Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИТАЛИАНСКИ БИЗНЕСМЕН ОСТАВИ БЕЗ ПАРИ 120 ДУШИ! Екатерина Захариева им осигури работа
ИТАЛИАНСКИ БИЗНЕСМЕН ОСТАВИ БЕЗ ПАРИ 120 ДУШИ! Екатерина Захариева им осигури работа
Автор: ПИК
Дата
Дата
20766
Коментари
5
ИТАЛИАНСКИ БИЗНЕСМЕН ОСТАВИ БЕЗ ПАРИ 120 ДУШИ! Екатерина Захариева им осигури работа

Водачката на листата на ПП ГЕРБ в Пазарджик Екатерина Захариева осигури работни места за 120 жители на град Ветрен, чийто предишен италиански работодател внезапно се изтегли от страната, оставяйки ги без работа. В читалището на града заедно със Захариева пристигнаха служители на отдел „Кадри“ на немския концерн „Костал“, които започнаха да приемат документите на хората на място. 

На срещата с жителите на Ветрен присъстваха кандидатите за народни представители от ГЕРБ Атанас Качаков - представляващ „Костал Аутомотив Бълария“, Даниела Малешкова и Николай Ангелов, кметът на община Септември Марин Рачев и кметът на град Ветрен Радослав Лютаков. 

„ГЕРБ не само обещава работни места, а ги осигурява още преди изборите“, коментира Екатерина Захариева пред излъганите работници. Всички те работели в обувния цех на компанията „Еко Скарпе“, но от декември не са получавали заплати, а в началото на годината разбрали, че техният собственик – италиански гражданин с постоянно жителство в Албания, е прехвърлил собствеността на фирмата на социално слаба плевенчанка. Захариева обеща на хората, че ще поиска спешна среща с италианския посланик и ще поиска помощ от властите на страната измамените работници да си получат дължимите заплати. 

Жителите на Ветрен ще бъдат назначени в новия завод за автокомпоненти на „Костал“ в Пазарджик, като първоначално ще преминат обучение в Смолян или в Чешката република, като през това време работодателят ще им изплаща и заплата, и командировъчни. Служителите на компанията уточниха, че не е необходим предишен опит или образование. 

„За две години не може да се свърши всичко, което не е било направено за две десетилетия – каза Захариева. – Но вчера един човек ми каза, че благодарение на мен не са му откраднали фирмата.“ Правосъдният министър в кабинета „Борисов 2“ припомни, че една от многото законови промени, изработени от екипа и, е в Търговския закон с цел предотвратяване на кражбата на фирми. Поправката предвижда при прехвърляне на дружествени дялове и смяна на управител задължителна нотариална заверка не само на подписите, но и на съдържанието на протокола от общото събрание на дружеството. 

„Всички работодателски организации подкрепят ГЕРБ, защото знаят, че бизнесът може да се развива единствено в стабилна държава. Когато ГЕРБ е на власт, имаме икономически ръст, а когато дойде БСП – дефицит“, заяви пред жителите на град Ветрен Екатерина Захариева. 

Водачката на ПП ГЕРБ и служителите на германската автомобилна компания бяха посрещнат изключително емоциално от местните жители, които обещаха за пореден път да дадат доверие на партията, гласувайки с номер 11 в интегралната бюлетина.

Още по темата
Екатерина Захариева: ГЕРБ има конкретен план за вдигане на всички пенсии
Часовник
15:49
Политическа партия ГЕРБ има конкретен план за вдигане на всички пенсии- не само най-ниските, но съобразено с икономическия ръст, защото можем да харчим толкова, колкото изкарваме. Това заяви...
Напиши коментар »
(5)
1
Филиалът на немската фирма "Костал" в Пазарджик отдавна е некомплектован с работници и служители. Същото е положението с японската фирма "Язаки" в Ямбол и с още чужди фирми в страната. Те бяха принудени да наемат цигани. В конкретния случай фирма "Костал" направи предложение на всички освободени работници от Фабриката за обувки в момента когато тя беше затворена. А не вчера. Екатерина Захариева няма нищо общо с това , освен дето се присламчи към случая. Тя разбира от тия работи , толкова , колкото Влайко от с. Горно Ботево разбира на урочасал хyй. Тези работници ще гласуват за ГЕРБ с бюлетина № 10.
2
Аз съм една от уволнените работнички. Уволниха ни през месец декември м.г. Не ни изплатиха заплатите и обезщетенията. Още тогава се жалвахме на министър Лукарски и на премиера Борисов. Никой от тях не си помръдна гъзъ. Уволнените сме 107 жени и 4 мъже, всички ще гласуваме с бюлетина № 10.
3
Подлоги,лъжете най безсрамно.
4
какви ли чудеса не стават. Тази, която я използуваха в съда да носи папките, изведнъж намери работа на хора закъсали за пари за хляб. Хора, запалете свещ! Друг път такова чудо няма да видите!
5
А аз съм от тези четирима работника,и ще гласуваме с бюлетина 11 защото само ГЕРБ мисли за простия работник!!! И стига сте лъгали хората че сте работници от фирмата! Червени тролове и продажници!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?