Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Президентът Радев на среща с ЦИК за евроизборите - шефът на комисия обяви, че Борисов не е нарушил закона
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Президентът Радев на среща с ЦИК за евроизборите - шефът на комисия обяви, че Борисов не е нарушил закона
Автор: ПИК
Дата
Дата
28824
Коментари
14
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Президентът Радев на среща с ЦИК за евроизборите - шефът на комисия обяви, че Борисов не е нарушил закона

Президентът Румен Радев се среща с ръководството на ЦИК, за да го уведомят за подготовката и мерките за евроизборите. 

Припомняме, че той открито защитава тезите на БСП за изборите и води скандална кампания в подкрепа на Корнелия Нинова, прокрамирайки опорните точки на социалистите, вместо да е аполитичен, както изисква постът му.

Президентът благодари на председателя на ЦИК, г-жа Стоева, за организацията на изборите и въвеждането на машинното гласуване, за създавенето на добра среда за работа на избирателите и контрола по офрмяне и броене на бюлетините.

Радев акцентира на високия брой недействителни бюлетини в хода на провежданите в България избори. Той определи като добра разяснителната и обучителна кампания. Като цел той постави намаляването броя на недействителните бюлетини. Като нова задача определи защитата - софтуерна и хардуерна, на машинния вот, както и навременната реакция при подаване на сигнали за нарушения. С водещата роля на ЦИК да се покаже, че обществото ни е зряло.

От ЦИК благодариха на президента и го увериха, че се работи много, но спокойно за произвеждането на честни избори. Стоева подчерта, че изборите са на цялото общество, не само на ЦИК, която работи добре както с МВР, така и с външно министерство. До 15 май трябва да е монтиран софтуерът на машините, който реално ще е готов за работа ден преди вота в 31 района.

Въпросът със сигурността на машинния вот ще зависи от сертифицирането, но такъв държавен орган няма, затова ЦИК са се обърнали към експерти от БАН и Софийския университет. В момента се обсъжда въпросът с физическото транспортиране на машините и тяхната охрана от органите на МВР.

ЦИК разгледа и обсъди сигнал, който постъпи онзи ден, във връзка с нарушение на предизборната кампиния от страна на министър-пресдеталетя. ЦИК не установи нарушение.

Това заяви говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев по повод внесения от БСП сигнал до ЦИК, че премиерът Бойко Борисов извършва нерегламентирана предизборна кампания. „Към момента не е постъпил и не е разглеждан сигнал от ГЕРБ за нарушение от страна на президента. Ако постъпи такъв, ще бъде разпределен и ЦИК ще се произнесе. Не карайте ЦИК да влиза в какъвто и да било дебат между институциите“, призова още Андреев.

„Машинното гласуване е един от начините за намялявне на недействителните бюлетини“, добави Андреев след края на срещата на ръководството на ЦИК с президента Румен Радев.

