Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Идеята на Томислав Дончев да вдига данъците през общините - пропаганда срещу ГЕРБ
Идеята на Томислав Дончев да вдига данъците през общините - пропаганда срещу ГЕРБ
Дата
Дата
38747
Коментари
0
Идеята на Томислав Дончев да вдига данъците през общините - пропаганда срещу ГЕРБ

Вицепремиерът Томислав Дончев предложил след местните избори да се проведе дискусия дали общините да не облагат всеки гражданин допълнително с кметски данък върху доходите.

Надбавка над плоския данък от 10% - така ще се финансира местната власт, ако има нужда от пари за детски градини, например, разсъждава г-н Дончев.

Странно, че тази тема се отваря точно сега. Едва ли е най-добрата предизборна пропаганда за ГЕРБ в навечерието на вота.

Или г-н Дончев това цели – да прави контрапропаганда?

Обществото е крайно чувствително, когато стане дума, че ще го товарят с нови задължения към държавата.

Изобщо къде тук е държавата? Защо тя не разпределя солидарно на общините част от вече събрания данък? За детски градини, училища, болници, театри, музеи, библиотеки…

Защо г-н Дончев не е привлякъл крупни инвеститори в икономиката ни, а разчита пак на "тлъстите" банкови сметки на кроткия данъкоплатец?

Да, трябват още пари за детски градини, но те биха могли да дойдат от сегашния бюджет. Защо трябва да се настройват хората против местната власт, и то преди избори?

Стойността на данъка за българските граждани е стриктно регулирана от законодателството. След като ние сме достатъчно почтени да го плащаме, нека и държавата в лицето на почитаемия г-н Дончев спазва своята част от уговорката и не мрънка за още пари, пробутвайки ни идеята за „обществени дискусии“.

P.S. А как само обичам да спекулират популистки със загрижеността си за децата...Да ги вклиняват във всяка сюжетика, за да оправдаят безобразията си.

Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?