Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Ивайло Московски и иранският му колега Махмуд Ваези подписаха меморандум за сътрудничество
Ивайло Московски и иранският му колега Махмуд Ваези подписаха меморандум за сътрудничество
Автор: ПИК
Дата
Дата
4556
Коментари
1
 Ивайло Московски и иранският му колега Махмуд Ваези подписаха меморандум за сътрудничество

България и Иран ще си сътрудничат в разработването на политики за бърз интернет, управлението на Интернет ресурсите и пощенските услуги. Това предвижда Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на съобщенията и информационните технологии. Документът бе подписан днес от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и иранския му колега Махмуд Ваези в рамките на посещение на българска делегация, ръководена от министър-председателя Бойко Борисов в Техеран.

В меморандума са отразени приоритетните области, които ще бъдат предмет на сътрудничество в информационните технологии и съобщенията. Сред основните цели на двустранното сътрудничество между Република България и Ислямска република Иран, които ще бъдат постигнати с подписването на документа са, развитие на платформи за стандартизация в сектора и сътрудничество в областта на услугите на информационното общество като електронна търговия. 

Още по темата
Ивайло Московски: БДЖ е най-голямото предизвикателство на министерството на транспорта
Часовник
10:25
„БДЖ е най-голямото предизвикателство на министерството на транспорта. БДЖ - операторът вече дълги години е в много тежко финансово състояние и полагаме максимални усилия да бъде първо...
Напиши коментар »
(1)
1
"Бърз интернет" в сферата на политиките е американско нововъедение, спонсорирано от звукозаписната индустрия, с цел ограничаване скоростта на достъп на крайните клиенти и респективните им възможности да си изтеглят пиратски продукти с високо качество. Изглежда, че по линия на двустранното сътрудничество с Иран (!), БГ се опитва да се превърне в троянски кон за ЕС при прокарването на тези политики.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?