Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Йорданка Фандъкова: Не очаквах, че лъжата ще измести от фокуса проблемите за София, г-жа Манолова не е предложила нито едно решение за града
Йорданка Фандъкова: Не очаквах, че лъжата ще измести от фокуса проблемите за София, г-жа Манолова не е предложила нито едно решение за града
Автор: ПИК
Дата
Дата
39072
Коментари
47
Йорданка Фандъкова: Не очаквах, че лъжата ще измести от фокуса проблемите за София, г-жа Манолова не е предложила нито едно решение за града

Не очактвах, че в тази предизборна кампания лъжгата ще измести фокуса от проблемите за София. Това заяви пред Нова телевизия кандидатът за нов мандат като кмет на столицата Йорданка Фандъкова.

„Тиражира се непрекъснато лъжа, че обществени поръчки трябва да приключат до изборите – коментнира Йорданка Фандъкова. - Обяснявах непрекъснато по студия, че това не е вярно, но това продължава да се тиражира. Обществените поръчки ще приключат до края на годината или в началото на следващата. Така че новият кмет ще има правото да ги приеме. А тезди поръчски са наистина важни за града  - процедури за закупуване на нови трамваи, електробуси и тролейбуси, за мерки за подобряване качеството на въздуха и транспортното обслужване в кварталите”.

Йорданка Фандъкова призна, че е притеснена от начина, по който опонентите й водят предизборните си кампании.

„Притеснява ме начина, по който се провежда кампанията – вадят се пликове в студията, затварят се – коментира Фандъкова. – Мая Манолова повтаря за много сигнали за нарушения в прокуратурата. Оказва се обаче, че няма такива. Извади сигнал, който обаче лично аз съм подала и се прави проверка. Не става дума за билбордовете, а за лъжата. Мая Манолова каза, че няма нейни билбордове в София, но всички ги виждахме. След това, по метода: „Нпадението е най-добрата здащита”, започна да брои моите. Билбордове, плакати и транспаранти са нормалните начини за водене на кампанията. Въпросът е кой плаща. Моите се плащат от субсидиите на партиите, които ме подкрепят – ГЕРБ и СДС. Кой плаща обаче билбордовете и шатрата на Мая Манолова?”

Йорданка Фандъкова взе отношение и по обвиненията, че не тя управлява София, а премиера Бойко Борисов.

„Мантрата, че не аз управлявам София се повтаря непрекъснато – коментира тя. - Тази плоча се е въртяла и в други кампании. Не е нова. Със сигурност, явно Мая Манолова има неуредени отношения с Бойко Борисов. Нека намерят място и време да си ги уредят. Това е кампания за кмет – хората очакват да чуят решение на проблемите, конкретни проекти и тази мантра едва ли помага за това. Под всяко решение за града си слагам подписа. Това е огромна отговорност, която само човек, който е управлявал знае какво означава. Лично поканих в листата си хора от гражданската квота и съм им много благодарна. Проф. Иво Петров, арх. Николов, директора на 119-о училище – все авторитетни хора. Партиите трябва да отварят листите си за хора, представители на гражданите, които застават с лицата си и носят отговорност. Има и хора, които са работили досега и са допринесли за промяната на града. Факт е че листата ми се прие без каквато и да е промяна.

Иначе е вредно за града всяко решение да се взима с договорки и на тъмно. Имам много ясна политическа подкрепа от колаицията на ГЕРБ и СДС и със сигурност в новия Общински съвет трябва да се търсят такива партньор, които ясно трябва да застанат за проектите.

Това е основната разлика между мен и Мая Манолова. Защото криеки се зад много партии и фразата „граждани” не се знае кой носи отговорността. Мая Манолова твърди, че тя ще носи отговрностра. При първия момент, в който имаше проблем – билбордовете, тя побърза да се скри зад партията и каза, че те така са решили.

От всички граждани, които искат промяната да продължи очаквам подкрепа. Факт е, че София се промени в последните години и съм убедена, че хората искат това да става с по-бързи темпове. Заставам с готови проекти.  Ясни са пропуските и грешките, от които съм си извадила ясна поука и мога да предложа решения на тези проблеми. В програмата ми има най-сериозните промени, които предлагам. Както в пътя на развитие, така и в екипа. Във всички области предлагам конкретни проекти, с конкретни срокове. Качествена е промяната със строителството на метрото. Престои пускане на 12 километрова линия от Трета линия. Подготвяме защита и финансиране на две нови линии. Метрото променя града и дава ново качество. Не само защото е най-удобния транспор, но и най-екологичен. Качествена е промяната, която носи довеждащия транспорт, този който помага да хората да стигнат до метрото и до друг вид транспорт.

