Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Изборите минаха и е време за истината. Планът на съветниците на Борисов да предадат ГЕРБ на ДеБъ е в ход
Изборите минаха и е време за истината. Планът на съветниците на Борисов да предадат ГЕРБ на ДеБъ е в ход
Дата
Дата
142034
Коментари
38
Изборите минаха и е време за истината. Планът на съветниците на Борисов да предадат ГЕРБ на ДеБъ е в ход

Изборите минаха.

Всички се обявиха за победители, всяка партия е удвоила нещо в сравнение с предните избори.

Сега е време за истината. А тя е, че ГЕРБ заради целенасочени действия на хората около Борисов става все по-нетърпимо за средната класа в София. За либералните избиратели е по-нетърпимо от Мая Манолова. Същата Манолова, която подкрепяше Орешарски и модела му, играеше си на алхимия с изборния кодекс, обслужваше братя Галеви и заджурка Костинбродската афера.

Плашеща мисъл.

На тези избори ГЕРБ впрегнаха всичко, което имат, за да задържат София. Всичко се случва на фона на около 3.5% икономически растеж у нас, който по естествен път подпира управляващите.

И въпреки това Манолова за малко да стане кмет на София. Разликата между двете е около 20 хиляди гласа и Фандъкова трябва да се замисли сериозно върху това.

Резултатите за районни кметове са далеч по-красноречиви. БСП взима Младост – с бизнес парка, с младите хора, с програмистите. Кой би си помислил?

Безработният Константин Павлов от Демократична България печели срещу кандидата на ГЕРБ в Лозенец. Подсъдимият Трайчо Трайков, затънал до ушите в далаверата с приватизацията на EVN, също става кмет с категоричен резултат. 

Колкото и да ни се иска да кажем „миналото – минало, битият - бит“, не трябва да си заравяме главата в пясъка. Напротив, трябва да напишем нещата такива, каквито са.

А те са, че в днешният Министерски съвет има министри, които не могат да ползват имейл. Има и хора, които не могат да ползват дори компютър, да не говорим за смартфон. И всички журналисти в България го знаем.

Министерски съвет, в който има цели ресори, където нито вицепремиер, нито министри, нито зам-министри могат да говори бизнес английски – и това е публична и официална информация, а не злонамерена клевета.

Министерски съвет, в който повечето министри разбират от ресорите си по-малко, отколкото самия премиер. А както сме писали често в ПИК, познанията на Борисов не трябва да са във всички сектори и не може да се опира винаги до него за всеки проблем. Особено в сектори като икономика, IT технологии, комуникации, международна търговия и екология... Човек не може да разбира от всичко - затова има министри.

Тези хора циментират усещането в средната класа, че ГЕРБ е народняшкото статукво, което извежда на преден план посредствени послушници и няма никакъв интерес от това да развива България като модерна европейска страна. Защото богатите, про-европейски хора са опасни за властта – те са независими.

Агенция ПИК вече писа, че за софийските инженери, програмисти, мениджъри, лекари и юристи, чиито доходи като покупателна способност са по-високи от средноевропейските, новото кръстовище във Варна, южната дъга в София или ремонта на спортната зала в Сливен няма как да са национални приоритети и национални поводи за гордост.

Да, това са елементарни неща, с които първо ГЕРБ започна да се справя ефективно, но все повече избиратели в София започват да сравняват Борисов не с хаоса и разсипията при Станишев и Орешарски, а с управленията на Бабиш, Орбан, Пленкович и Дуда.

И докато Борисов показва свои министри, които не могат да отворят Google на телефона си и се хвали с ремонтирана спортна зала в Сливен, словашкият премиер Пелегрини показва пред цяла Европа новия модел Порше Кайен, излязъл от огромния завод на Фолксваген в Братислава.

В Сливен хората на средна заплата 400 евро може би ще са благодарни на Борисов до гроб, че им е дал спортна зала с LED осветление, но в София в съсловия с 4000 лева средна заплата този номер просто вече не минава.

