Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Георги Марков представи книгата си за Виктор Орбан (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Георги Марков представи книгата си за Виктор Орбан (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
22589
Коментари
17
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Георги Марков представи книгата си за Виктор Орбан (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков представи книгата си за унгарския премиер Виктор Орбан и феноменалното доверие на унгарците в него. Книгата обхваща политическата дейност на Виктор Орбан от 16 юни 1989 г. до 20 август 2019 г. Представянето се проведе в Клуба на народния представител в Народното събрание.

Датата 12 септември не е избрана случайно. На този ден през 1989 г. се отварят границите между Унгария и Австрия. Преди това - на 19 август, двамата министър-председатели Дюла Хорн и Алоис Мок, прерязват телените заграждения между двете страни в граничния град Шопрон.

"Аз не съм писател. Една книжка съм написал през далечната 1990 г. Реших да представя книгата в българския парламент първо, защото съм действащ депутат и второ, защото се отнася до един действащ премиер, който е добър приятел на България. България днес и българският парламент са единствените в Европа, който отбелязва падането на първата тухла на Берлинската стена. Имах житейския шанс, че по това време бях в Унгария и гледах по телевизията тези източногерманци дали няма да ги върнат в ГДР и да бъдат съдени. Тази година г-жа Меркел беше на 19 август в Шопрон, а малко по-късно на 12 септември се отвориха границите. 

В това горещо унгарско лято се чу много силно един глас и този глас беше на един млад студент с брадичка, който на площада има куража да каже: "Съветските танкове да напуснат страната". Орбан е герой, тогава се искаше голяма смелост да призовеш съветските танкове да си тръгнат. Защо кръстих книжката "Феноменът Виктор Орбан"? Защото мисля, че е феноменално през 30 години да те избират 8 пъти за депутат, три пъти да те изберат за министър-председател с две-трети мнозинство и общо четири пъти за премиер", каза Марков.

"Отделил съм и внимание на отношенията му с Хелмут Кол", разкри още той. "Отделил съм неговата много точна преценка през 2015 г. за мигранстката криза. Отказа да приема мигранти, вдигна стена. "Ние бутнахме стената, за да изолираме нашата свобода, сега вдигнахме стена, за да запазим нашата свобода", изтъкна още Марков. 

Основно място в книгата е отделено и на т.нар. "Орбан-икономика". "Как стана така, че откри 800 000 работни места, как стана така, че отвори икономиката на изток. 2009 г. каза, че отваря икономиката на изток. Той е любимец на китайският президент Си", разкри още за написаното си авторът.

"Той не е популист, а направи това, което обеща - монополите ще се съобразяват с Унгария, а не Унгария на монополите. Орбан провежда следната политика - нашата държава няма да е независима, ако 50+1 процента от банките, медиите и фирмите не са унгарски - не държавни или части, а унгарски. През 2016 г. обяви, че на Унгария й трябват унгарски деца, а не мигранти, които няма да решат демографската държава", похвали още стореното от Виктор Орбан. 

"Много съм се спрял и на конфликта със Сорос и как се стигна дотам, Сорос да бъде изгонен от Унгария с думите, че той е най-голямата заплаха за страната. Разсеял съм и мита, че той е антисемит. Има страшна снимка с Макрон, на която той му се радва така, както се радва на Бойко", издаде една тайна от книгата си авторът.

Георги Марков сподели, че му е подарил шише мавруд, както и, че често му праща разни дребни подаръци. Виктор Орбан пък му отговарял винаги с кратки, сърдечни писма. "Всичките му съратници са многодетни. И трите му министърки са с по три и четири деца, президентът - е с четири деца, а той има пет", сподели Марков.

"Изказал съм голяма благодарност на премиера Бойко Борисов, че ме покани през 2016 г. на две вечери с Виктор Орбан", благодари Марков на българския премиер. 

"Много държах да се отрази тази среща между Орбан и Меркел на 19 август в Шопрон. Беше толкова мило - те двамата са премиерите, които в Европа управляват от 21 век", развълнуван сподели той.

"Радвам се, че има тук депутати от всички парламентарни групи. Ние българските депутати почетохме тази 30-годишнина. Мандатите минават, но това остава", завърши емоционално Георги Марков.

"Много ме развълнува разказът му. Той е една енциклопедия от знания, но и от емоции. Всички колеги много те обичаме. Надявам се, че ще изкараме заедно много време заедно. Записвай историята на прехода", обърна се към автора председателката на Народното събрание Цвета Караянчева.

