Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с писмо от канадския посланик: В кампанията се говорят откровени лъжи за СЕТА (ОБНОВЕНА)
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с писмо от канадския посланик: В кампанията се говорят откровени лъжи за СЕТА (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
17504
Коментари
16
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с писмо от канадския посланик: В кампанията се говорят откровени лъжи за СЕТА (ОБНОВЕНА)

Експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов открива кръгла маса за проблемите на правосъдието и идеите за реформа на съдебната власт. Във форума участват зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова и бившият правосъден министър Екатерина Захариева, както и кандидатите за депутати от ГЕРБ-София.

„Получих писмо от посланика на Канада, Хамилтън, за това че колегите използват погрешно и дори лъжливо споразумението с Канада. 

"В контекста на настоящата предизборна кампания за това че се насаждат страхове за СЕТА и това, че се говорят откровени лъжи за ГМО и механицмите за разширяване на услуги”, прочете част от писмото лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод постоянните призиви на Нинова, че СЕТА е нещо много опасно. 

Борисов отбеляза, че за последните две години контрабандата на цигари е спаднала драстично и се надява това да продължи във всички насоки. "Според мен имаме да събираме още 1 млрд. резерви, защото запушихме всички дупки", допълни бившият премиер. Той допълни, че прихода от алкохол се е увеличил в пъти и заяви, че ще атакуват фалшивите помощи, ТЕЛ-ове и болнични. 

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че компромиси няма да се правят в нито един от секторите и подчерта, че са вложени много средства за изграждане на сгради и условия на труд за всеки един член от съдебната система. 

"Ключовите дати за България са 26-ти и 27-ми, тогава ще се види дали страната ни е стабилна. Днес турският външен министър заяви, че може да се прекрати споразумението за мигрантите, а ние сме на границата. Никога повече за страната ни не е било толкова важно и политиците и народа да бъдем обединени, защото всяка едно грешно изказване на опозицията може да се окаже опасно", заяви Борисов, като подчерта изпратеното от канадския посланик писмо за СЕТА, отправено към лидера на БСП. Той призова колегите се да намалят агресията, защото изборите ще минат, а след това всеки един в парламента ще трябва да решава съдбата на държавата и припомни кредитните рейтинги на Гърция и Сърбия, като заяви, че не бива да стигаме до това ниво. 

"Искам да поздравя г-н Борисов с победата на Рюте в Холандия, защото това е повратен момент в Европа", това заяви Тихомир Безлов от Център за изследване на демокрацията, който е модератор на кръглата маса. 

Бившият правосъден министър Екатерина Захариева подчерта направените промени в Конституцията, което е първата стъпка към прозрачното правосъдие. "За нас е важно за има равенство за справедливост за всеки и българските граждани да имат справедливо правосъдие", заяви Захариева. Тя заяви, че въпреки 84-те народни представители, които са имали в 43-то Народно събрание са направени много важни промени в Конституцията. "И не защото ни беше наложено от ЕС, а защото ние го поискахме", допълни Захариева. Тя допълни, че са направени и изменения в закона за съдебната власт, което е дало абсолютната власт в ръцете на съдиите. 

По повод критиките за прокуратурата, Захариева заяви, че са премахнати устните разпореждания на прокурорите и всички да бъдат писмени и мотивирани. "Ограничихме прилагането на предварителните проверки. Въведохме допълнителни доклади свързани с противодействие на престъпността, корупцията, доклади които могат да бъдат инициатива не само на главния прокурор, но и на всеки един народен представител", допълни Захариева. 

"От години се говори за нова Конституция, ние сме от партиите, които винаги е участвала в тези дебати, защото нова Конституция не се прави на коляно. Ние поемаме ангажимент това да бъде направено, без да се ограничаваме само до правосъдната система, а първото което ще направим е да премахнем депутатския имунитет", заяви бившият правосъден министър. 

Друго което предстои да бъде направено е нов антикорупционен кодекс, който да обедини всички проверяващи органи, за да може да има по-добра връзка, както и Комисията за незаконно придобито имущество. 