И това е истината – с днешното лице на ГЕРБ София е на косъм да бъде безвъзвратно изпусната в лапите на марионетките на Иво Прокопиев от Демократична България или на някой „граждански“ пребоядисал се червен популист като Мая Манолова.

Бойко Борисов със сигурност разбира тези процеси, но идеята за модела ХДС-ХСС от Германия, където ГЕРБ го играя голямата народняшка партия, а на Христо Иванов и Радан Кънев е отредена ролята на малкия, умен и лустросан коалиционен партньор продължава да му бъде набивана денонощно в главата от най-близките му съветници. Същите съветници разбират, че колкото повече посредствени лица Борисов продължава да издига на високи постове, толкова по-елитен, умен и приемлив за европейската класа ще изглежда кръжокът на Иванов и Кънев.

Имайки предвид и възрастта на премиера, приближените му вече обмислям сценарий директно след пенсионирането на Борисов да предадат ГЕРБ на кръга „Капитал“. А именно – изборен крах с неприемлив водещ кандидат за премиер от ГЕРБ и добро представяне с минимум 150 000 гласа от София на ДеБъ ще доведе до консенсусна фигура за министър-председател, която да бъде наложена от Иво Прокопиев. Тази фигура ще запълни Министерски съвет с ярки и добре приети на Запад професионалисти, при което контрастът с посредствените лица на ГЕРБ ще бъде смазващ и бетониращ София в лапите на кръга „Капитал“.

За разлика от други медии, Агенция ПИК има ясна редакторска позиция, че България не трябва да бъде управлявана от червени популисти като Нинова и Манолова или пък от криминалния кръг „Капитал“. Затова и призоваваме Борисов и ГЕРБ да не потъват в комфорта на изборната победа, а ясно да видят натрупващата се нетърпимост към чисто политическата физиономия на днешното управление сред софийската средна класа.

Защото всяка промяна в България започва от София.

А на тези избори огромна част от София и особено преобладаващата либерална средна класа в столицата показаха, че даже при икономически растеж и проевропейска политика искат промяна – и не привиждат такава в лицето на Фандъкова

Просто си представете резултата, ако лицето на балотажа беше по-умно и по-красиво от Мая Манолова...

Резултат, при който днес щяхме да обсъждаме предсрочни избори и връщането на Иво Прокопиев във властта.

 

 

 

 

 

 