Качествена промяна със строителството на нови детски градини, училища, детски площадки.  Качествена промяна в чистотата на въздуха.

София се развива и е нормално да има недостиг на детски градини. Младите хора с деца нарастват. Хората идват тук, защото има възможности за по-добра работа. Проблемът се решава със строителство на нови детски градини, отваряне на нови места. Има нужда и от модернизация на старите, на ремонт на стари училища. Инвестираме 80 млн. лв само тази година в детски градини, училища, детски площадки. В това включвам и модернизация. Мая Манолова иска 15 млн. лв. на година за това. Явно обаче са правили сметки на коляно. Споменах, че само за тази година 80 млн лв ще инвестираме. Мая Манолова твърди, че ще изкупува имоти за строеж на детски градини. То тези пари ще отидат само за изкупуването на имотите. Важно е да се каже, че намерихме терени за строителство в новите квартали. Където нямаше терени за строителство на детски градини и училища.

Трябва да подредим строителството, да спрем безразборното застрояване и презастрояване. Това очакват хората. По законен начин успяхме да спасим пространства за зелени площи и градинки. Последните в „Младост” с консенсус на Общиския съвет и моя заповед спасихме пет такива терена. Спасяваме зелени площи без да нарушаване правото на собствениците. Работим по тези планове в „Овчакупел” и „Обеля” с гражданите. Имаме предложения за увеличаване отстоянието между сградите, повече паркоместа. Това ще даде глътката въздух, която искат гражданите на София.

Програмата за кварталите е много важна и е един от основните ни приоритети заедно с борбата за чист въздух.

Имаме възможност по-целенасочено да работим по малките улички, междублоковите пространства. Вчера гледа в  „Подуяне” едно страхотно междублоково пространство, което е реновирано. Важно е паркирането и работим и в тази наксока.

Изпълняваме вече втора програма с конкретни мерки и проекти за чист въздух. Постигнали сме трайно намаляване на дните с превишение на прахови частици и особено голям проблем са пиковите стойности. Има дни и часове, в които проблемът е много сериозен. Заради това и ме радва, че всички мои опоненти припознават тези мерки за подобряване на качеството на въздуха. Голям проблем е отопляването на дърва и въглища. Там трябва да се работи за преминеване към отопляване с газ, електричество и пелети. До три години тези проекти трябва да бъдат завършени.

Като една от мерките е заложен и бял билет в Градския транспорт, освен зеления, който е прилаган вече два пъти. Двете мерки трябва да вървят заедно. Само с безплатен транспорт опитът в други световни градове показва, че намаляването е много малко. Ясно е, че това струва пари и само ден бял билет струва на Градски транспорт около половин милион лева. Това е строителство на една детска градина. Заради това и залагаме такава мярка само в дни със сериозно превишаване на нормите. Ясно е, че проблем има. Имаме сега системи за ранна прогноза, за предварително известяване на гражданите. Предстои въвеждането в експлотация на още 22 станции, които Общината монтира. Настоявам и за инкриминиране на мерките за горене на отпадъци”.

Йорданка Фандъкова отговори и дали би работила с Мая Манолова.

„В кампанията досега не съм чула предложения за решения за Софиая от госпожа Мая Манолова – коментира Йорданка Фандъкова. - Привличам и ще направя структурни промени с експерти, които могат да решават проблемите на града. Не мисля, че Мая Манолова би приела да работи в Общината, ако не е кмет. Иначе, живея в София от 13-годишна, когато кандидатствах и ме приеха в 35-та гимназия. Познавам добре града, живяла съм в много квартали и съм наясно с проблемите”.

