Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Шефът на военното разузнаване ще може да е и цивилен (ОБНОВЕНА)
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Шефът на военното разузнаване ще може да е и цивилен (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
20928
Коментари
5
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Шефът на военното разузнаване ще може да е и цивилен (ОБНОВЕНА)

Шефът на служба "Военна информация" освен военен да може да бъде и цивилен. Такива текстове предвиждат промените в закона за военното разузнаване, които депутатите приеха днес на първо четене.

Директорът на службата ще се избира за срок от 5 години, но той досега можеше да бъде само военнослужещ на действителна военна служба с висше военно звание.

Поправките бяха внесени от депутати от ГЕРБ и патриотите, като малко след това настоящият директор ген. Пламен Ангелов подаде рапорт за напускане. Самият Ангелов, заедно със своя предшественик Светослав Даскалов, е обвинен в престъпления по служба заради издаване на стотици разрешения за достъп до секретна информация в нарушение на закона.

Промените бяха одобрени със 117 гласа "за", 34 "против" и без нито един "въздържал се".

ВИЖТЕ ДЕБАТИТЕ НА ДНЕШНИЯ ПЛЕНАРЕН ДЕН ВЪВ ВИДЕАТА НА ЖИВО НА ПИК TV:

Още по темата
Парламентът удължи работното си време до приемането на договора за Ф-16
Часовник
10:50
Парламентът удължи своето работно време до приемане на точките, свързани със сделката за F-16. Предложението направи народният представител от ПГ на ГЕРБ Джема Грозданова. "За" предложението й...
Напиши коментар »
(5)
1
Аз съм цивилен.
2
Направете всички военни цивилни и да се свършва вече. То бива тъпанарщина, ама... как без подходящо образование ще бъде компетентен.
3
Пеевски е цивилен ! Няма такъв размер униформа за него но вече това не е проблем. Винаги може да тури няКОЙ свой приятел за шеф ! Аферим, ВИДИМ РЕЗУЛТАТ !
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Явно тази позиция вече е ОБЕЩАНА!?!?Нали помните как "царчето" промени закона за да избере сладкар БЕЗ образование за министър? Та и сега бат ви Бойко требе да си държи на думата!!!Вярно е че и военни вече няма /само летци-"специалисти"/!?!?!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?