Напиши коментар »
(38)
2
аз бях от НДСВ , ако Доган не ме беше направил генерал щя да съм част от 3-йната коалиция
3
съветниците ку*ви ?!
4
Яж у. й трол долен
5
ей говедо внимaвай да не те намеря
6
Ха ха ха, чета плиткоумните коментари на Импексовата крадлива БСПдирастия и стигам до извода, че Герберския вибратор, колкото по надълбоко им влиза, колкото и повече Герберски бой ядат, толкова повече пишат и бълнуват простотии. По интересно е, че психо десните, както ги наричаше Костинбродската разпоретина, водени от Рада дълбоката и Гнома, се одупи редом до своите крадливи червени братовчеди, и чакат някой да им нашиба с крак вибратора. Все пак Импексовата Курабия СлаНинова и черния Мавър, по едно време си играха на Бони и Клайд и чичко доктор!!
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Уважаеми г-н Хризтозов, е че навсякъде са назначени калинки, които служат за комуфлаж, а не да вършат работа. Това се отнася за всички партии. Услужливи и изпълнителни към своите шефове, не към гражданите и селяните, които им плащат заплатите.
9
А дано, че да се свърши и с вашето мъчение - то всеки ден комплот, превземане, метеж, преврат ...!!!
10
БЕЗРАБОТНАТА МЕТЛА ГАЛЕВА АФРИКАНСКА НЕМА ЛИ ДА ПЛЮВНИ И ДНЕС НЕЩО ....НЕМАМЕ ТЪРПЕНИЕ ....УСВОИЛА Е ПОВЕДЕНИЕТО НА МУТРИТЕ - ПЛАШИ С ПОГЛЕД , КРИВИ СИ УСТАТА , ПОДСАКАЧА НА ПЕТИ , КЛАТИ СЕ НАСТОЛА , РЪКОМАХА КАТО И..ДИОТ ..!
11
Това е добра новина.ГЕРБ да вземат голямата лупа и да гледат - точно тези дето лаеха за презастрояване за зелени площи стават районни кметове.Айде сега да ви видим - тези дето ви курдисаха там ще започнат да си искат.Супер!!!!!
12
БЪЛГАРИ , МОЛЯ ОТ УТРЕ ДА СЕ ЗАМИСЛИТЕ КАКВО ЩЯХТЕ ДА НАПРАВИТЕ САМО ПРЕДИ ТРИ ДНИ ....НИМА ИСКАТЕ КОМУНИСТИ - И...ДИОТИ ...ДА УПРАВЛЯВАТ ....20 ГОДИНИ ЕДИН ПАРК НЯМАШЕ В БЪЛГАРИЯ , ПЪТИЩА .....НИЩО ...ИМАМЕ ДА НАВАКСВАМЕ ОЩЕ ...ЧИСТО ГЕРБ ОТ 9 ГОДИНИ УПРАВЛЯВАТ ...БЛАГОДАРИМ И НА НФСБ И НА ДРУГИТЕ КОИТО ПОДКРЕПЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО .
13
Браво! Браво! Схванали сте, че Министерския съвет трябва да е съставен от професионалисти, а не да прилича на бостан!
14
В статията наистина е направен обективен анализ на дереджето! И аз съм на мнение, че на тези избори ГЕРБ получи жълт картон и ако продължават така, на следващите няма да има втори, а направо червен
15
На тези избори в столицата нали не си мислите че гласуващите за Манолова са хората искащи промяна?Напротив - в подкрепа на Манолова бяха впрегнати огромни групи хора свързани с корпуративния вот - хората които искат да се включат в застрояване на големи индустриани зони жилищни кооперации ремонти на булеварди околовръстното.Ей хора да те държат от другата страна на стъкото и да не можеш да усетиш захарчето е нещо ужасно.И ето впрегнаха се - десни леви всички които не могат да се докопат се заиграха с Манолова.Да ама не.Сега ще се опитват чрез районните кметове.Но ние не спим.
16
Планът на Борисов успя да съсипе ГЕРБ.С това държане по телевизията като педерунгел на следващите избори ще е след ДБ и БСП.
17
№11 е Кънчо СтойчеФ, който има голф-игрища.
18
Не познавам никой, гласувал за ГЕРБ, а ГЕРБ печели изборите. Гоооляма загадка.
19
ами явно никой не познаваш бе,тъпчо
20
Местни и парламентарни нямат много общо. Ако съдим по местните парламенти ГЕРБ е водеща политическа сила. Иска им се на психодесните да водят бащина дружина ама няма как да стане без структури в страната и без ясни политически послания. Проблема на ГЕРБ не е дали ще бъде първа политическа сила, а че няма с кой да се коалира в бъдещия парламент при очертаващия се погром на малките десни-център партии. Май наближава времето на безпринципните коалиции по интереси. Сал един Марешки остана при положение че прескочи 4%. Каквото и да направи Борисов, очертава се коалиция БСП, ДПС и ДБ. Изглежда сме забравили колко поразии направи правителството на Орешарски.
