Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Парламентът каза тежката си дума за комшиите от Северна Македония, подхванаха финансовите инструменти (ОБНОВЕНА)
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Парламентът каза тежката си дума за комшиите от Северна Македония, подхванаха финансовите инструменти (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
32228
Коментари
6
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Парламентът каза тежката си дума за комшиите от Северна Македония, подхванаха финансовите инструменти (ОБНОВЕНА)

Депутатите удължават срока на действие на временната комисия, която разследва изтичането на данни от НАП след терористичната хакерска атака на "ТАД Груп", чийто собственик Иван Тодоров е в ареста.

Народните представители събраха днешния кворум от първия път. Като извънредна точка в дневния ред беше предложена да влезе декларацията, с която България поставя пред Северна Македония условиятя си за членството й в ЕС. Предложението на водещия заседанието Емил Христов беше подкрепено от 130 депутати, 3 бяха против и 11 се въздържаха.

"Народното събрание подкрепя приетата от министерския съвет рамкова позиция", заяви Джема Грозданова.

От "Атака" скочиха на декларацията и поискаха в нея да бъде включено в текста да се включи, че Северна Македония да признае, че "става въпрос за един народ в две държави". Павел Шопов се опияни на трибуната и това наложи да му бъде изключен микрофона.

Йордан Цонев от ДПС заяви, че те категорично подкрепят декларацията. "Без присъединяването на Турция към ЕС, стабилността на Балканите ще е под въпрос", заяви той и представи южната ни съседка като голяма страна с огромна армия. 

Валери Жаблянов от БСП с назидателен тон поиска всеки депутат да получи екземпляр от декларацията. Това предизвика смут в залата, а мнозина от депутатите поискаха 15-минутна почивка, за да могат народните представители да се запознаят с текста. Темата "Македония" обаче успя да скара депутатите. Най-деен беше Валери Жаблянов, който поиска да подкрепим страната за ЕС без декларации и обвързващи текстове. Препирнята продължи повече от час, а според Жаблянов, договорът за добросъседство не работил, бил прибързан и поиска оставки. 

След почти 2 часа препирни и разговори на висок тон, депутатите приеха декларацията със 129 гласа "за", четирима "против" и един въздържал се.

След това заседанието им продължи с второто гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за пазарите на финансови инструменти. 

Следващото заседание е утре, 11 октомври, от 9 часа. Любопитното е, че на парламентарния контрол ще присъства премиерът Бойко Борисов, който ще отговори на въпрос на Корнелия Нинова. Контролът ще започне в 10 часа, а Борисов ще е в парламента около 11 часа.

Напиши коментар »
(6)
1
Споко, от Koзяк вечи са наредили на Tukвата, Шaйката Му и ПатрЕотЕте да заемат поза "партер", така че всичко ще и мине по мед и масло!!!
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Помпео не счете за нужно да посещава мутренската кочина,защото няма никаква индикация за безусловното приемане на С.Македония в ЕС от страна на Тиквун,за сметка на БГ. Беше гарантирано приемането на С.Македония в ЕС и македонския президент веднага го обяви със заявлението си,което се потвърди от МС на БГ.
4
Дърто недонаибано магаре пак ли с-ереш импексовви г-овна от ранни зори
5
Що не л-апаш на майка си инструмента ами овони сайта с присъствието си червен миризлив търтей
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?