 

Напиши коментар »
(47)
1
За Коя Комунистическа К-УРВА ще Гласувате ? Мая Манолова Или Йорданка Фандъкова ? Комунист и Милиционер е Животинска ТОР ! Подлежи Семейно на Животинска СМЪРТ ! Спас- ението на БЪЛГАРИЯ е Прочистване Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво ! Член на БКП-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на МВР-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на ДС-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на ДАНС-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! КАЗАХ ! www.bulgarya.gа
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Предпочитам череши пред картофи. По-здравословно е!
5
Клишета , пароли , общи приказки , нищо задълбочено и ясно ! Завоалирано и угодно за "големите" ,типично по БКП - йски , нищо докосващо гражданите ! А корупция се "борела" чрез сезиране на прокуратурата ? Ами дай , всички сметки и изпълнители на обществени поръчки и колко милиарда са влезли от ЕС за България и нейните граждани и шока и видимостта са пълни !
6
Грандиозно бля,бля.
7
Искам да съм шеф и да готвя с галета.
8
Изборите в кочината Булгаристан ще са между ЧУМА И ХОЛЕРА в време на безвремие и демонокрация !!!
9
ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ „Ще направим всичко възможно при следващото кметуване да няма какво да се краде“ !!! Слава Герберистану !!! Героям слава !!!
10
Кое точно е лъжа ма, Данке? Ремонта на ремонтите на ремонтите на пл. "Славейков" ли? Или площада на "Ал. Невски"? Или хилядите безплатни карти за паркиране, които си раздала на герберасти олигарси, които, ти до видиш "съвпадение, "печелят" редовно поръчки от столична община за стотици милиони, но почти всичките си ги прибират? Чудовищната корупция ли, от която е прогизнала столичната община под "мъдрото" ти ръководство е лъжа? хайде, малко по-скромно, че ти самата вече се задавяш от лъжите си и затова мънкаш безпомощно по медиите, когато те разобличат! Софиянци те мразят, не го разбра?
11
Фънда-мън,мън,мън,аааа,мън,мън,мън,мън,мън,мън,аааа,мън,мън,мънмън,мън,мън,аааа,мън,мън,мънмън,мън,мън,аааа,мън,мън,мън,мън,мън,мън,аааа,мън,мън,мън,....
12
За ценностите либерални пеем песни най-възхвални. Какво по-либерално от това, жена ти да е порнозвезда.
13
в сравнение с вчеращната скрипя която нападаше Манолова и за какви удари под кръста говори Фандъчка компира я да види сайта Pik слугинския който не спира да удря под кръста и да манипулира хората в угода на спонсора си ГЕРБ
14
Слушайки госпожа Фандъкова се изпълвам с оптимизъм ,слушайки Манолова душата ми се изпълва с омерзение, за такъв човек не мога да гласувам
15
Яж и живей "достойно" от празните приказки и безотговорността на другарката Юрданка !
16
Стягам си дисагите и след две седмици си заминавам в родното ми село.
17
Фандъкова да се разходи из Драгалевци и Бояна.Да види къде са парите на софиянци,да види палатите,построени с парите от обществените поръчки,с които тя обгрижва строителната мафия.
18
Edin smislen komentar ne vidiah po nagore ot cervenite plateni trolcheta.Taka e kato govoriat znaechtite i mogechtite vie ste bez dyma cygyneni cerveni glavi
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Поредните трагично-безмислени избори на тази територия населявана от "проЗ" народ!
21
Защо тези, които мразят Фандъкова не ни опишат София преди нея? Защо не напишат приятелите на Манолова колко детски градини и училища построиха, колко тротоари оправиха, колко плочки подмениха, колко паркинга, паркове и детски площадки построиха? Защо ТЕ не ремонтираха Графа, Славейков, Витошка, парка на НДК и всики други? Колко автобуси, трамваи и тролеи купиха. София преди Фандъкова беше бунище. Защо не направиха транспорта безплатен? Ами излизането от тази дупка няма как да стане бързо, няма как бунището да стане райска градина, така както им се иска на критикарите!!! Това изисква много работа, а не празно бръщолевене....а, не греши само този, който не работи, например Манолова. София била в застой според другарчето й Паргов. Нагло!!!
22