Напиши коментар »
(14)
1
pik zasramete se bliza4i na gerb.blagodaria ako me cenzurirate.jalka kartinka, no horata ve4e se probujdat
2
Къде видя "близане"Бе, и на червените бабички стана ясно че Радев си пее каквото му поръчат от Позитано! Да не говорим , че за изненада на всички "социалист", мъжката му секретарка даже я набутаха в списъка"
3
Ще гласувам за кандитатите на ГЕРБ, защото мога да кажа уверено, че от започването ми на работа през 1980 г., основно съм била употребявана за удоволствие от комунисти, като се почне от началника на цеха до председателя на ОК на БКП в града.Тогава бях младо и привлекателно девойче.Имам два аборта от такива изроди, а мъжът ми (лека му пръст! ) се пропи, виждайки какво става в семейството.Съвокуплявали са с мен в завода, в служебни Волги, по екскурзии, в хотели по командировки и дори в един известен манастир, а също така и в кабинковия лифт на Витоша.Сега съм пенсионерка с 370 лв. пенсия, почти без зъби и понякога се изтървам по малка нужда.Моля да ми бъде признато правото на репресирана от комунистическата власт!
4
РАДЕВ към ЦИК внимавайте да не стане като в Турция да се налага да повтаряме изборите. Радев искаме машинно гласуване - а после .. що се харчат държавни пари за наем.Искаме пред срочни избори и те стават с държавни пари .Много милей за държавата тоз човек,като всички комунета
5
ЗА ДА СМЕНИМ СИСТЕМАТА , ТРЯБВА ДА УДАРИМ ДЪНОТО !!!!А ТОВА СТАВА САМО С ГЕРБ !!!!!ПРИЗОВАВАМ ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ, ИНАЧЕ ДЪЛГО ЩЕ СЕ ГЪРЧИМ ОЩЕ!!!!
6
Президентът много загрижен. Прави всичко възможно да пидари изборите на БСП. Изниква въпросът с какво го държат. Едно е сигурно нещо е обещавал за да стане президент.
7
Каква работа има Румен пъпката там, освен да направи някоя диверсия. Тоя мизерник, не може да прости на Герб, че го удари през ръцете за Грипенските комисионни!! ................................................................................................................................................................................................. Питам импексовата Курабия, паразита Везира Енчев има ли един ден нормален трудов стаж, без да е доносничел, че го изтъпанела начело в БСПдирадската си партия. Свършиха ли читавите в Импексовата партия, че допря до тоя Мерзавец, дебила Иво и крадливата кучка Йо. Ако Мавъра беше направил лустрация, а не да раздава Импекси на фльорците си, сега щяхме да сме Швейцария на балканите, и нямаше да хрантутим ДС разбойници, доносници и бивши партийни секретари и закапечета, като тоя мерзавец, доносничел и за любовниците на жена си! ............................................................................................................................................................................................... Питам Импексовата курабия, Мая Констинбродска и Румен Пъпката? Как така, аз нямам нито една къща за гости построена с европари, а крадливата и лъжлива овшорна Импексова кучка Ел Йо има три! Само заради това, че не съм близала нечий сладолед ли, не можах да се вредя, или защото кучката Йо е близала сладоледа на правилните хора, като СС Момата, и на банкера беглец и затова е успяла, или пък защото е крадлива Цоцаалистка, а може би съвкупност от трите неща! Ако и аз стана Цоцоалистка, ще цокна ли поне една къща за гости като вашата кучка, или едно Импексче струващо милиони, като Импексовата Барсала!!
8
Каня Румен Пъпката и Импексовата му господарка на вечеря. Поканете и цялата си крадлива глутница, водена от кучката Ел Йо, изсрал съм достатъчно. Сега сера десерта за да ви е сладко. Носете си лъжици рядко е!?!?!?
9
Да бе , повярвах!
10
Лаборантке, не отлагай отиването при психиатър. Жалка си
11
Пожелавам Ви да бъдете изчукан(а) поне толкова, колкото са ме клатили и съм сигурна, че тогава ще ви дойде акъл в главата!
12
Да бе да,ние пасем трева.Ще повярвам на ББ ,само ако предизборно направи пенсиите,които са под линията на бедност,такива,за да се живее нормалнов съответствие със стандартите .
13
ЦИК отхвърли жалбата на БСП,че Борисов харчи държавни пари за предизборна агитация.Но нещата не свършват до тук,будни социалисти забелязали,че когато Борисов станал от масата(след като обядвал) чинията му била наполовина пълна.Това говорело че се е оял и яденето му идва много.Затова ще предложат да му бъде намален порциона за да има и за бедните.Непримиримите цоциалисти получили вътрешна информация че Борисов е забравил да затвори чешмата.Те искат да се установи колко кубика са изтекли защото тази вода щяла да бъде платена от техния джоб.Ако и Вие чуете нещо подобно сезирайте незабавно Позитано там знаят какво да направят.
14
Не разбрахте ли , че бат Бойко никога и с нищо не може да наруши закона , защото самият ТОЙ Е ЗАКОНА ! Питам ви аз - може ли един БОГ да бъде виновен ? Кой е над него , че да му определя недъзите , вината и отговорността ? А и дори , когато е виновен , той пак е невинен ! Това е , Факт !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?