Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Календерска: ГЕРБ управляват с всички, само ББЦ е опозиция
Календерска: ГЕРБ управляват с всички, само ББЦ е опозиция
Автор: ПИК
Дата
Дата
4058
Коментари
5
Календерска: ГЕРБ управляват с всички, само ББЦ е опозиция

Кандидатирах се за кмет на София, защото някой трябва да се изправи срещу г-жа Фандъкова и хегемонията на ГЕРБ. На практика те управляват с всички партии и липсва друга истинска опозиция. Така обясни решението си да влезе в битката за столицата кандидатът на ББЦ Мария Календерска. Други партии откровено излъгаха избирателите си, че няма да управляват с Бойко Борисов, а направиха точно обратното, посочи Календерска в интервю за в-к „Труд“.

Тя обяви, че е едно основните й послания за вота е, че ще спре корупцията в Столична община. „Сигурна съм, че няма гражданин, който да не се е сблъскал с корупция в администрацията, ако е имал да върши каквато и да било работа в общината. Бих направила акция с компетентните органи. Да се намерят клиенти „под прикритие“ и така всеки, който се опита да поиска рушвет за услуга, да бъде отстранен. В администрацията има и много кадърни хора, които си разбират от работата. Но много от тях са сложени, за да копаят в корумпираната схема на ГЕРБ“, категорична е Календерска.

Кандидатът за кмет посочи някои от основните си критики към сегашното управление на столицата. „Не е честно да имаш приют за 2430 бездомни кучета, който да струва 1 200 000 лв., на 20 дка, а издръжката на едно куче да е повече от минималната пенсия. И в същото време в двумилионна София да имаш място само за 300 бездомници. Социалният патронаж почти отсъства, няма кухни за бедни. За трети път се прави ремонт на Ларгото и на „Цариградско шосе“ само в мандатите на Фандъкова. Само последният ремонт на булеварда струваше 20 млн. лв. За цялото здравеопазване на София се дава под 1% от бюджета – едва около 15 млн. лв. В градовете, поставени от „Икономист“ в класацията за най-добро място за живеене, процентът от бюджета за здравеопазване е от 15-20, а на места до 25%. Ако общината притисне фирмите да правят качествени ремонти, а не да потретва едни и същи ремонти за няколко години, щяхме да спестим тези 20 млн. лв. и да удвоим, например, броя на линейките. И да останат пари за лекари, за медицински специализанти". 

Кaлендерска изтъкна, че разчита на подкрепата на разумните хора, без значение от коя партия са. На хора, които смятат, че ако имаш 5 лв. в джоба, трябва да ги инвестираш в образованието и сигурността на децата в този град, а не в строене на пясъчни кули, магистрали и пълнене на безконечни дупки. "На София й трябва стратегия. Може да се превърне, например, в образователен център на Балканите, а защо не и в Европа по примера на градове в Дания. Защо да не се построи студентски кампус, нов, не като „Студентски град“, с библиотеки, с условия, с пропускателен режим – това може да се превърне в индустрия", коментира тя.

Колкото до прогнозите за вота, Календерска припомни, че на евроизборите, когато „България без цензура“ взе 11% от гласовете, социолозите предвиждаха между 3 и 4%. Направи съпоставка с движението на Царя, но когато то се появи, социолозите едвам го вкарваха в парламента, а НДСВ взе почти пълно мнозинство. Изборите не винаги са предвидими, каза кандидатът на ББЦ.

Още по темата
Календерска: Дано да има кой да чуе Църквата
Часовник
10:31
Мария Календерска, кандидат за кмет на София, благодари на Светия Синод за ясно изразената позиция по повод бежанците. Позицията на църковниците съвпада с нееднократно изразяваната от самата...
Напиши коментар »
(5)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
Този коментар е обозначен като спам.
3
umna e i ne e podloga ha tikvata
4
И всичко това може да го направи Марчето, та тя едва го изрича- злоба и омраза "пръскат" от сетивата й.Кучетата,Марче, такива селяни ката тебе, дето не са чули за кастрация и то безплатна, ги изхвърлят от домовете си/докарват ги дори до София/, и Общината търси начини да се справи с безобразието на хората.Приютите са построени с пари на дарители, природозащитници от чужбина/общината е осигурила неизползвам терен/.-трябва да започне и да налага яки глоби за тези, които не знаят що е то грижа за животно. С бездомните е същото- трябват спонсори, дарители, защото само една богата държава може да си позволи да помага, да бъде социална. Не знаеш, че ние сме бедни- няма как да знаеш- с 4 милиона годишен доход, точно вие с Бареков трябва да отворите шепи....и тогава ще се замисля, дали можеш да се изправиш срещу Фандъкова.А за 5- те лева, дето трябва да инвестираме в образованието и сигурността на децата си - голяма шегаджийка си.Занимавай се с нещо друго, не със Софиянци.
5
По принцип Фандъкова никак не е добра алтернатива за управленец на столлицата,ама и Календерска дълбоко съмнява в искрените си намерения...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?