Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИЗВЪНРЕДНО! С КАКВИ ПАРИ "ЕВРОХОЛД" ЩЕ КУПИ ЧЕЗ? Активите им - повече от скромни. Вижте загубите им и доходите от акции
ИЗВЪНРЕДНО! С КАКВИ ПАРИ "ЕВРОХОЛД" ЩЕ КУПИ ЧЕЗ? Активите им - повече от скромни. Вижте загубите им и доходите от акции
Автор: ПИК
Дата
Дата
96316
Коментари
10
ИЗВЪНРЕДНО! С КАКВИ ПАРИ "ЕВРОХОЛД" ЩЕ КУПИ ЧЕЗ? Активите им - повече от скромни. Вижте загубите им и доходите от акции

Сделката за продажбата на ЧЕЗ е от особен обществен интерес, тъй като засяга пряко над три милиона български граждани!

Както стана известно през последните дни, основен кандидат е "Еврохолд България" АД.

Проверка на публикуваните документи в търговския регистър установи обаче интересни факти, пише BNews.

От публикуваните протоколи на ОСА (Общо Събрание на Акционерите) към 29 май 2019 г. се вижда, че ОСА не е взимало решение за придобиване активите на ЧЕЗ.

Интересна подробност е, че ОСА е взимал решения за емисии на акции през последните две години за над 110 милиона лева. В същото време в този период акционерният капитал на дружеството е нараснал само с около 30 милиона лева, което е показател за слаб инвестиционен интерес, според финансови експерти.

Редно е да се спомене, че компанията е разполагала с твърде скромни нетекущи (дълготрайни) активи през 2017 г. на стойност от 14,924 милиона лева. Текущите (краткотрайни) активи на дружеството са още по-скромни и са на стойност от 3,469 милиона лева.

Интересен факт е, че през последните години дружеството не е инвестирало печалбите са за развитието му, а същата е разпределяна и изплащана на акционерите като дивидент, което също е странно поведение за компания, претендираща за сериозно развитие.

Интересна подробност е и че основната част от приходите за 2017 г. са приходи от лихви по предоставени кредити. Финансовият нетен резултат от оперативната дейност на Еврохолд България АД за 2017 г. е загуба от над 17 милиона лева, а доходът от една акция е отрицателна величина от 0.112 лв.

Всичките тези факти поставят много сериозни въпросителни пред обществото и националната и политическата стабилност на страната. 

ПИК припомня, че три дъщерни дружества на българския холдинг „Еврохолд България“ са получили негативна перспектива RWN („под наблюдение с негативна перспектива“) за дългосрочния рейтинг (IDR) и рейтинга за финансова стабилност на застрахователното лице (IFS) от рейтинговата агенция "Фич".

Напиши коментар »
(10)
1
ВИС-2 иска да купи енергото. Пазара е гарантиран. Като застраховките.
2
Прокопиев и Цветанов имат таен тунел, Белград-Септември-Гара Бов-Отманли-бул. „Христофор Колумб“ 43, Искър, София. Парите се носят на палети, в деноминирани левове. Паролата е, "Бойко е и наш и ваш."
3
Цвъкела ще им даде пари...
4
ДА СЕ ЗНАЕ ! Зад ЕВРОХОЛД Стои К-УРВАТА от ДС Атанас Тилев По-Известна Като Агент Румянцев ! К-УРВАТА от ДС и Наследника и ДАНС Първо я ЕБЕШ После Режеш ГРЪКЛЯНА, Като на Руски Окупатор в Кавказ ! К-ОПЕЛЕТО от ГДБОП Директно му Пръскаш ЧЕРЕПА, Като на Убиеца от СОБТ Емил Шарков ! За Семействата на К-урвите от ДАНС и К-опелетата от ГДБОП е Ясно: ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ! КАЗАХ! www.bulgarya.ga
5
К-ОПЕЛЕТАТА от МВР Уреждат Съпругите, Дъщерите и Любовниците си за К-УРВИ в ДАНС ! Съпругата на Потомствения Милиционер и Доказан ПРЕСТЪПНИК от ГЕРБ Цветан Цветанов Заработва К-УРВА в ДАНС ! Шефа на Наемните УБИЙЦИ от СОБТ Георги Гайков Живее Без Брак с П-РОСТИТУТКА от ДАНС, Изсрала му Две Незаконни К-ОПЕЛЕТА ! Жената на Началника на Пазарджишките К-ОПЕЛЕТА от ГДБОП Георги Грозданов Също е Проститутка от ДАНС, Под Прикритието на Счетоводителка ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
6
Няма толкова пари и тези така наречени„ Банки в България.Защото всичко е само на хартия нищо реално!Тези ”банки„ в България са като лепенките по магазините и нощните клубове от 90те! БНБ и финасовото министерство е пирамида!Когато България въведе еврото и влезе в Шенген,тогава може да се получи нещо реално!
7
Че от къде та за 10 години откраднахме толкова пари че можем 2 Чеза да купим. А Доган от къде намери пари за Теца А?????? Герб +Дпс крадем за нас не за България
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Цвъко толкова е крал, че пари има. С тях ще свали Слънцето от село Б и ще го натика в зандана. Битката сега започва, губи Българския народ, печелят няколко мафиоза.
10
Искаш да спечелиш пари? Виж тук https://bit.ly/2JfaAT3
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?