Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Извънредна ситуация в руска АЕЦ! Изключиха Калининската централа, която е само на 330 км от Москва
Извънредна ситуация в руска АЕЦ! Изключиха Калининската централа, която е само на 330 км от Москва
Автор: ПИК
Дата
Дата
25084
Коментари
5
Извънредна ситуация в руска АЕЦ! Изключиха Калининската централа, която е само на 330 км от Москва

В Тверския регион на Русия три от четирите енергийни блока на Калининската АЕЦ са изключиха от мрежата, съобщава от РИА Новости, като се позовава на представител на "Росенергоатом". Според него енергийните блокове са изключени в резултат на изключване на един от токовите трансформатори на открита разпределителна уредба от 750 киловолта, което е довело до спиране на електропровода.

„Инцидентът не е оказал влияние върху оборудването на атомната електроцентрала. Причините за инцидента се разследват”, допълнил събеседникът на агенцията.

Включването на енергийните блокове се очаква условно до 19 юли, съобщава ТАСС , като се позовава на информационния център на АЕЦ.

Калининската АЕЦ се намира на 125 км от Твер, на южния бряг на езерото Удомля. Разстоянието до Москва е 330 км, до Санкт Петербург - 400 км. Станцията осигурява електричество за Твер, Санкт Петербург, Москва, Владимир и Череповец.

Напиши коментар »
(5)
1
3.6 е,защото руските радиометри нямат капацитета да отчитат повече, та няма страшно но ходете с парцалче, маска и противогаз
2
Тия ш.ибани москаля няма да мирясат докато не унищожат себе си и целия свят изобщо!
3
Морските и окенски здъна са покрити с потънали Руски подводници!
4
Съмнително е заради един трансформатор да изключат 3 реактора. Останалият да работи, ще осигурява само собствени нужди на първите три за охлаждане на реакторите, докато не стихне ядрения синтез. Ако няма охлаждане с лед при аварийно спиране на ввер,при това с тонове лед, става кофти. Тия само един трансформатор ли си имат. Даже в тец софия всичко е дублирана.
5
Мира, ядреният синтез стихва след избухване на термоядрена бомба! В реакторите ВВЕР реакцията е ядрен разпад! Реакторите ВВЕР се охлаждат и нормално и аварийно с тонове вода, а не лед! Електросхемата на АЕЦ е доста сложна. Трансформаторите са повече от 20 и от изключването на един може да спрат всички реактори, зависи какви ел. защити са сработили.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?