Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Календерска към ДПС: Не посягайте на българското
Календерска към ДПС: Не посягайте на българското
Автор: ПИК
Дата
Дата
5298
Коментари
1
Календерска към ДПС: Не посягайте на българското

Мария Календерска, кандидат-кмет на София, вчера събуди ръководството на ДПС, като пусна в профила си във Фейсбук призив да се въздържат от песни и речи на турски по време на предизборната си кампания, но най-вече да не си присвояват български светини.

В скандално видео, което Календерска е публикувала в страницата си в социалната мрежа, известният турски певец Фарук Йълмаз пее пред лидера на ДПС Лютви Местан. Местан е във видимо добро настроение и не спира да си тананика нито на първия куплет от песента - българска светиня, но и на втория, когато певецът запява.....на турски език.

Малко по-късно ДПС излязоха с декларация-отговор, изпратена до всички медии, в която заявиха, че песента не е само българска, но и турска. 

С този безпрецедентен акт на официален отговор на публикация в интернет турската партия припозна като свой единствен опонент именно Мария Календерска и "България без цензура". 

Напиши коментар »
(1)
1
Кога най сетне ще се събудите в България жибеят ЕТНИЧЕСКИ Турци това е цялата истина крайно втреме е да го ПРИЕМЕТЕ. Турците в България са по предани от много Бълаги към родинатаси. Не е ли нормално някой да си тананика на МАЙЧИН език. Само НЕНОРМАЛНИЯТ не може да приеме тази истина.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?