Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: ГЕРБ представя кандидатите си за Европейския парламент. Томислав Дончев и Горанов удариха остро опозицията (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: ГЕРБ представя кандидатите си за Европейския парламент. Томислав Дончев и Горанов удариха остро опозицията (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
80413
Коментари
37
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: ГЕРБ представя кандидатите си за Европейския парламент. Томислав Дончев и Горанов удариха остро опозицията (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и зам.-председателят на партията и шеф на Предизборния ѝ щаб Цветан Цветанов представят кандидатите си за Европейския парламент.

По предварителна информация на ПИК листата ще води сегашният еврокомисар на България Мария Неделчева - Габриел. В нея със сигурност ще влязат и сегашните евродепутати Ева Майдел, Андрей Ковачев и Асим Адемов.

На по-задни позиции се очаква да бъдат бившия министър на европредседателството на България Лиляна Павлова и бившия екоминистър Ивелина Василева.

Вече е ясно, че избираемата 6-та позиция в листата е за СДС и на нея ще застане Александър Йорданов, а последен - 17-ти, ще бъде съпартиецът му и главен секретар на партията Илия Лазаров.

През сегашния евромандат ГЕРБ има 6-ма представители в Брюксел от общо 17 за страната. Според социологическите изследвания управляващата партия води на най-голямата опозиционна сила БСП с около 4%. Анализаторите смятат, че не е изключено на 26 май, когато в България ще се проведат изборите за Европейски парламент, да подобри резултата си.

На влизане в залата депутатите от ГЕРБ не бяха словоохотливи относно подредбата на листите. Красимир Велчев заяви, че не е етично да се коментират имена, въпреки че листите са били известни още преди седмица.

Анализаторът Георги Харизанов заяви, че очаква предизвестения фаворит, очаква успех и БСП да остане "поне" втора политическа сила. "Радан Кънев е сложен противник, много по-сложен от Тафров и Малинов. Хората, които сядат срещу него, трябва добре да се подготвят. Сложен противник е", заяви той.

Премиерът Борисов пристигна заедно с Цветан Цветанов и лидера на СДС Румен Христов. 

Лидерът на ЕНП Жозев Дол отправи послание и поздравления за единението между ГЕРБ и СДС, като ги даде за пример и това е силата на ЕНП. Той подчерта, че именно с тази стъпка те показват, че надмогват егото за по-силна Европа. Дол поздрави специално премиерът Борисов и министрите от кабинета, за отличната им работа както и важното им участие в европейските политики. Лидерът на ЕНП не пропусна да поздрави специално и еврокомисарят Мария Габриел, която се справя отлично и е водещо лице в ЕС. 

Измеренията на веки един от изборите са препотвърждаване на доверието. Нашите политически опоненти няма да допуснат европейски дебати, а ще връщат всичко тук на местна почва. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов преди представянето на евролистата. Той подчерта големия икономически разтеж на страната ни, увеличението на минималната заплата, БВП, постеженията на българското управление и на партньорството с европейските икономики.

"Ние не сме политически алхимици. Ние знаем какво искаме и как да го постигнем". Това заяви от трибуната. вицепремиерът Томислав Дончев

"Да, ние сме различни. Едни са млади, други са още по-млади. Едни са умни, други са още по-умни. Тук има лекари, инженери, финансисти. Но това ни е силата. Иначе би бил достатъчен само един. Едно е сигурно - към края на днешната среща господин Цветанов ще викне силно: "Победа". Защото тя е най-важната. Почти най-важната. Ние имаме нужда от победа-триумф на нашите ценности и идеи. Затова нямаме нужда от тарани, клинове, разбирави. Имаме нужда от експерти и анализатори. Дочух голяма част от опонентите ни, че целта им била да ни унищожат и да ни смачкат. Такава победа не ни е нужна. Ние не подменяме идеите, с които сме тръгнали, целите, които сме прегърнали. И моля, не забравяйте, че след 26-ти следва 27-ми. Благодаря", заяви Томислав Дончев.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ поздрави досегашните евродепутати за отличната им работа и отстояването на българските и европейски интереси. Тя подчерта, че е важно да имаме силен нов отбор, както и силен капитан като Бойко Борисов който усеща нагласите на хората и води партия ГЕРБ напред. Д-р Дариткова допълни, че гарантира силната подкрепа на цялата парламентарна група на ГЕРБ.