Защо тези, които мразят Фандъкова не ни опишат София преди нея? Защо не напишат приятелите на Манолова колко детски градини и училища построиха, колко тротоари оправиха, колко плочки подмениха, колко паркинга, паркове и детски площадки построиха? Защо ТЕ не ремонтираха Графа, Славейков, Витошка, парка на НДК и всики други? Колко автобуси, трамваи и тролеи купиха. София преди Фандъкова беше бунище. Защо не направиха транспорта безплатен? Ами излизането от тази дупка няма как да стане бързо, няма как бунището да стане райска градина, така както им се иска на критикарите!!! Това изисква много работа, а не празно бръщолевене....а, не греши само този, който не работи, например Манолова. София била в застой според другарчето й Паргов. Нагло!!!
23
Може и пчеличката да манипулира,но и Фандупкова лъже. Манолова предложи оправяне на вътрешнокварталната инфраструктура, буферни паркинги,детски градини,разширен контрол на общинЕрите,както и на замърсявянето на въздуха. ГЕПИ-ОПГ не искат паркинги защото свличат кожи от сините и зелените зони...,нихната ма......
24
"София преди нея беше бунище"Ами преди нея беше Борисов( нейния ментор),по преди Софиянски(СДС),нейния коалиционен партньор.Тя разграничава ли се от тях.
25
Манолова колкото и макиаж да си сложи ,пак не може да скрие лъжливата си природа сестра на мутрите
26
...доказал се професионалист! Щатните Плювалници си изливат напразно помията, защото всички софиянци виждат промените в София! Почти целият център е ремонтиран! Общественият транспорт за последните 5 години е подменен над 90 % ! Парковете са чудесни! Улицата Граф Игнатиев е една прекрасна улица! Из провинцията се говори само едно...това София сте друга България! И какво , срещу културния , интелигентен и аргуюентиран изказ какво имаме насреща...грачещият ,дразнещ тембър на Костинбродската Манипулаторка, която реди лъжи след лъжи , само и само да прикрие собствената си ...некомпетентност!
27
ГАЛЕВА КОИ И СА СПОНСОРИТЕ И КАК СТАВА РАЗПЛАЩАНЕТО НА КАМПАНИЯТА Ѝ...? ЗАЩОТО “ ДАРЕНИЯТА “ ЗА КАМПАНИЯТА НА ГАЛЕВА АКО СА НАД 1000 ЛЕВА ТРЯБВА ДА МИНАТ ПРЕЗ БАНКОВО РАЗПЛАЩАНЕ ...ГАЛЕВА С КВИ ПАРИ СЕ РАЗХОЖДА ИЗ СОФИЯ ..!?
28
Данче , моме , важното е , че си приела за свой бог ББ ! И си се примирила и подчинила с правилото му - МАГАРЕ да ВЪРЖА и ЩЕ ГО ИЗБЕРАТ ! А ти МАГАРИЦА ли се чувстваш ? Имала ли си смелостта да ИМАШ МНЕНИЕ РАЗЛИЧНО от това на ВОЖДА си ? Или смяташ , че ТОЙ винаги е прав , дори в просташките си поредица от гафове , с които непрекъснато ни залива ?
29
искат насилствено управлението като през 44 година комунисти почват да тъпчат ЦАРСКА БЪЛГАРИЯ !
30
Не може да се отрече, че Фандъкова води "позитивна кампания".
31
Милито Данчи, уплашена, стресирана, оплетена в далавери и общи приказки, десния тестис на Слънцето от Б, Усмихнатото лице на корупцията. Мая може и да не е чиста като сълза, но кой управляваше София през последните 10 години? А на кого изпълнява заповедите, на кого захранва фирмите с тлъсти обществени поръчки, с какви пари JP group строи хотел в Доминикански за 22 милиона долара? Защо даскалицата не построи надземни и подземни паркинги, срещу нормално заплащане? За да брули пари от Синя и Зелени зони! Да не говорим за ремонтите, които са без качество и завишени многократно. С какви пари построи два блока в Малинова долина, както и клиника на съпруга си за 30 милиона? И колко още има!!!
32
Няма по нагло същество от ФАНДЪКОВА! Тотално съсипа София и продължава да се оправдава! Типично за една партия с вожд АЗ ДАДОХ..... Между двете злини избирам по малката и тя е Манолова!
33
От кое село пишеш , Бе? Дори Румен Петков каза , че да не види човек направеното от Фандъкова , трябва да е ..."извратен"! Забравяш че това са избори за кмет, и да лъжеш тези които живеят извън София , не ти върши работа!
34
ЕЙ ЧЕРВЕН ПАРЦАЛ ПУСНИ СИ МАЛКО КЛИПЧЕТА ДА ВИДИШ КАК Е ИЗГЛЕЖДАЛА СОФИЯ ПРЕДИ ГЕРБ.... АЗ СЪМ ОТ ВАРНА И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО СЕ ГОРДЕЯ ВЕЧЕ СЪС СТОЛИЦАТА НИ.
35