21
отговор на коментар
Няма да дочакаш тоя ден байьовото ,това зомби поколение всеки ден си заминава и идеологията заедно с него та пий си парцуцата ако доктора ти дава и хапчетата...редовно,че не остана много още
22
Анализа не е точен,защото ДеБъ се самоизядоха отново на тези избори,а след като гласуваха за лъжливата Мая,съвсем ще се стопят!!!:):):)
23
Точен анализ, жалко! Трябва да се добави огромното разочарование, че тези млади, образовани, способни в работата си хара, са НЕСПОСОБНИ да РАЗПОЗНАВАТ ДОБРОТО ОТ ЗЛОТО ЗА ДЪРЖАВАТА! Избирайки прокопиевци, неминуемо ще дестабилизират държавата, предавайки я в РЪЦЕТЕ НА МАФИЯТА!
24
По-големият процент българи във всички класи и прослойки са задоволени, живеят добре, и искат спокойствие, а не панаири, за които, уви, боклуците все намират поводи, но не срещат почти никаква съпротива. Авторът точно отбелязва, че хвалбите за ремонти, градинки, дъги, нови спирки, автобуси, вече не впечатляват. п.п.Никой не желае да га ръководят хора, по-посредствени от него, като Р.Радев например и Манолова, или пък подсъдими, иповече на такива не бива да им се дава шанс.
25
Не разбрах идеята на автора , иска да има прости министри и безлични чиновници които никога да не противоречат на премиера или го притеснява кръга Капитал с начетени и можещи хора.
26
Има какво да се направи и то е на следващите избори всички да гласуват Избирателна активност 80% и нагоре Хем ДПС няма да влезе в парламента ,хем такива малки пребоядисани партиики ще изчезнат А такива като момченцето от дружинката дето сега активираха 18 годишните ще получат реалният си процент И май народа го разбра този път защото все пак Герб победи
27
Герб е непоклатим. Има резерви да изкара поне още 2-3 мандата. Прокопиев е измислено плашило от тъ-пия ти началник, но т-ъп само в очите на взрящите . Иначе е от ония страхливи хитреци, де се крият зад заблудена овчица, като теб, живееща с въображение, че много я разбира политиката. Той знае чудесно, че с кончината на герб предстои и неговото погребение, освен ако своевременно не се изпари от България. Представям си как ББ се стряска от твоите прогнози и как раболепно благодари на тъ--пия ти шеф, че му отваря очите, а теб те слага за министър на тупурдиите, защото много разбираш от компютри и можеш да изпратиш имейл, па и есемес от смартфона си. Накратко,трябва да си голям абдал или вече напълно изкукуригал да пишеш такива тъпизми. Герб си отива, защото му идва времето за това. А че народът е доволен с него съди сам. Щом 70 % от бедната простотия у нас си стои в къщи мвесто да гласува, значи всичко си е на ред и на беднотията и стига това, което бащицата и дава всеки месец - малко пари, повече усмивки и щедри обещания, подсладени с типичните за него лъжи.
28
до т.нар. умна и богата средна класа (с по-големи доходи дори от европейските!!!) нейното значение за едни избори е нищожно - има няма 2-3% от общия вот. Просто защото такива хора са твърде малко както в София, така и в цялата страна. Т.е. не те са плашилото за ГЕРБ, колкото и да са разочаровани от тази партия. Гласецът им е твърде слаб в общия хор недоволни. Страшни за ГЕРБ са тези няколко милиона (пенсионери, нископлатени работещи, цигани и пр.), чийто доходи са твърде ниски, а ГЕРБ продължава упорито да ги "храни" с магистрали, пътища, метростанции, спортни зали и пр. пътно-строителни постижения. На първо място следва да е решителното повишаване на жизнения стандарт на обикновения, средностатистическия, българин. Иначе гарантирано ГЕРБ са пътници на следващиге избори!!! Те със сигурност няма да го разберат, което означава страната да попадне отново в лапите на комунистите, този път прегърнати с тъмносините - генномодифицираното творение на ДС...
29
