Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Изпращаме 39-и контингент бойци в Афганистан
Изпращаме 39-и контингент бойци в Афганистан
Автор: ПИК
Дата
Дата
7202
Коментари
1
Изпращаме 39-и контингент бойци в Афганистан

Тържествен ритуал по изпращане на 39-ия контингент от Българската армия за участие в операцията на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан ще се състои на 15 октомври от 11,00 часа на площада пред административната сграда на Община Стара Загора.

Очаква се за ритуала да пристигнат министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командващият на СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командири на военни формирования от състава на Сухопътните войски, представители на местната власт.

Национален командир на 39-ия контингент е полковник Красимир Ценков Горанов от Дирекция „Стратегическо планиране” на Министерство на отбраната на Република България. Помощник национален командир на контингента за Кандахар е подполковник Вичо Иванчев Вичев от военно формирование 24150 - Стара Загора, а командир на ротата за охрана е капитан Росен Руменов Начев от военно формирование 48430 – Стара Загора.

Контингентът е подготвен във военно формирование 48430 - Стара Загора, и е с обща численост 130 военнослужещи (116 мъже и 14 жени). Състои се от национален елемент, рота за охрана (116 военнослужещи, от които 105 мъже и 11 жени), щабни офицери, екип от съветници за обучение на афганистанските сили за сигурност, група за охрана и групи от специалните и специализирани служби. В мисията на НАТО в Афганистан българските военнослужещи ще изпълняват задачи, свързани основно с организирането на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летището в Кандахар, както и с обучението и методическото подпомагане на формирования от Афганистанската национална армия.

Още по темата
Посрещат тържествено 36-ия български контингент в Афганистан с церемония в Плевен
Часовник
09:38
36-ият български контингент от мисията на НАТО в Афганистан ще бъде официално посрещнат в Плевен, съобщава Нова телевизия. На тържествения ритуал ще присъстват военният министър Красимир...
Напиши коментар »
(1)
1
Тия бунаци ,краварите ги използват за помощен персонал,защото им излизат по-евтино от кетеринг.Казал ми го е човек ,който е бил там.Отиват за пари.Не вършат никаква военна работа.Миячи ,перачи и лъскачи на обувки ! Срам !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?