Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Изненада! ЦИК отряза „Гражданско сдружение България без цензура” – то няма да може да регистрира наблюдатели
Изненада! ЦИК отряза „Гражданско сдружение България без цензура” – то няма да може да регистрира наблюдатели

На евроизборите хората на Бареков бяха 22 000

Автор: ПИК
Дата
Дата
34393
Коментари
42
Изненада! ЦИК отряза „Гражданско сдружение България без цензура” – то няма да може да регистрира наблюдатели

Напливът от желаещи да следят за честността на изборите, който се наблюдава на евровота през май, изглежда е на път да се повтори и сега, след като месец преди изборния ден три неправителствени организации вече са регистрирали 409 наблюдатели. Това показа проверка на "Сега" в Централната избирателна комисия (ЦИК). Числото ще расте, тъй като Изборният кодекс позволява регистрацията им да продължи до изборния ден. На последния вот беше поставен ненадминатият досега рекорд от 61 хиляди души от 36 различни организации. Огромният им брой накара анализаторите да предупредят, че най-вероятно става въпрос за нова форма на контролиран вот.

И този път сред първите и най-активните е фондация "Младежка толерантност", която досега е регистрирала 323 души. Организацията се смята за приближена до ДПС, тъй като шефът на управителния й съвет Икмал Джомова е бивш младежки кадър на партията на Ахмед Доган, била е кандидат за евродепутат от движението, както и пресаташе на екоминистерството в предишното правителство. За евроизборите "Младежка толерантност" мобилизира около 7500 наблюдатели.

74 души е регистрирало "Гражданска инициатива за свободни и демократични избори" (ГИСДИ) на социолога Михаил Мирчев, което е сред традиционните наблюдатели на вота. 12 свои представители на терен ще има и Институтът за развитие на публичната среда на Антоанета Цонева.

ЦИК е отхвърлила молбата за регистрация на "Гражданско сдружение България без цензура". В решението на комисията не е записано основанието за отказа. На предните избори НПО-та, свързани с коалицията на Николай Бареков, регистрираха около 22 хил. наблюдатели.

ПРАВА

Една от причините за огромния брой наблюдатели са изключително широките правомощия, предоставени им от новия Изборен кодекс. Те могат да присъстват на всички фази на изборния процес - от отварянето до затварянето на секциите. Имат достъп до заседанията на избирателните комисии, както и в изборните помещения, и присъстват на установяването на резултатите. При поискване им се дава копие от изборния протокол.