повече и упорито се повтаря тази мантра за пътища, метростанции и спортни зали, толкова по-малко избиратели ще получи ГЕРБ. Защото тази мантра втръсна и не е работеща. Тъкмо обратно - отблъсква....
30
В статията е направена обективна оценка на кадрите, но такива каквито са те, от първите години управление на Герб направиха всичко, което 33 нарича "мантра" и то започвайки от нулата. Време е да се включат в управление и млади, умни но можещи хора. Не е вярно, че такива в България не се намират. Има ги. Без приемственост и освежаване на редиците, особено на управленско ниво, партията ще има проблеми. А доколкото внушенията, че левите и набедените десни клатят правителството и се стремят да го свалят - забравете. Те и на коча се клатят онези неща, но не падат. И гладните за власт от ляво и дясно има да тичат след Борисов, но нищо няма да падне. Нещо повече - Герб да си огледа законите - онези, които допуснаха грабителската приватизацията в началото на промените, законите които допуснаха някои хитреци да забогатеят за сметка на народа ни, подземните и надземните престъпници, законите, които вместо да преследват, защитават корупцията на всички нива. Заоконите трябва да са жестоки и да се прилагат с цялата им жестокост от всички на които е дадена власт да ги прилагат. Без давност, без милост. Оцапаните от ляво и "дясно" заедно на доживотен затвор. само така грабителите ще си получат заслуженото, а партията на Борисов не само ще оцелее но ще пребъде.
31
Христозов ли си, ГЕРБарозов ли си, все тая! Все същото нищожество и доносник ще си останеш! Като си се "трудил" 5 часа над този "коментар", защо си забравил да напишеш и за огромните престъпления на вашия Бойко, за чудовищната корупция, за грабежите на стотици милиони, за фирмите на котараци, вълци и други двукопитни, все от кръга Банкя? Защо си забравил да кажеш, че главатарят ви от СИК - Банкя подари половин България на агент Сава, колегата ти и на уродливото туловище Пеевски? А защо си забравил чудовищния грабеж на КТБ? А "Булгартабак", подарен на уродливото туловище и разграбен? А контрабандата с тоновете незаконни цигари? нещо май се опитваш да предупредиш мутрата от Банкя, че му идва краят! Добре си направил, той е толкова прост, че още не го е разбрал! Не разбрал и че този край ще бъде ужасяващ! Като на Садам Хюсеин, на Кадафито, на Чаушеску!
32
отговор на коментар
Много точно казано. Перфектен коментар! ПСИХОДЕСНИТЕ облизаха вибратора на БСП - мая галевска! Да махат от името си десни и вече са само ПСИХО!
33
Икономически ръст от три и нещо процента не е за хвалене, а посочването на кръстовището във Варна като приоритет и повод за гордост е нелепо и отразява ниското ниво на писачите за ПИК.
34
отговор на коментар
Да се запознаем,ако искаш.m
35
къде е изненадата? От 30г разни фондацийки, НПО-та и прочие подготвят и облъчват търпеливо матр'яла и ето ви либерасти на власт. А не виждате сега от детската градина какво се подготвя, те и други 30г ще минат и тогава ще видите резултата от сегашното пък облъчване. и пак ще сте изненадани.
36
И защо като е за кмет все го свързвате с пътища, строежи и прочие бизнеси, а не с гражданите - цени на ток, парно, вода, храна, билети за градски транспорт, паркинг места, инфраструктура около жилищата ни - тротоари, градинки, детски площадки, такси смет, сгради и какво ли не. Колко стоят на студено през зимата, колко отопляват целия си апартамент, колко могат да платят тези сметки, колко са потрошени заради тротоари на вълни,колко могат да си позволят скъпите билети за транспорта.Никъде не чух някой да свързва кмета с гражданите, какво ме интересува какво прави за бизнесите, интересува ме имам ли нормални условия да живея.
37
В МС колкото са тъпи,десет пъти повече са продажни!
38
Гербаджиите стават все по-добри във фалшифициране на избори.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?