"За 10 години имаме нови 30 км метро, а само след година те ще бъдат 52. Над 400 нови градски автобуса и два и половина пъти намалени вредни емисии от обществения транспорт. За 10 години имаме над 90 нови сгради на детски градини и първата система за преработка на битови, биологични и вредни отпадъци. София е сред най-атрактивните локации за международни инвестиции и бизнес. Свои офиси в София отвориха ключови международни компании", заяви на свой ред кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя благодари на премиера Бойко Борисов и на "всички наши прекрасни евродепутати", благодарение на които в столицата са организирани и реализирани редица важни европейски форуми и проекти.

Фандъкова призова да се използва времето на кампанията за активна комуникация, за да бъдат дадени отговори на хората, "защото всичко, което сме направили, дължим на тяхното доверие и тяхната подкрепа".

Когато партията е силна и сплотена и има своят организационен и политически живот, нашите опоненти ще направят всичко, за да могат да разбият това което е днес ГЕРБ и министър-председателят Борисов, чийто глас се чува в ЕС, заяви Цветанов. Той благодари за подкрепата на ЕНП и подчерта, че това са избори на които ще се реши как ще се управлява ЕС през идните пет години и когато се събудим на 27 май, след изборите да не осъзнаем, че сме направили грешка.

„Аз съм убеден, че с това което направиха колегите от СДС да възможност за интегритет, което е посланието на Жозеф Дол, Манфред Вечер и Антонио Лопес“, заяви шефът на предизборния щаб и поздрави младежите на ГЕРБ, които днес са направили всичко възможно, за да може политическа партия ГЕРБ да се регистрира първа в ЦИК за предстоящите избори.

Дебата, който започнаха нашите опопенти е агресия, противопоставяне и битовизми. ГЕРБ ще държи на дебат за Европа, сигурност и отбрана на ЕС. Цветанов допълни, че политическите им опоненти ще работят с тези, които ще са най-злобни и нападателни. 

 

