труда.

Това заяви по време на дебат в ефира на БНТ кандидатът на коалиция „АБВ и Български социалдемократи за Пловдив“ за кмет на града под тепетата Георги Илчев. „Ще развиваме културата, ще работим и за възраждане на дейността на читалищата - да работят още по-активно за  въздигане на духа на нацията и за развиване на талантите на българските деца. Ще работим категорично и за възраждане на икономиката чрез бюджет на растежа. Ще положим усилия и  за това общината да се превърне в истински партньор на гражданите“, посочи Илчев. По думите му друг основен приоритет за управлението на града ще бъде и активната работа по отношение на изграждането на водния му цикъл. В тази връзка той посочи, че трябва да се довърши изграждането на северния  колектор и да се започне строежът на южния колектор на Пловдив, което ще позволи и работа по реиновирането на пътната инфраструктура и разширяването на някои от основните булеварди в  населеното място.

Илчев коментира и възможността за по-активна употреба на формите на пряка демокрация за нуждите на местното самоуправление. “Ние сме категорично „За“ референдумите. АБВ има традиции по отношение на желанието си за облекчаване на процедурите по народните допитвания. Те обаче трябва да бъдат предшествани от пълноценни дискусии. За целта гражданите трябва да бъдат информирани. Всички цифри и данни трябва да бъдат публично достъпни, качени на електронни сайтове,  да бъдат представяни чрез обществените или общински  медии. Подробната информация за състоянието и управлението на общината трябва да достига лесно до хората“, посочи той.

На финала на дебата Георги Илчев коментира и възможностите за обновяване и поддръжка на тепетата в Пловдив. По думите му това може да бъде извършено чрез кандидатстване по проекти, финансирани с евросредства. Той обаче се обяви против строежа на въздушна железница на хълмовете.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?