Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Ивелина Василева в Поморие: Казваме не на двойните стандарти! Няма втора ръка държави
Ивелина Василева в Поморие: Казваме не на двойните стандарти! Няма втора ръка държави
Автор: ПИК
Дата
Дата
5841
Коментари
3
Ивелина Василева в Поморие: Казваме не на двойните стандарти! Няма втора ръка държави

Нашата задача в европейските институции е там да има знаещи и можещи хора. Хора, които познават механизмите на работа на тези институции. Това означава отстояване на възможностите да се ползваме от европейската солидарност. Но това означава и друго - силна защита на националните интереси. Силна защита в посока на това България и нейните региони да имат своето достойно място сред останалите държави -членки на Европейския съюз. Това каза кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева пред над 300 поморийци в залата на НЧ „Просвета 1888“. 

„България има своето достойно място в Европа и е редно да го защитава. Ние казваме не на двойните стандарти! Няма втора ръка хора, няма втора ръка държави. Това, което ще отстояваме е по-добър живот за българите, повече възможности за икономиката и доходи, които са равни на средноевропейските. Това можем да го направим заедно“, допълни още Василева.

Кандидатът за евродепутат припомни няколко от ключовите проекти, променили изцяло облика на община Поморие, сред които: изграждането на Пречиствателна станция за отпадни води, първи етап от строителството на новото Рибарското пристанище, водният цикъл в града, санирането на 17 жилищни и 5 публични сгради и други проекти с екологична насоченост. „Наистина се гордея, че имам и своя скромен принос за изграждането на много важна инфраструктура в Поморие, но искам да поздравя кмета Иван Алексиев за многото проекти, които реализира, а това разбира се става и с вашата подкрепа, с подкрепата на гражданите на общината“, сподели Василева.

Предстои реконструкция и рехабилитация на водоснабдителните системи и съоръжения в поморийските села Бата и Страцин, реконструкция на пътната настилка и изграждане на велоалея на общинския път Каменар – Поморие, реконструкция и модернизация на рибарско пристанище Поморие – II етап и реновиране на още две значими сгради – бившият Пионерски дом и бившият Медицински пансионат.

„България винаги е била част от Европа, но никога не е била така неразривно свързана, както през последните 12 години. Всеки от нас вижда как се променят нашите градове и села, как се променя обликът на нашия град и на Бургаска област. Всичко това са придобивки в резултат на европейската солидарност, а Ивелина Василева има изключителен принос за реализирането на голяма част от тези проекти“, каза кметът на община Поморие Иван Алексиев в рамките на дискусията.

Ивелина Василева оповести още една дълго чакана новина - между 15 и 20 май 2019 г. предстои първата копка за стартиране реализацията на обхода на Поморие: „След дългите процедури, имаме пълната готовност за започване на този проект. Аз, като човек, който е от Бургаска област, имам своята лична кауза да работя в европейските институции за развитието на Черноморския регион и опазването на Черно море. Това от своя страна е предпоставка за развитието на туризъм, рибарство, местни икономически дейности и на населените места по нашето крайбрежие“.

На срещата в Поморие присъстваха народните представители от ГЕРБ – Бургас Димитър Бойчев и Ася Пеева, както и общинският координатор на ГЕРБ и председател на Общинския съвет Адам Адамов.

Напиши коментар »
(3)
1
Аман от дежурни фрази и клишета на разни оядени субекти от червено котило , стискащи яко кокала !
2
Тия хора здравата са се заели да преборят кусурите на ЕС преди вътрешните такива - европейското е с приоритет джанъм.
3
Aко ма изберете за депутат, ше дерзая еврокусурите да станат наши кусури , за каквито си мечтая от малък.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?