Още по темата
Кандидатът на СДС за евролистата Александър Йорданов проговори за споразумението между СДС и ГЕРБ
Часовник
18:27
"Споразумението между СДС и ГЕРБ е с цел: успех на ЕНП,единен ЕС–шанс за България! Комуто това се зловиди–друм широк и партии бол." Това написа в профила си във Фейсбук Александър...
Напиши коментар »
(37)
1
.................ЛЕК УУЖАС ЗЕМЕТРАСНА УДАРИ УВИСНАЛАТА НИ РОДИНА.......ОТПРЕДE ПРОУПАС ОTЗАДЕ ЕРДУГАН С УИ УТ СУЛТАН БАЯЗИДЕ МУМИФИЦИРАН !.......
2
Това е малка част от Шайката на ГЕПИ“ Хайдук-Груп“!!! Те са "като едно семейство" което се потвърди на всички нива - Кумгейт, Суджукгейт, Апартаментгейт и други "гейтове" по места !!! Именно като едно голямо семейство, описано от Марио Пузо, герберските водачи начело с активния борец срещу корупцията с едноцифреното IQ, Цъфтан Седмокъщников !!!!
3
Явно заповедта е Мария Гаргамел да я наричате Неделчева.....хаха..Тая скоро и български ще забрави, Боко я праща в Брюксел са защитава България
4
Все джендъри и гейове.Само Сашко алтавото е правил дудуци на Тиквата,защото другите са го пердашили.
5
Марийка става НеделчОва , по мандраджийско - милиционерски адет !
6
С нищо незапомнили се, освен, че бързали да се подсигурят със западни фамилии, един мухъл пенсионер от 90те и един помак. Ще гласувамс двете си ръце.
7
..........ЦЕЛ ЧАС СТЕ НАЗАД НАПРЕД НАЗАД НАПРЕД !.....БАЦО СРА ЛИ У ДВОРА НА РОДНАТА КАШТА ?......КОИ ША ПУЗНАЕ ЗАШТО !......ЕИИИИ 2 ЦУФТАН ИЗГОРЕИ КОТУ МИТЕОР ПО ГУМЕНЕНТКИ !.......АНЦУГ МУ СА ЗАПАЛИ......КОТУ МИТЕРОИД СА ФРЪЛИ НА ПОУКРИВА НА НДКА......БАИБИТЕ НАОКОЛУ СА У ФТРЕС......И......ВИКАТ ШЕИ ЦЕЦКО Е СФЕТИЯ.....СВЕТИЯ БЕ !.......УТ ЦЕЦКО ДВЕ ГУМЕНКИ ЗА СПОУМЕН НА ОБШТЕСТВОТО !......И.......СААЛЗА ПЛУЗ СОПОЛЕ УТ БАЦО ЖЕНЕРАЛ ЛОИТНАНТА !......ЛЕУТЕНАТ......ЛОИТЕНАНЧИК НА ХОНОРАРЕ У ЦРУ !........МАРШ МРЪШИ НА КОЗЯК ЗА КИСЕЛО МЛЕКО !......
8
Вси´те от една майка - БКП ! Чакай Ганьо , за теб и Родина да мислят !
9
ЛИСТА НА ГЕРБ ЗА ЕВРОИЗБОРИ-2019 1.Мария Гейбриел-експерт по бюрократски цифровизации и евроалабализми 2.Цецо Асансьоро-експерт повдигащи механизми и Фъ-16 3.Емо Кабабей-валия на Карловски вилает-експерт крадец-седераст на избираемо място 4.Тони Лудото-експерт-документалист 5.Гошо Харизанов-Тръбата-експерт отводняване и мръсни канални води 6.Цецка Рабфака-експерт-противозаконник 7.Вежди Рашидов-експерт високоалкохолна култура 8.Гейва Майдел-експерт дрън-дрън ярина 9.Андрогей Ковачев-експерт соросоид 10.Гошо Унгареца от Будапеща-експерт-доносник 11.Живко Маринов-експерт-кетъринг и суджуци 12.Гинка Върбакова-експерт-енергетик 13.Панайот Рейзи-експерт-еколог 14.Боил Банов-експерт телефонист 15.Тома Биков-експерт-измеКЯР 16.Спас Гърневски-експерт антифашист 17.Бойко Борисов-БАШ ЕКСПЕРТ 18.Свинетка Павлова-експерт-диетолог /първа резерва/ 19.Цвета Каравиетнамчева-експерт географ /втора резерва/ 20.Делян Джуков Добрев-експерт-математик по кръгове от Хасково /трета резерва/ 21.Десислава Атанасова-дуловски пекинез /предпоследна резерва/ 22.Ал Ександър Ибн Йордан-дебел фашага-/последно десет за ГЕРБ/......БОНДЖУАР......ТУКА ВСИЧКИ СМЕ ПАРЛЕ ВУ ФРАСЕ.......АНАДЪНМУ Ве Шайкаджии
10
извратен рязана русофобска крадлива шайка
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Бедната курнела , не е имала повече затова е дала само по 200 лв на квадрат !! Трябвали са й за палата на синъ й от костов , в омразната америка !
14
Много нецензурни коментари, това обяснява всичко. Колкото повече се подлагате толкова повече отвращавате хората, и вие сте като тези крадливи помияри
15
Е бан Рош ко,ами ако се появи едноОКОТО магаре с магарешкия?..Кво ша прайш?Ша ти сври а нала като жетварска стомна,а?
16
