Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: ЦИК обявява окончателните резултати от местните избори (ОБНОВЕНА
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: ЦИК обявява окончателните резултати от местните избори (ОБНОВЕНА
Автор: ПИК
Дата
Дата
41172
Коментари
8
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: ЦИК обявява окончателните резултати от местните избори (ОБНОВЕНА

Централната избирателна комисия обявява окончателните резултати от местните избори на 27 октомври и балотажа, проведен на 3 ноември.

Избирателната активност към 20.00 часа на втория тур е 42,10 %, като тя е изчислена на основата на общия брой избиратели, които са гласували за кметове на общини и кметове на кметства, което като абсолютно число са 1 674 147 избиратели, каза говорителят на ЦИК Александър Андреев. Във връзка с възникналата техническа грешна на ЦИК Андреев обясни, че става въпрос за преброяване на подписите в избирателните списъци. "Числото е взето на основата на избирателите, по подписите в избирателните списъци. Говорим за избиратели, а не за гласове. Все още има такива данни, които излизат, че става въпрос за гласове, не за избиратели“, посочи той.

По данни на ЦИК най-висока активност е отчетена в Белене и в Георги Дамяново – 83,33 %, а в Белене – 83,3 %. Най-ниската избирателна активност е в Пловдив – 28,91 % и във Варна – 28,97 %.

"Не бяха установени грешки по отношение на изборите в Шумен, които да могат по някакъв начин да повлияят върху обявените от общинската избирателна комисия резултат в Шумен", поясни Александър Андреев.  Той уточни, че ако има спор по отношение на това дали правилно са отчетени, или не протоколите, това е въпрос, който следва да бъде поставен пред административния съд. „Следва да бъде представен пред административния съд и в рамките на съдебното производство да се оцени законосъобразността на проведените в Шумен избори“, посочи говорителят на ЦИК.

"По-голямата част от грешките са в протоколите за общински съветници, там има доста подчертавания. Ще анализираме какво може да се направи този процес да бъде намален.

Напиши коментар »
(8)
2
3
Герб не само не си отива, но се кани да управлява следващите 50г. За целта, ще се купят по един червена вибратор на градската левица предвождана от Гнома, Рада и Пинокио и Миников, както и по един син вибратор за градската десница предвождана, от Костинбродската Брантия, Импексовата курабия, БСПдираста Вапцаров, и канещата да се намърдана в политиката Славуца. След като си поставят вибраторите, Чалмата от ДПС, ще им ги набута с крак, както при видеото на гаджето на кмета вибратор. За продажните ПРОКОБСКИ журналя, Дикоф, Куpзилич, Ян Бибиткян и цялата БТВ агитирала за Костинбродската Кречитало, както и за Аслан, Кънчо, Райчо и маркетинг линкс, вибраторите ще са по два, от двата цвята...
4
Пускам телевизията и о уж*ас, Импексовата Барсала спечелила изборите, вглеждам се в червена карта на България, стреснах се и се събудих. Брей сънувала съм ужа*сен сън, телевизора върви Кънчо Райчо квичат, че БСПдирастията е победила!! ДА ама НЕ, картата на България е от синя по сина, и идно две червени срамежливи петънца, до влашко и комините на Перник. Честито БСПдирасти, и да побеждавате така тук таме, още 130 години. ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА, ЧЕСТИТО НА ГЕРБ И БОЙКО...
5
племето е толкова затъпяло, че една бюлетина дори не може да попълни.
6
това означава, че имащите право да гласуват са 4 милиона. Не ми се вярва в България да има 3 милиона деца. Другият вариант е страната да се е обезлюдила с още 1 милион.
7
Ами 45,50г социалистическо робство народа се побърка,и сега започна да идва на себе си. Разбра, че е бил лъган и заблуждаван отсоциалистите.
8
Не е важно кой как гласува , а кой и как брои бюлетините !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?