Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
КАК РАДЕВ И МАЯ НИ ЛЪЖАТ ЗА ИЗБОРИТЕ
КАК РАДЕВ И МАЯ НИ ЛЪЖАТ ЗА ИЗБОРИТЕ
Дата
Дата
80297
Коментари
0
КАК РАДЕВ И МАЯ НИ ЛЪЖАТ ЗА ИЗБОРИТЕ

Румен Радев и Мая Манолова, най-яростните защитници на машинния вот, предпочетоха да гласуват с хартиени бюлетини на последните евроизбори (на снимката виждате как го прави президентът).

Странно защо не дадоха личен пример.

Или е важно просто да го говорят на думи, да го ползват като поредна опорка в битката срещу властта? Докато на практика и за самите тях е далеч по-удобно да постъпват по класическия начин...

Според държавния ни глава машинното гласуване се налага, защото изборите тук се манипулират.

Тогава как ви избраха вас, г-н президент? С манипулация ли? Или единствено честните бяха президентските избори през есента на 2016 г.?

По вашата логика изборите в цяла Европа, където машинното гласуване отдавна е отхвърлено, са фалшификат. Честно е само в Индия и Бангладеш, там просветеният електорат гласува дигитално.

Колкото до г-жа Манолова - твърде неудобно е именно тя да споменава за изборни измами и да пледира за честен вот. През пролетта на 2013 г. именно след неин донос до прокуратурата се стигна до аферата "Костинброд". 300 000 фалшиви бюлетини уж бяха отпечатани над тиража и складирани за доставка до урните в полза на ГЕРБ.

Медиите гърмяха през целия ден за размисъл. Част от хората се вързаха на пропагандата, възмутиха се и предпочетоха да останат у дома. Така Борисов не спечели достатъчно за пълно мнозинство, стигна се до историческото безумие "Орешарски", до масови протести, до фалита на КТБ...

По-късно съдът развенча интригата, но обществото още сърба попарата на неподражаемата чалга-стилистика на г-жа Манолова. 

Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?