Първо водачът щеше да е Габриел, после - Неделчева, сега чета - Неделчева-Габриел. А Гараабед - кога ?
17
1/Ленчето Милиончева - перачка на пари,с отнет имунитет;2/проф.Румен Гечев - баща на хиперинфлацията от 1997г.;Чаак след 14.04.2019 г. ще научим и другите богопомазани от богиня Курни кандидати в списъка.
18
Е бан Рош ко, радвай се,че едноОКОТО магаре с магарешкия го няма..Рахат ти е около а нала,а?
19
Когато Чавушоглу се извини на Борисов. Хи хи хи
20
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
21
Онодената от рязания ЧИТАК Шайка се сбра за ПОСЛЕДНО..... АНАДЪНМУ ве ЕШЕК-Гиби бабаитлар
22
Този път дори 5 евродепутати ще са им много и не са сигурни, а БСП ще спечели това и децата го знаят, ГЕРБ / Грабим Единно Република България / ще поема по пътя на СДС и НДСВ в историята само
23
Цветанов в Панорама изрази категорично мнение, че ще спечелят евроизборите и ще изпратят най-много депутати в ЕП. Такава сигурност може да има само човек, който играе в предварително уговорен мач. Пак ли дъртия хитрец Мишо Константинов ще изборите? Пак ли ще се обявяват действителни бюлетини за недействителни? Пак ли ще се мъкнат чували и ще се подменят протоколи? Шайката да внимава - изборен успех за тях ще взриви общественото недоволство и може да доведе до размирици. Наглостта им вече минава всякакви граници и напрежението се усеща във въздуха. В такава ситуация трябва много, ама много да се внимава, нещо, което те доказано не е умеят.
24
За кого да гласува човек. За тези сушита ли дето на първия месец вдигнаха високо крака в Брюксел и пристанаха на разни европейски мазни чичковци. Или за ония от Позитано дето не могат да се организират и да изкарат един свестен политик. Или за разбитата патриотична команда. Нямаме един , ама един свестен човек за там. Някакви празноглави еднодневки.
25
Ами като не ти стига акъла че трябва да се гласува наказателно за тези бандити от Шайката оди за гъби и после питай къде серат гладните !!!
26
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
27
Добре, че се събират, за да могат сами да си се похвалят за нищоправенето спрямо хората, и за изключителните усилия, които влагат в каузата за лично обогатяване за сметка на гибелта на България. Целият народ ги псува, на тях им се чини, че им пеят псалми (Псалм 91). Игрите на Цветанов най-накрая ще им изиграят лоша, ама много лоша шега. Запомнете го.
28
li Buldoga Tomisla kak obarna palachinkata,uj beshe principen i spravedliv,no skoro se prevarna pak v sashtoto kuvche,kakvoto beshe. Cvanokio go darji za kaishkata.
29
li Buldoga Tomisla kak obarna palachinkata,uj beshe principen i spravedliv,no skoro se prevarna pak v sashtoto kuvche,kakvoto beshe. Cvanokio go darji za kaishkata.
30
отговор на коментар
Гаргамел,е лидер на присъдружната ви ДС/б/,той подари Техноимпекс на Нинова,ЦУМ -на Гергов и Нефтохим- на руснаците,а Мария Неделчева-Габриел е достоен български еврокомисар!
31
TEZA 17 AIDUKA SA ROBOVLADELZI
32
отговор на коментар
Трябва да се накажете,другари, с Луканова зима- да ставате в 5.00 часа и да се редите пред млекарницата за 2 кисели и едно прясно мляко за децата си!Трябва да се накажете да чакате на опашки за хляб и да взимате заплати по 20 долара!Жертви трябват за социалистическата революция,какви са тези буржоазни екскурзии в Гърция?
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
Нали сменихте ЦИК, при които Рапона ви е президент бе недоносчета, ко ревете още от сега. На вас все измами и интриги ви в червените кратни, АНАЛизаторе!
35
Няма нищо "сложно" при "раданчо" , просто е "дълбок" измекяр.
36
отговор на коментар
не на Борисов, на България трябва да се извини!
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?