Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зам.-главният прокурор Гешев с първи подробности за акцията във фонд "Земеделие" по делото "Миню Стайков": 6 директори са арестувани за престъпления по служба (ОБНОВЕНА)
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зам.-главният прокурор Гешев с първи подробности за акцията във фонд "Земеделие" по делото "Миню Стайков": 6 директори са арестувани за престъпления по служба (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
148382
Коментари
21
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зам.-главният прокурор Гешев с първи подробности за акцията във фонд "Земеделие" по делото "Миню Стайков": 6 директори са арестувани за престъпления по служба (ОБНОВЕНА)

Зам.-главният прокурор Иван Гешев разкрива подробности за акцията на спепрокуратурата, заедно с ГДБОП и КПКОНПИ, които както първо ПИК съобщи по-рано днес, влязоха в Държавен фонд „Земеделие“, свързани с досъдебното производство срещу Миню Стайков.

Претърсват се кабинети на служители във фонда, както и техни адреси. Изземат се документи във връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор. Зам.-главният прокурор Иван Гешев заяви още, че се проверяват и домашните адреси наслужителите, за които има данни, че са извършили престъпления по служба.

"Данните са за 6 лица от фонда - зам.-шеф, директори на дирекции, почти всички с ръководни функции. Те ще бъдат задържани за 24 часа. В рамките на тези 24 часа екипът от следователи от спецпрокуратурата ще преценят колко от тези 6 лица ще бъдат привлечени към отговорност и какви обвинения ще им бъдат повдигнати, както и какви мерки ще им бъдат поискани", каза Гешев. 

Той уточни, че по времето, което се разследва директор е бил Румен Порожанов, но до момента няма данни той да е замесен. "Ако такива данни има, ще бъде разпитан и той", заяви Гешев. 

"Корупция има навсякъде в Европа, при нас обаче има едно чувство на елементарно приличие и безнаказаност и това създава у гражданите чувство за несправедливост. Не може да си имал документи, от които се вижда, че тези фирми за свързани всичките с Миню Стайков, да си сигнализирал писмено за това, но въпреки това да си отпуснал средствата. 

Това за мен е липса на елементарно приличие и трябва да е ясно на всички, че тези времена свършват", каза Гешев. 

По темата за кибер атаката, той заяви, че експертите от ГДБОП работят и когато данните бъдат обобщени, ще се даде повече информация. "Работи се в момента и ние сме сезирани, но няма да даваме информация, докато не приключи разследването", коментира още Иван Гешев. 

За мерките по програмата за селското стопанство във фонда отговаря Калоян Костадинов - заместник изпълнителен директор с ресор прилагане на мерките от Програмата за развитие на селските райони. Гешев обаче отказа да уточнява имено, докато не бъде ясно кои от задържаните ще бъдат обвинени. 

Останалите зам.шефове  във фонда са Евдокия Кръстева – с ресори „Селскостопански пазарни механизми“, „Краткосрочни схеми за подпомагане“, „Инвестиционни схеми за подпомагане” и Програма за морско дело и рибарство 2014-2020, Петя Славчева - заместник изпълнителен директор с ресори „Директни плащания на площ“ и „Информационни технологии“ и Георги Динев - заместник изпълнителен директор с ресори САПАРД и „Технически инспекторат“. Не е ясно обаче кои от тях попадат в акцията на прокуратурата.

По повод обвинените лица от военното разузнаване, той заяви, че е лъжа, че прокуратурата пречи на работата на службата. "Разследване теч на информация, както и финансови нарушения. Трябва да бъде ясно едно - ако работиш за българската държава и заплатата ти се плаща от българските граждани, трябва да спазваш закона. Това важи и за служителите на ДФ "Земеделие", както и за тези от информационния отдел на военното разузнаване. 

Не може офицер от военното разузнаване да е шофьор на хора, които са бизнесмени. Когато работиш в държавна служба и ти плаща държавата, не може да возиш бизнесмени. Иначе напусни и си стани такси.

Как може 4-5 дни офицер да е шофьор на известен бизнесмен и да го снабдява с информация. Това онагледява липсата на приличие", каза Гешев. 

Зам.-главният прокурор отказа да отговори на въпрос дали ще се кандидатира за главен прокурор. "Рано е да се говори за това. Когато му дойде времето. Имам работа и искам да работя", каза Гешев. 

По първоначална информация се изземат документи във връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

Припомняме, че прокуратурата обвини собственика на "Винпром Карнобат" за участие в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари, както и за укриването на над 1 милион лева дължимо ДДС. Заедно със Стайков са обвинени синът му и още 6-ма души от задържаните по време на акцията в негови фирми вчера.

