Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИСКРИ В ЕФИР: Депутатите Тома Биков и Христо Проданов в остър спор заради спирането на работата на парламента
ИСКРИ В ЕФИР: Депутатите Тома Биков и Христо Проданов в остър спор заради спирането на работата на парламента
Автор: ПИК
Дата
Дата
13332
Коментари
0
ИСКРИ В ЕФИР: Депутатите Тома Биков и Христо Проданов в остър спор заради спирането на работата на парламента

Народното събрание спря работа - заплаха ли е това за парламентаризма или отговорно повечедение - за това спориха в ефира на Нова телевизия депутатите от ГЕРБ и БСП Тома Биков и Христо Проданов.

"Ние оценяваме доста сериозно положението, в което се намира всеки един от нас. Когато в държавата не работят много институции, парламентът задължително трябва да работи. Подкрепихме въвеждането на извънредното положение. А това решение от днес няма да може да бъде изпълнено. Още в следващата седмица ще се наложи да заработи НС. Да оставим настрана какъв пример даваме на всички онези хора, които масово ходят на работа. Все пак не трябва да закриваме държавата", каза Проданов. 

"Не разбирам този драматизъм. Говори се все едно, че все едно няма да има парламент. Нашата цел не е нито да закрием парламента, нито да направим така, че той да не работи. Ако се събираме само, за да се съберем, по-добре да не го правим. Парламентът не е спрял", отвърна Тома Биков. С днешното решение се целяло за да не се гледат неща, които биха могли да се дискутират и в друго време. Ситуацията след два - три месеца щяла бъде коренно различна. Включително и закони, които са писани преди коронавируса.

Имало много неща, свързани с рутинната работа, които не могат да бъдат избегнати, контрира Проданов. "За мене е чудно защо беше необходим този дебат. За ГЕРБ било важно да се намалят контактите между депутатите", поясни Биков.

"Догодина по това време ще има избори. Не мисля, че ще възникне някаква политическа криза дотогава. В момента цялото общество е мобилизирано в опита да минимизираме кризата с острия вирус. Трябва да сме по-прагматични. Българският народ е добър в състояние на кризи", каза Тома Биков. И уточни, че парламентът ще се събере заради свалянето на цената на газа. 

Още по темата
ПЪРВО В ПИК TV: Парламентът се разпусна заради коронавируса (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Часовник
11:45
Парламентът прекратява своята работа до изтичане на извънредното положение в страната заради коронавируса. Предложението на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева беше прието от...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?