Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Калфин доволен от резултата (ОБНОВЕНА)
Калфин доволен от резултата (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
6741
Коментари
3
Калфин доволен от резултата (ОБНОВЕНА)

"Нека видим окончателните резултати", каза на влизане в НДК кандидатът за президент от АБВ Ивайло Калфин, който по предварителните резултати заема седмо място.

"Резултатите ни са добри. Реално гласовете ни са повече от тези, които получихме на последните парламентарни избори. На мен обаче, като мажоритарен кандидат, резултатите не ми харесват. Нека видим окончателните резултати и тогава ще коментираме кого ще подкрепи АБВ на балотажа", каза още кандидатът на коалиция, оглавяване от АБВ.

 

 

 

"Очевидно, че изборите за шестия български президент не беше мажоритарен, а партиен. И не е въпрос на смелост да коментирам това, а на обективност“, заяви още кандидатът за президент на коалиция „КАЛФИН - ПРЕЗИДЕНТ“.

„Такъв беше изборът на гражданите на България. Моите колеги от ПП АБВ и от коалицията ни въобще, се надявам да оценяват резултата, който постигнахме в така сложената политическа ситуация. Нашият партиен вот се затвърждава и аз благодаря на всички, които гласуваха за мен. От конкретния резултат, който получихме обаче, няма как лично да съм удовлетворен“, каза още Калфин.

На въпрос към кого ще насочи своите избиратели да гласуват на предстоящия след седмица балотаж, Калфин заяви, че тепърва ще започнат консултации по въпроса и ще се решава. „Нека видим и крайните резултати на тези, които ще отидат на балотаж. Но по принцип не смятам, че смяната може да е промяна. Пък и нашите избиратели не са хора, които могат да се подведат и поведат само по партийна препоръка“, допълни Ивайло Калфин.

„Мнозина от гражданите явно са припознали г-н Радев като алтернатива на ГЕРБ и Цецка Цачева. След този вот очевидно инициативата се пренася в друга централа и вече няма да е само и единствено в ръцете на премиера“, обясни Калфин. Той разясни, че за разделението на левицата вината носи само и единствено БСП. „Не ние създадохме „втора писта“ в левицата, а БСП и Румен Радев. Политиката не е отмъщение и не бива на тази основа да се вземат решения от партийните централи. Ако бяхме заедно, може би още на първия тур щяхме да имаме избран президент и то не заради механичното събиране на гласовете. А защото хората щяха да имат усещането за обединена и силна левица“, каза в заключение Ивайло Калфин. 

Напиши коментар »
(3)
1
Естествено, че ловната топка ще е доволна, направо размаза Митьо Пищова!
2
Калфин се дуе на народа: "щастлив съм с моята природа, знам, че на вота съм кюспето, приемам, че ще ме боли до пето".
3
wh0cd781802 generic for lanoxin prozac kamagra oral jelly usa acyclovir
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?