 

Още по темата
ИЗВЪНРЕДНО! Борисов отвратен от коалиционната култура. Радев уволнил Йончева след разговор в Брюксел - гледайте в новините на ПИК ТV
Часовник
16:25
Бившият премиер и лидер на ГЕРБ е възмутен от коалиционната култура в България и от твърденията, че медийният съветник на служебното правителство Иван Гарелов е уволнен след негов есемес. Антон...
Напиши коментар »
(16)
1
..... заслужава да се коментира тая статия.
2
От това доцент Борисов да участва в такава кръгла маса по хубаво няма. Най после се случи, браво на организаторите. Инж. Борисов е завършил "Право" в Трети отдел (пожарна безопасност) в ШМВР-Симеоново. Негови преподаватели се били все видни български учени - Бай Миле, Самоковеца, Поли, Маджо, Маргините и Пашата. Много от курсовите му работи са оценявани с отличен, особено по темите "Контрабанда", "Наркотрафик", "Насилие", "Отнемане на МПС", има опит и в убийствата ) Тодор-Чакъра от Харманли). В момента д-р Борисов защитава дисертация за втора докторска титла на тема "Стиропора и неговото значение за правото". Негов научен ръководител е проф. Божо Кравата, а рецензенти са доц. Динко от Ямбол и ст.н.с. Перата.
3
Да пледираш за съдебна реформа, означава да вярва в нея.... Вече една седмица Борисов е обвинен като клеветник. В лицето, съвсем по мъжки, Му е хвърлена ръкавицата на Елена Йончева. Ако не е права в спора им, тя ще изчезне от публичния живот. И предлага, ако Н.В. Бойко Първи, от Банкя, не е прав, да постъпи адекватно. Насреща мълчание, мълчание, мълчание.... В една държава МЪЖЕСТВОТО трябва да е над всичко, даже и над Закона. Ако липсва МЪЖЕСТВО, никакви Съдебни системи не могат да ни спасят....
4
чрез РМД Нинова успява да приватизира "Техноимпекс", което управлява до 2005 г. По същото време е приватизирано друго голямо външнотърговско дружество - "Минералимпекс", а в съвета на директорите се оказва съпругът на Корнелия Нинова Митко Нинов.
5
Идеите на Боеко за правосъдната с-ма, са ни познати още от записания разговор в кенефа му в Банкя, с един магистър, който му припомня, че Той лично си го е избрал (гл. прокурор)?! За какво правосъдие в България, по дяволите, става дума?
6
И ДНЕШНИЯТ ДЕН ВЕЛИКИЯТ ВОЖД МИНЕТУ ЩЕ НИ ПРОСВЕТЛЯВА И НАПЪТСТВА НАРОДЕ БЪДИ СПОКОЕН ТОЙ Е ТУК И МИСЛИ ЗА ВАС. ПОДЛОГИТЕ МУ И ДНЕС ЩЕ ГО ВЪЗХВАЛЯВАТ И БОГОТВОРЯТ ИНАЧЕ НЯМА НАДНИЦА.
7
За коя опозиция става дума в изказването ?Нали сега още не се знае или вече е решено?!
8
Номер 5 Коалиция на Недоволните
9
Реших на 26 март 2017 твърдо гласувам против най голямото проклятие на България българоубийците от гроб опс герб за да се насерат от яд в гащите като загубят изборите след две седмици.
10
Писмото е изпратено не случайно до Борисов. Послушкото на Меркел отдавна лобира за СЕТА.
11
Как точно го е прочел това писмо? В цялата изпълнителна комисия на герб хората които могат да прочетът писмо на английски са по малко от пръстите на едната ми ръка. По вероятно в да са муго изпратили на български онеже целиат свят го разбра че е чобанин . Народе опомте се станахме за смях пред светът с този Палячо Страхлив
12
Кръгла маса с кръгли идиоти
13
прие постановление 208,лобира за СЕТА - послушко
14
Като какъв ще присъства Падишаха, като участник или като гост? Тъй като нивото му на образованост е ниЗко, не е правист, това което ще слуша, ще го разбере ли? Определено няма.
15
България е страната с третия най-висок растеж на БВП в ЕС за 2016 г. според Евростат
16
като какъв е ТИКВОНИИ че към него се обръщат.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?