Много ми хареса един коментар на читател по-горе, как с нежна усмивка, сведен поглед, видимо притеснение, някаква фалшива невинност, мек гласец и свенлива усмивка, Данчето си краде, краде здраво, но дава на ментора си толкова колкото той иска, с което си осигурява недосегаемост. За съжаление в точно така и софиянци го разбраха.
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
отговор на коментар
Тя ще види,ама няма акъл да разбере.
38
Та ти толкова години лъжрш на поразия без да ти пука защото знаеш за какво и как те назначават ама сега се правиш на ''света вода''.. Само се питам медиите срам нямат ли та ежедневно я рекламират тази дето всичко предизборно ,,завършва, започва, прави''??? Освен това се питам ащо непрестанно се хвали какво са ''направили'' като се знае че това и е основната работа и задължение за което вема не малко пари...Да беше се похвалила с нещо направено лично от нея и шайката и от техните джобове.....
39
32 е много прав и казва самата истина! Аз съм софиянец. Тук съм се родил и съм достатъчно възрастен за да коментирам, а разни провинциалисти, които живеят от два петъка в София просто да замълчат. А този от Варна нека си говори за града и успешният Ви кмет. Някои явно много ги боли от истината.
40
Ха, ха, ха, все едно и също повтаря обърканата даскаличка, без да си даде сметка, че тиквеничетата непрекъснато лъжат хората повече от десет години, ама човек като е объркан и изплашен че гювеча свършв, е способен на всичко! Интересно кой ли още и вярва?
41
Не може да очакваме нещо различно в държава , в която се оказва , че един човек с комунистическо и мутренско минало , изоставил жена си с невръстно дете , е най-доброто за родината ни !
42
Хем на$рана, хем засмяна, тя е нашата Йордана! Май е време за зандана...
43
Данче ма, как от "Хубаво е, но не е готово" стана "Готово е, но не е хубаво?"? С кой акъл вдигнахте надгробна плоча на Гарибалди? Колко хора се изпотрепаха на перките от акула преди да ги махнете? Кой реши да плаща по 10 000 лева за пейка, която струва 1000 в магазина? Има ли наказани и уволнени за цялото това безумие? И се хвали Йорданката, че глобили строителя с 500 000 лева... Ама ти си им дала 26 милиона ма!
44
Ама не ли е права... ................................................................................................................................................................................. Какво може да очакваме от Костинбродска брантия, с Московска диплома за уруспия, със специалност комсомолска Гейша, с профил как да обслужа устно, дърт и гнусен партиен болшевишки член, от политбюро, освен лъжи и плюнки! Тия болшевишки крадливи отрепки, са готови и с курабиите си да си правят пиар, както корветата на кмето вибратор, само и само до обслужат, червените бандити, като братя Галеви, братя Диневи, Фози, Вако-1 2 3 и цял легион от червени БСПдирастки олигарси, ограбели и грабят народа ни преди и сега...Само питам защо и е на Костинбродката Лая, да сменя 8 000лв. заплата с три пъти по малка такава, ако не се кани със БСПдирастията пак да ни краде. Да не би и братя Галеви да са я снимали, как и навират вибратор с крак, и сега да я изнудват, не е ясно. Ясно е, че софиянци не са 80% дебили както ги изкара съветника на Румен Пъпката, и няма да сменят една читава учителка с една плямпаща повлекана. Работен кон за червена кокошка няма как да стане...
45
Колко жалки са пенявещите се по-горе комуняги! Щом сте се наели да защитавате Лая Костинбродстка това ви характеризира най-добре. Лаеща с дрезгавия си глас, глуха за истината, нагло нахална, въпиющо некомпетентна-това е Мая Манолова. А вие, комуняги, я защитавате, за да си върнете привилегиите, нищоправенето и лентяйството на гърба на отрудения български народ. Няма да ви се получи, запомнете! А щом не ви харесва сайтът ПИК, просто гледайте и слушайте телевизията на истеричната приватизаторка К.Нинова, която сега се прави на умряла лисица.
46
От терасата на РК на БКП шибана та медия продължава да цензурира без образно. Поздрави от Компиро,
47
отговор на коментар
Браво Гонзо! Ама няма очи да се види...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?