Напиши коментар »
(42)
1
САМО НА ББЦ ЛИ!?
2
Това дава шанс на ГЕРБ да прави шмекерия!
3
Това е падението на един народ! Да не може да си подсигури честен вот
4
Хохохо, всичките партии ги е страх от ББЦ и ето го резултатът!
5
Смешници, и те работят за мафията
6
Хайде,почвайте да пищите платени драскачи на цензурата!
7
Така ще се опитат да си подсигурят някакви платени гасове на следващия вот. Страх ги е от Бареков и хората му да не им прецакат задругата
8
ВСИЧКИ ГИ Е СТРАХ ОТ ББЦ!
9
Определено това е показателно какво правят в ЦИК и за кого работят. Абе - 111 , на теб кеф ли ти е ДПС да ти го слага всяка година?
10
СТРАХ@@@@ А ЗА ИДИОТИТЕ НА ГЕРБ МОЖЕ
11
Всеки който иска ДПС и ГЕРБ на власт е родоотстъпник!
12
Аз съм герберче и тиква проста мене е родила, в изобилие на тикви крепне партията мила. Аз съм герберче. Обичам наште тиквички зелени, по избори да ги избирам- първа радост е за мене. Аз съм герберче без мозък, в свят измислен аз живея, всичко казано от вожда любя, тача и милея. Аз съм герберче и расна в дни велики, в славно време, че затриваме страната хич, изобщо НЕ МИ ДРЕМЕ!
13
Пак за пореден път трябва да се мъчим да се борим със статуквото и да се надяваме ,че ше гласуват повече хора
14
С тези темпове наблюдателите ще са повече от гласуващите.
15
Време е за промяна !
16
Нещо не сте наред с главите. Сега ккаво ще стане , пак някой негър - ескимос ще ни натресат от ГЕРБ след поредния платен вот ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17
Ами сега ? Ако изкарат пак 11% Браво!!
18
Щом режат наблюдателите само на ББЦ, говори, че пак ще манипулират вота ни.
19
Определено е време да се вземем в ръце и да спрем тия тиквеници от герб и дпс
20
Е ТОВА МУ СЕ ВИИИКККААА! ТРЕПЕРЯТ ИМ МАРТИНКИТЕ!
21
Нещо не е наред в тая страна и то сериозно, сами да искаме да се лъжем на изборите и да няма коректив
22
Ай стига де сега Капута как ще купува избиратели..
23
БАРГЕИ реве ха ха ха!!
24
22000 повечето от тях цигани , легално купуване на гласове от дудука
25
Тъкмо циганите пак чакаха някой лев от дудука.
26
БАРГЕЙ РЕВЕ и ще реве.................ахахахахахахахахха.....................................
27
Този измамник-дудук е най-активен в купуването на гласове. Това е добра новина.
28
Бареков сам е пожелал това, защото няма спонсор. За евровота беше лесно , но сега пари няма.
29
А ТАКАААА , ДА ВИДИМ КАПУТА КАК ЩЕ КУПИ СЕГА ГЛАСОВЕ ЧРЕЗ Т Н " НАБЛЮДАТЕЛИ "
30
ДОБРА НОВИНА ЗА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА !
31
Троловете на цензур(л)а си изпяха песента за надника и заспаха като очакват следващия щурм за атака !
32
ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ,НЕ ИМ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НА ГЕРБЕРАСТИТЕ И ПОД ЛОГИТЕ ИМ ОТНОВО ДА ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ, НЕКА СЕ СЪБЕРЕМ НА ОСМИ НА ПЛОЩАДА И ДА ИМ ПОКАЖЕМЕ ЧЕ НЕ СМЕ СТАДО
33
Знаете ли кой е „генерал Б.Б.“? Онзи, когото прокуратура, съд и закон не ловят, защото държавата носи неговата вина. Дори тя плаща обезщетения, щом се наложи. И ще плаща още. Същият този генерал докара България до осъдителна присъда в Страсбург през 2012 г. още докато бе на власт като министър-председател, но не само не призна вина, а се възползва от услугите на прокуратурата като държавна адвокатура, която застана между него и европейското правосъдие, за да го оневини въпреки фактите по казуса „Чакъра“. Затова би било добре подготвяният нов Наказателен кодекс да започва със следния чл. 1: „Този кодекс не се отнася до „генерал Б.Б.“ Може да се помисли за подобна клауза и в конвенцията за правата на човека.
34
да сезира комисията по дискриминация. И европейския съд за правата на човека!
35
ПРОЗИРА ДЪЛГАТА МАФИОТСКА РЪКА НА МУТРАТА
36
искат да елиминират ББЦ за да може Мутрата да бъде поддсигурен със служебна победа.
37
В разгара на „революцията на жълтите павета“, както бе наречен протестът в центъра на София, през миналото лято написах статията „Десен марш“. Вместо настъплението на левицата, очаквано в Европа, да обхване и България, се носеше тътенът на събития, вещаещи по-скоро един поход на десницата, когото нарекох „Десен марш“, да ме извинява Маяковски. Ето че и това лято, макар да сме в „затишие преди бурята“ на извънредните парламентарни избори, съобщенията от политическия фронт звучат като удари на тъпан, известяващ марша на идващи стройни редици. Нарекох го „Десен марш-2“, като естествено продължение на събитията от миналото лято. Всичко това се случва на фона на новата „студена война“ между Русия и Запада. При първата си победа на парламентарни избори Сашо Йорданов, обзет от еуфория, изрече знаменитата фраза „Победихме с малко, но завинаги!“. Този път еуфорията е обзела десницата още преди самите избори, като сега намерението е наистина победата да е завинаги. Исторически намерения, нали! За тази цел са поставени ясни цели, които се реализират една след друга. Първата цел беше свалянето на правителството на Орешарски. Ако протестите не го направиха, направи го „символът на лоялен партньор“ ДПС. Но за да се сключи заверата с ДПС, десницата в лицето на ГЕРБ и Борисов направи необходимите уговорки и сделки, като преглътна и съучастието на Делян Пеевски. Каква ирония, протестиращите са съюзници с човека, против когото протестираха! Десни, десни… Втората цел бе смазването на партията на Бареков „България без цензура“. Трябваше да бъдат пресечени източниците й на финансиране, а след това да се провокира разпад на коалицията. Тази цел трябваше да бъде реализирана на всяка цена, защото възходът на Бареков на евроизборите заплашваше в новия парламент той да бъде балансьорът, а не ДПС, т.е. проваляха се задкулисните уговорки и сделки с Доган. Под ръководството на Пеевски в заверата срещу Корпоративна търговска банка бяха въвлечени и прокуратурата, и ръководството на БНБ и дори членове на правителството на Орешарски, под влиянието на ДПС. Осъществена бе една чисто криминална акция срещу КТБ с политически цели и с цената на опасни финансови сътресения. Тази цел бе реализирана отчасти и е с неясен финал. Възмутително е обаче как в кампанията срещу Бареков участват някои национални медии. Когато работех в ТВ 7, се въздържах от коментари за неговата партия, а и от негови участия, не беше прилично, а и имах своите резерви. Но не мога да приема за достойно поръчковата публична масова екзекуция на една личност, още повече, че докато бележеше възход, тези медии имаха съвсем друго поведение. Освен това смятам, че всякакви мрачни прогнози за бъдещето на ББЦ са прибързани, просто от него се страхуват. Толкова хора го подкрепиха на евроизборите, те не са глупаци, нещо очакват. Около Бареков има много смислени и амбициозни млади хора, неопетнени и с чисти намерения. Те трябва да имат своя шанс. Но атаката е много агресивна. Десни, Десни…
38
Na gospodin Barekov ne sa neobhodimi nabliudateli na izborite . Negovata partia DPS ima nai-mnogo nabliudateli i izbiratelni sekzii v Turzia , Germania i Bulgaria . Hvurlia se prah v ocite na horata . Zabranili na Barekov a pozvolili na negovata partia DPS. Bulgari glasuvaite i ne se ostaviaite da vi manipulirat
39
Гласувайте за пп ГЕРБ,подкрепена от пп Обединени Земеделци,пп Никола Петков,пп РЗС,пп ОППБ.....За стабилна България-време е!!!
40
Онова журнале уволнява Борисов...Какъв си ти, бе, гладно журнале...То не бяха пения на чалгии и куп други смехории - ха-ха
41
доган взе 100% от гласовете в едно полско градче. дудука взе в русенския квартал "Селеметя-ромския квартал,от 500-ин редовни бюлетини -260. Можем да си представим,колко силно и напоително са били "мотивирани" двете групи.
42
Големите манипулатори, безбожни крадци, нечистоплътни предатели , вечно гладните властимащи: БКП„ БСП, ДПС, АТАКА, ББЦ, АБВ.................знайни и незнайни другарки и другари! ДА ИЗЛЕЗЕМ И ГЛАСУВАМЕ - 5 октомври 2014! Само така можем да се спасим!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?