Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Калфин: Държавата трябва да започне да стимулира добавянето на стойност в нашата икономика
Калфин: Държавата трябва да започне да стимулира добавянето на стойност в нашата икономика
Автор: ПИК
Дата
Дата
10910
Коментари
3
Калфин: Държавата трябва да започне да стимулира добавянето на стойност в нашата икономика

 „Държавата трябва да започне да стимулира добавянето на стойност в нашата икономика. В момента произвеждаме продукция и я изнасяме навън. Важно е обаче освен това, да запазим максимална част от производствения процес тук, включително и преработването, за да се увеличи добавената стойност за българската икономика и българските граждани. За да стане това, трябва да имаме цялостна политика, която да е стратегическа и да подкрепя развитието на икономиката в полза на българските граждани“. Това каза днес на среща с гражданите в гр. Панагюрище кандидатът за президент Ивайло Калфин, съобщиха от пресцентъра на АБВ. Той подчерта, че ролята на президента тук трябва да бъде по-скоро стратегическа и да не се ограничава единствено в рамките на преките правомощия и привличането на чуждестранни инвестиции. „Икономическата политика и нейното развитие е в преките правомощия на правителството. Въпреки това, когато тази политика е пряко свързана с демографията, тя става част от по-голяма стратегическа визия, в която се включват социална политика, демографията, здравеопазването, икономиката и образованието. Този, който може да погледне надпартийно и да постави въпросите за очертаване на стратегически план за развитие по най-важните теми в обществото, за чието решение са необходими действия на различни институции, е президентът. Ако търсим съгласие между политическите партии, ако търсим по-широк хоризонт, то най-добрата среда за тази дискусия е президентската институция. Президентът не може да поставя задачи на министрите, но той може да събере и тях, и гражданското общество и да търси национално съгласие по най-важните теми. Тези теми в България трябва да са надпартийни и да се работи в интерес на всички. Въпросите свързани с икономиката, регионалното развитие и преодоляване на демографската криза, са точно такива и са абсолютно задължителни за новия български президент“, каза още Ивайло Калфин.

Още по темата
Ивайло Калфин: Като президент  бих оглавил Инициативен комитет за честване на 140-години от Освобождението на България
Часовник
21:50
Националното достойнство и самочувствие са моите най-важни приоритети. Това заяви на среща в Плевен кандидатът за президент Ивайло Калфин. „След малко повече от година ние ще празнуваме 140...
Напиши коментар »
(3)
1
Лоена топко, ти беше от Тикволандия-нали така? Там се хранят през -----гъза и ---акат през устата!
2
"Много чело - много знай." Изхожда се рекламно и предизборно по всякакви въпроси. Като министър даде на американците безплатно четири български военни бази. Ако стане президент, цяла България ще даде.
3
Продажник е тоя! Не пада по-долу от бай хой.Лъже, маже, дали ще има кой да му повярва! За него и циганите няма да гласуват. См я т а й!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?