Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите промениха закона за лова и дивеча - от БСП скочиха на мерките, спряха микрофона на Драгомир Стойнев (ОБНОВЕНА)
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите промениха закона за лова и дивеча - от БСП скочиха на мерките, спряха микрофона на Драгомир Стойнев (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
33179
Коментари
9
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите промениха закона за лова и дивеча - от БСП скочиха на мерките, спряха микрофона на Драгомир Стойнев (ОБНОВЕНА)

Депутатите промениха законите за лова и дивеча, за чистотата на въздуха и за електронните съобщения. Целта на нововъведенията в закона за лова и дивеча е да държавата да може да реагира адекватно на епидемии и болести по животните.Народните представители събраха кворум за днешното заседание от първия път, като се регистрираха 125 души.

Филип Попов от БСП скочи на срока, в който законът ще влезе в сила. Това, по думите на социалиста, създавало погрешно впечатление, че се работи и се взимат бързи мерки. Съпартиецът му Драгомир Стойнев обърна внимание, че това е законопроект, който не е внесен от министерския съвет.

"Чумата е вина на министерството на земеделието. Знаеше се, че тази чума настъпва към страната. Построи се само една телена ограда", нападна червеният депутат правителството. 

"Тази криза е създадена от ГЕРБ. Предлагат се по 300 лв. на пострадалите хора. Напрежението е заради некомпетентността на това управление", продължи с атаката си Стойнев.

"Направете усилия, ще ви прекъсна изказването. Вие не сте по темата, отклонихте се значително от обсъжданите текстове", прекъсна го водещият заседанието Емил Христов, който изключи микрофона на червения депутат. От БСП защитиха Стойнев и изразиха несъгласието си.

След кратка препирня звукът на микрофона беше пуснат отново, а при гласуването, 145 народни представители подкрепиха предложените мерки. Против нямаше, но четирима се въздържаха.

След това без дебати беше приет на първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за чистотата на атмосферния въздух и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения.

Годишен доклад за състоянието на националната сигурност през 2018 г. разпали леко страстите в залата, като думата по него, изразяваща несъгласието си с отчета, взеха само от БСП. Все пак Валентин Радев от ГЕРБ излезе на трибуната и с няколко думи обясни на червените, че управляващите не са взели дума, защото тяхната дума била доклада, а в него - казано всичко. "ГЕРБ идва на власт и там, където има слаби места, прави законодателни промени", изтъкна той.

В 11:25 часа удари последният звънец за днес. Така депутатите поработиха днес точно 2 часа и 25 минути.

Още по темата
ГОРЕЩ БАРОМЕТЪР: Ново проучване показа - хората одобряват действията на прокуратурата, тотален срив на доверието в парламента
Часовник
08:19
Има криза на доверието в институциите. Най-ниско е то в Народното събрание. Непосредствено след изборите юли-август доверието след изборите се повишава. Това дава насоката да заключим, че има...
Напиши коментар »
(9)
1
Джиткат на воля с тежки лимузини и джипове и не им дреме , за чистотата на въздуха ще ми говорели ?!
2
Изкараите ги ,тези мазни задници и по 10 дръвчета на трътка,да залесяват. Тогава ,ще осмислят,безмисления си живот.
3
Има ли закон на който да не са му обърнали хастара ??? Хората не променят и не пипат закони по 100-200 години а ние ги променяме като носни кърпички !!! По време на лошия социализъм Народното събрание се събираше няколко пъти в годината !!!
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Нищо нецензурно нямаше! Хилядите клетви и проклятия на българския народ вече ви застигат! Какво по-точно беше нецензурно?
6
Пелтека Стойнев разбира от Гей паради, защо се меси в мъшки дела...
7
От 12 години има АЧС в Русия и за нея ли е виновно нашето министерство ,и Бойко Борисов?????
8
отговор на коментар
Сам си отговори галфончо-по време на "развития цоциализЪм" народното събрание беше една бутафорна сграда и само вампирите от политбюро решаваха всичко но родените в робство си обичкат господаря и свободата за него е огромна мъка и усилие
9
Огромна мъка и усилие е да четеш идиотщини !!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?