Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: България дава зелена светлина на Северна Македония за влизане в ЕС, но при ясни условия
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: България дава зелена светлина на Северна Македония за влизане в ЕС, но при ясни условия
Автор: ПИК
Дата
Дата
14381
Коментари
10
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: България дава зелена светлина на Северна Македония за влизане в ЕС, но при ясни условия

България ще подкрепи стартирането на преговори за присъединяване на Северна Македония и Албания към ЕС. Това стана ясно след редовното заседание на Министерски съвет, на което правителството прие позиция за казуса със Северна Македония. Страната ни ще подкрепи двете държави за членство в Европейския съюз, но при определени условия, които са ясни и са подробно разписани.

В позицията се подчертават няколко стъпки, като се набелязват междинни и крайни цели, а общите неща, които България ще настоява да види на първата междуправителствена конференция в случай, че ЕС стартира процедура.

Условията към Северна Македония са ясно разписани, а България ще даде зелена светлина за старт на преговорите, но няма да отстъпи от позицията за историята, уточни вицепремиерът Екатерина Захариева.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов допълни, че от това дали Северна Македония спазва условията ще зависи дали ще има междуправителствена конференция. "От Северна Македония ще зависи скоростта по приемането", отчете Каракачанов и благодари на Захариева за твърдата й позиция по въпроса с Македония.

Напиши коментар »
(10)
1
Така де, пак същото. За предпоследен път ги предупреждаваме, после може да им се скараме. Много заплашителни изглеждат Каракачанов и Захариева на снимката.
2
БОЙКО ДЪРЖИ В РЪЦЕ "ФАЙНЕШЪЛ ТАЙМС" НО НЕ ЗНАЕ АНГЛИЙСКИ-ЗНАЧИ Е СРАЛ..
3
ЗАЩОТО СА ..ТЪПИ..
4
За мишките няма български интереси! Има заповеди на началниците!
5
Нали шкембе-войвода обеща да си даде оставката,ако кочината даде съгласие за приемане на С.Македония в ЕС! Плужеци! Роба никой не го пита за нищо!
6
И к'во стана с разтурянето на коалицията от Шkембе-воеводата? Или от Koзяк пак ви туриха с Боеко в поза "партер", за да нема шаване?!!!
7
С такива продажници толкоз! Единият ненаял се далавераджия под прикритие на патриотизма, другата проста калинка на президентското магаре пък за нищо не става, от такива хора зависи бъдещето на България....потрес
8
Войските в македония е трябвало да спасяват хората от депортация.Или се бъркам нещо.
9
не се изхвърляй.На следващите избори си вън.Пенсионерите ще ви изхвърлят
10
Борисов изтъкна изключителните заслуги на Каракачанов за прибързаното плащане на 1.3 милиарда за ламарините, за да се бетонира договора и да не може никой да го развали. Това мирише много на.....нищо, че Борисов няма пари за заплати и пенсии и стандарта пада страховито
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?