Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Министър Танева разкри как ще преборим Африканската чума
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Министър Танева разкри как ще преборим Африканската чума
Автор: ПИК
Дата
Дата
27623
Коментари
7
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Министър Танева разкри как ще преборим Африканската чума

 Двете нови огнища на африканска чума са установени във Врачанско и Търговище", заяви на брифинг в Министерски съвет земеделският министър Десислава Танева

„За България проблемът на заболяването е изключително сериозно. Под риск и заплаха е един конкурентен сектор – свиневъдство“, посочи тя, като уточни, че той отговаря на биосигурността. „Сектор със среден БВП годишно за 2018 г. – 250 млн. лв., с близо над 40 % задоволяване на вътрешното потребление“, добави Танева. По думите й държавата ще вземе всички възможни мерки, които ще бъдат наложени с цялата им строгост за да се справим с този риск и тази потенциална опасност.

„В Областните епизоотчни комисии от утре тръгват и професори от Центъра за оценка на риска, за да разясняват на хората какви са опасностите и как се предава това заболяване“, съобщи още Танева. Тя поясни, че е подготвен информационен клип относно това какво представлява заболяването. 

Зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов уточни, че военното министерство е разрешило силите на военната полиция да бъдат ангажирани от Областните епизоотични комисии и да участват в контрола. 

Още по темата
ЗАРАЗАТА НАСТЪПВА: Африканската чума налази и Великотърновско
Часовник
12:30
Първи случай на африканска чума по свинете е регистриран и в област Велико Търново. Заболяването е потвърдено в домашно стопанство в свищовското село Ореш, съобщиха от Общинската...
Напиши коментар »
(7)
1
чума! Това са измислици на ГРОБ! ГРОБ иска да унищожи българското животновъдство, за да внасяме отровни храни от Европа. За това ту чума от козите, ту птичи грип сега пък чума по свинете! За съжаление другарката Нинова много е заета с партийни дела, само да отиде и да ги прегърне прасетата и те ще оздравеят!
2
Къде представиха лабораторни изследвания.ЕС нямат хабер или се правят.Такова падение не е имало.
3
ПИК, кога ще се научите да пишете грамотно??? Още в заглавието на статията ИМА ГРЕШКА!!!
4
След дъжд, качулка. Превантивни мерки е трябвало да се вземат още преди да възникнат огнищатата от АЧС.
5
А как ще преборите ЧУМАТА на министерството - СЕЛСКИ КЪЩИ ЗА ГОСТИ НА НАШИ ХОРА? - Къде е списъкът на тези къщи, за да си избера, кои да посетя?
6
Африканска чума име не по свинете , а по управляващата ШАЙКА ! И сега какво , трябва да ги избием ли ?
7
Спомняте ли си какво стана миналата година в Странджа ? УЖ имаше зараза па добитъка и започнаха пак да го избиват ! Някои хора , обаче не допуснаха правителствените УБИЙЦИ и какво стана ? След като мина инкубационния период , животните се оказаха ЖИВИ И ЗДРАВИ ! Напук на заявленята на УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТИКВИ , че това е европейски проблем е че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се унищожат ! Сега сме свидетели на повторна офанзива на някакви некъдърници ли ? Желаещи да се подмажат на някакви си европейски институции ?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?