 Вижте всички разкрития на Иван Гешев във видеото на живо на ПИК TV:

Напиши коментар »
(21)
1
АКЦИИ ЗА ОТКЛПОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО ОТ ГОЛЯМОТО НАСИ АНЕ-ХАКВАНЕТО НА НАП
2
Защо не коментирате фразата на хакерите "Вашето некадърно правителство"? Можело да се допълни и с думата крадливо.
3
Този мишок за кой път ще излиза по всички телевизий да се прави на мъж. Да коментира провокацията с НАП и защо са спали цял месец . Мълчи и се прави на утрепан защото слугинажа задава само правилните въпроси.
4
нахакан хакер ви го хакна а си мълчите
5
Не "некадърно",а "бавно развиващо се"-това е точният израз на хакерите,според сайтовете от вчера!!!
6
Поредният мутренски театър.
7
"...не може да си подал сигнал, и след това да си отпуснал кредит.." Ами, елементарно Утсън, от 1990 г. ТЕЛЕФОНЪТ дава разпореждания и разрешева, а калинките подписват. Така че търси ТЕЛЕФОНА. Ама ти си ги знаеш тези работи, пък се правиш на работар...
8
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
9
Толкова е тъп Терликът Кърмит, че е жертва на обстоятелствата, събиран от чергата, а го лъжат, че е син на Т.Живков и му се полага да ни яха! Назначи калинки навсякъде за 150 дни управление,а раздаването на допуски се извършва от негово ЗКПЧ!Трябва да се уволни,че много чужди интереси защитава и е вреден за България,мисли си че се обогатява,ама е тъп и ограничен,ако се мисли за неподсъден!Оставка,уволнявка,Военен съд!
10
Тия смешници по-добре да бачкат, и да си трайкат, вместо да се хвалят, защото на края НЯМА ДА ИМА ОСЪДИТЕЛНИ ПРИСЪДИ. ТИКВАТА ще ги оправдае.Нали той ги е назначил на ГЕЙберастката хранилка. До №9. Упорито те търсят от Карлуково ТЪП ГЕЙберастки ПEДEPACИHO. Помоли Боко ТИКВАТА със ЕЛЕНИТЕ ЧОРАПКИ и НАВИТИТЕ по ШОПСКИ РЪКАВИ да те пусне.За твое добро е.EБAH ГЪ3. :-)
11
Зам.шефа на фонд Земеделие e син на шефа на комисията по досиетата....А уж ГЕРБ мрази БСП !?..ха ха ха .
12
Скоро няма да се намери Екзекутор на това ЧУДОВИЩЕ които всички Правителства ДРУЖНО го създадоха и то Е ФРАНКЕНЩАЙН но има един Тумбест като Камба изпуснат от Курило ТОЙ ще свърши тази работа бил роднина на Главинчев да на Лев Главинчев..екзекутора на врагове със партиен билет и даже ги дърпа за краката та по-бързо да ходи Хоремага да се хвали но този Тумбестия е същия като две капки вода са......а И има поздрави от един колега от Холандия ком 11......????
13
Бой по червените кхмери!Много влажни, дори подмокрящи мечти за власт и амнистия на престъпниците БСП са предизвикали наводнение на Позитано №20!В съседната зала е сервиран джолан за специалните гости!Срещата е проверка колко от спонсорите на Румен Шубето,Нинова Шкембето,Еленка КТБ-то и Деса Интелекто,не са по арестите и кого може да се рекетира!Подскача Радев, защо Прокуратурата само арестува, а КОНПИ само конфискува! Подскача Радев, защото в момента нищо не може да направи за арестуваните и конфискациите на десетките милиони кеш, приготвени за "протестерите", защото ако бяха осъдени, тогава Радев щеше да ги амнистира и да си изпълни задълженията към мафията!
14
Да се внушава : " Гешев е лош и гаден " !! Изригнете тролчета изроди мои !! Тоа ще набъта всичките мафиоти в панделата, така че заиграйте по черъсто !!
15
отговор на коментар
свършиха и копейките и червендалестите копои изтрещяват все повече-има тревичка дебили,модерно е да ставате вегани и събирайте за зимата,че денги и за силаж няма да има
16
На всички е ясно, че Гелев е с мозък на гугутка, заслепен от властта която му е дадена докато му дойде времето да изгори като бушон. Ще го принесат в жертва, защото се е взел за обожествен и недосегаем. Ще го видите тогава, когато му потече сопо//ЛА в ареста и започне да плаче, че е изпълнявал заповедите на Вожда. Ше се влачи по корем им ще се моли за милост, ме няма вина за нищо, просто такава му е работата. Той трябва да се вкара в килията на кметицата от Младост и да стои колкото нея!!! После са се осъди на поне една десетка при строг, тъмничен затвор.
17
Иван Гешев не е най-точния човек за главен прокурор.Оф,ако стане гл.прокурор и мен може да разследва,а има за какво.Шеф на ВСС ме направиха верни другари от години назад.Абе нещо съм като скрита червена клетка в съдебната система.
18