Вижте цялото представяне на книгата на Георги Марков в парламента във видеото на живо на ПИК TV:

Напиши коментар »
(17)
1
Този Агент на ДС,сменил 5 партии поне до сега, се чуди как пари да изкара ,сега от книга, че са му малко като депутат заплата 8000 на месец
2
Да си я чете другаря ненаял се !
3
Това е "Феноменът Виктор Орбан", а следващият му велик труд на този комунистически агент ще е биографията на Бай Баньо и ще се казва "Феноменалната Тиква" и ще послужи за сценарий на новата версия на "Феноменалната (вече) Петорка"!
4
Странно е, че не може да се открие съвременен български политик, за който да се напишат няколко добри думи, а се налага да гледаме в странство и да героизираме чужди общественици?! А, Гоче, що така? А и защо не посъветваш другарската ти Тиква да заприлича поне малко на достойния унгарец? Защото такива като теб са само едни образовани и унижени плужеци, калинки и крадци, нали, агент Николай?
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
ПОДАРИ ЕДНА НА БОЙКО ,ДА ЧЕТЕ И ДА ВЗИМА ПРИМЕР ! ЩОТО ОРБАН СИ ОПРАВИ ДЪРЖАВАТА И УНГАРЦИТЕ ДРЪПНАХА ЯКО ! ЕВАЛА НА ОРБАН !!!
7
отговор на коментар
Освен като депутат, взима и към 4000 лв пенсия като конституционен съдия. Конституционните съдии си гласуваха да нямат таван на пенсиите и взимат 85% от последната заплата, която са получавали. Затова аг. Николай има време и такива книжки да пише, иначе по цял ден обикаля улиците- Витошка, пл. Славейков, Солунска, Борис, Денкоглу, Стефан Караджа. Няма работа човекът, отдавна е написал и предал доносите, изпил си е кафето, какво друго да прави. Догодина навършва 70 години- да е жив и здрав!- но самото присъствие доказва, че в България се отдава почит не на тези, които работят много и то честно, а на тези, които се приспособяват, хитруват, нагаждат се, приказват много. Но в интерес на истината за Унгария е прав, унгарците живеят много добре, държавата им е подредена, имат страхотна кухняq ;много добри и сърдечни хора, отлични вина- главно бели- Балатон Ризлинг, Вилани Ризлинг, Токай, Фурминт, правят най-хубавия салам в света- прочутия PICK
8
Световната колекция от книги се обогати, видно от по-горе. В нея има ексклузивни такива. Например ексклузивно най-кратките са книгата с германските вицове и книгата с готварски рецепти от Англия. А ексклузивно най-малко смислената е тази на нашият Георги Марков-Дантелата за Виктор Орбан. Мазнишки и подмазвачески празнословен лайк към някакъв популист. Понеже Дантелата е заврян унгарски зет и има наследствено жилище в Будапеща.
9
Към коментиращите по-горе: Злобари, как сте днес? Мразите ли всичко и всички? Да не ви отиде денят напразно ....
10
Към коментиращите по-горе: Злобари, как сте днес? Мразите ли всичко и всички? Да не ви отиде денят напразно ....
11
Още обича да списва агента Николай. По добре тук на Тиквун да се слага, Орбан не е и чувал за него.
12
ще представи 15 тома избрани доноси на агент Николай-лай-лай.....
13
отговор на коментар
Да му пожелаем следващата книга да бъде Избрани доноси от времето на ДС. От 1972г. до 1990 г. агенти Николай е бил доброволен сътрудник на комунистическа Държавна сигурност, цели 18 години ! Доста хора е натопил, доста хора са пострадали, но явно, че той спи спокойно и не го е еня особено, след като отново е в играта- беше депутат, конституционен съдия, председател на партия, сега пак депутат. По комунистическо го бяха пласирали отговорен редактор на едно специализирано правно списание в което учaстваше и Жана - Соколов, отделно- юрисконсулт на Ленински райсъвет, впоследствие го пренасочиха към адвокатурата.. Дето се казва близо 70 години морен не е бил.
14
Този ли е агент Николай ? Той ли е донасял на комунистите ? Той ли е топил ИСТИНСКИТЕ дисиденти И инакомислещите ? Само питам де , нищо лично ! Гьонсурат или лицемер е този ? Типично за отявлен бойковист .
15
играй и печели,сигурен софтуер,бързи плащания,само за маниаци,които обичат залозите https://bit.ly/2HjuZ6H
16
Мръсният доносник на ДС, агент Николай, пак изпълзял от канализацията в Банкя! Ега ти мръсника! Ега ти лайняра!
17
Орбанска Унгария да ползва НАТО и ЕС по всевъзможни начини от една страна. А от друга, да отвори територията си за пране на пари от страна на руските олигарси и за заобикаляне на европейските санкции. Примерно онези, наложени им на тези същите кремълски олигарси от ЕС - заради анексирането с военни средства на Крим и Севастопол, които са на Украйна. Какво феноменонално има в подобно орбанско поведение? Нищо феноменално. Това е по орбански криминално.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?