Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Калфин: Коалиция с ГЕРБ ще е пагубна за реформаторите, те затова се дърпат
Калфин: Коалиция с ГЕРБ ще е пагубна за реформаторите, те затова се дърпат
Автор: ПИК
Дата
Дата
8231
Коментари
17
Калфин: Коалиция с ГЕРБ ще е пагубна за реформаторите, те затова се дърпат

Няма да правим тайни коалиции. Точно затова се създаде АБВ - защото не можахме да убедим ръководството на БСП, че прави огромна грешка и на практика подвежда левия електорат с влизането в коалиция. Това каза заместник-председателят на АБВ Ивайло Калфин в предаването „Добро утро, България!” на ТВ7, пише „Фокус“.

Той подчерта, че АБВ ще подкрепя определени политики в областта на здравеопазването, образованието, икономиките и данъчни реформи, борбата с бедността, като това не означава, че задължително ще влиза в коалиции.

„За нас съвместно управление и дори подкрепа по определени теми трябва да лежи върху едно много подробно разписано споразумение, за да знаят хората кой, къде, какво подкрепя, с какво се ангажира и каква отговорност носи. Няма да ни видите да повтаряме това, което се случи миналата година“, категоричен бе Калфин.

По думите му най-малко вероятната коалиция на АБВ е с ПП ГЕРБ, тъй като тя е основният им опонент и различията между двете партии са най-големи. Той подчерта, че в момента ГЕРБ „отчаяно“ търси коалиционен партньор, защото е ясно, че ако в следващия парламент влязат повече, ГЕРБ няма да има мнозинство и на тях ще им е необходима подкрепа.

„Реформаторският блок е естествен техен съюзник в дясното пространство, но това би било пагубно за Реформаторския блок. Затова те се дърпат. Проблемът е в това доколко ГЕРБ и лидерът Бойко Борисов е способен да бъде в коалиция, да води диалог с когото и да било, а когато участваш в една коалиция, ти трябва да имаш тежест в нея“, заяви Ивайло Калфин.

Напиши коментар »
(17)
1
БЕДРОВ:“……Няма да си изберем Ангела Меркел да ни управлява, но поне можем да поизчистим листите на партиите от „нормалните“ политици. Дори и да не подскачаме от радост от офертата за тези избори, можем поне да махнем най-лошото. Нарича се „преференция“. Посочваме онзи, чието ухо не очакваме да бъде отсечено. Или пък онзи, който в неделя следобед се разхожда със семейството си, а не с бодигарда си.“
2
ГЕРБ и РБ ще опитат да грабят държавата заедно, не трябва да им позволяваме!
3
Гоце вчера говорил пред 30 човека, а Калфине ти сигорно 5 я успееш да събереш в кухнята я не. Ха ха ха ха хаха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!
4
Калфин, ти си патерица на ГЕРБ, за вас не е ли пагубно?
5
На практика никой досега не поиска да влезе в коалиция с ГЕРБ. Освен ДПС.
6
На РБ ако не им подадат мутрите, няма да оцелеят и седмица.
7
Боко Тиквата, застаряващия "убавец" ще изпапка РъБъ като пържени шарани, пардон пирани?
8
При всички положения ще се опитат да заработят заедно, това е повече от ясно. Не разбирам защо се опитват да го отрекат?
9
доган взе 100% от гласовете в едно полско градче. дудука взе в русенския квартал "Селеметя-ромския квартал,от 500-ин редовни бюлетини -260. Можем да си представим,колко силно и напоително са били "мотивирани" двете групи.
10
Бойко и диалог? Той даже с Цвъкела сигурно не води диалози, а само казва кое, как и кога да стане!
11
Понеже социолозите ни са платени, се обръщам към букмейкърите за по-официални данни. Гледам, Костов е сложен на второ място за премиер след изборите... Защо пък Костов? Онзи ден гледам Борисов беше недоволен от Реформаторите, че били "отрязали" Командира точно преди кампанията. Да не би Борисов да се е заиграл с Костов и да иска да прави някоя далавера, ако не му се случат нещата? Много странни неща се случват последно време. Бойко обеща, че ще затяга коланите, след като се върне на власт. Сигурно си е намерил изкупителна жертва в лицето на Костов, който така или инъче не е от най-обичаните политици в България. Остава само връзката му с Василев и как ще му се отрази тази заигравка с Борисов. Дали ще го гони или Костов ще изкупи греховете на двамата и всичко ще стане пито-платено?
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Никой не иска да има общо с мутрите от ГЕРБ. Хванеш ли се с тях, потъваш!
15
ГЕРБ е най-малко вероятният управляващ. Хората не са мазохисти, няма кой да се излъже отново. Боко ще разчита предимно на купени гласове.
16
Бойко е тиранин и знае да управлява само авторитарно. Само неадекватни хора биха застанали зад него, а Калфин не е от тях.
17
Напълно прав е, че герберугите отчаяно търсят коалиционен партньор. За щастие всички бягат от прегръдка с Боко, но ДПС ще се врътнат в последния момент.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?