Посочете ми поне един от Прокуратурата който е направил 1/100 от това което направи Гешев за 2 години? Чакам имена всичко друго е измишльотини как да се скрият другарите които през години се чувстваха недосегаеми.Партията ги учеше че ние защитаваме всеки наш другар и те вярваха и се оливаха. Да но настанаха време другарите да започнат да се самоизяждат и да се топят което за народа е добре защото малко по малко започва да вярва че ще има справедливост в тази държава. Доколкото до хакерите това е от преди една година и много ясно другаря Решетников е подал команда да се сваля това правителство (определението за правителството е с подсказка от българските другари) защото парите които инвестира в някои другари не дадоха резултати и другаря Путин го е стиснал знаете къде.
19
miniu, egati tapoto ime.
20
отговор на коментар
Най-острият завършек на повито народнопсихологически изяви бил отпорът срещу турците с оръжие в ръка. Такъв отпор обикновено не бил възможен в градовете, където всеки опит за отмъщение или бунт би бил веднага смазан и участниците в него, поименно и лично познати на османската военна и цивилна администрация, биха загинали неминуемо. Но извън градовете, по пътищата, из горите, край селата ударите на отмъщение се нанасяли непрекъснато из всички краища на страната по различни начини. Това било състояние на всенародно и вековно напрежение, което се изразявало в хайдутството като движение още от началото на XV век *358+. Казаното дотук за преустройството на народното съзнание и психология не може да се отнесе до абсолютно всички членове на българската народност. Между тях имало хиляди — селяни и граждани — които се огънали под огромния ислямизаторски натиск на османците и попълнили редовете на турската народност. От обществено-историческо гледище обаче особено значение има изчезването на българската феодална класа, и то по-рано и по-бързо от преминалите към исляма селяни и граждани. Мнозина боляри, войводи и властели наистина се съпротивлявали героично в своите крепости или с малки народни опълчения през периода на османското нашествие, понякога доста дълго. Но тяхната обреченост била явна. Те или загивали, или найпосле предавали твърдините си на произвола на победителя. Покрай тях стотици други доброволно преминавали под султанско сюзеренство, за да опазят живота си, властта си и своите богатства. Оцелелите представители на българското болярство били прехвърляни обикновено в Мала Азия и помохамеданчвани. А останалите малцина в българските земи също били принудени да приемат исляма и да подсилят османската феодална класа. При нарочното разглеждане на всички ленни и данъчни описи и други документи, с които разполагаме, ще открием, че от представителите на българските феодали, все още служещи в османската управителна система и ползуващи се от някакви ленни владения или доходи, през втората половина на XV век вече останали само около четиридесет лица с такъв статут. Те продължавали да носят български имена и не приели исляма *359+. Но всички имали съвсем незначителни служби и още по-незначителни ленни доходи, затова не играели никаква икономическа, обществена или политическа роля в живота на страната. Още повече, че били пръснати и изолирани по периферни райони, далеч от градовете. Единственото изключение от това правило са тримата внуци на Иван Шишман и синове на Фружин — Стойко, Стоян и Станислав, които се споменават като «мюселеми» — освободени от данъци раи, имащи за задача да събират и организират дервентджийско население в част от днешна Източна Сърбия за охрана на планинските проходи, вероятно към Видин и Северозападна България *360+. Както се вижда, към 1483 г. положението на Фружиновите синове не е било особено високо и отговорно. Не е ясно дори дали са разполагали с поземлено владение, или са се задоволявали само с пълното освобождаване от данъци. Тяхната по-нататъшна съдба не е известна. Изглежда, че поради стремежа си все пак нещо и някъде да управляват те не са избягнали помохамеданчването и изчезването в масата на османските административни служители. Така че още в течение на първата половина на XV век българската феодална класа е била ликвидирана не само като ръководна и обществена сила, но и като човешка съставка на българското общество.
21
Тъй като тия са назначени от висшестоящи министри, не е ли необходимо вместо да се арестуват пионките да се арестува тоя, който ги е назначил, защото сега пак ще си назначи послушни, некадърни и корумпирани и ще им прибира лъвския пай от печалбата.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?