Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Ивайло Калфин: Като президент бих оглавил Инициативен комитет за честване на 140-години от Освобождението на България
Ивайло Калфин: Като президент бих оглавил Инициативен комитет за честване на 140-години от Освобождението на България
Автор: ПИК
Дата
Дата
10307
Коментари
8
Ивайло Калфин: Като президент  бих оглавил Инициативен комитет за честване на 140-години от Освобождението на България

Националното достойнство и самочувствие са моите най-важни приоритети. Това заяви на среща в Плевен кандидатът за президент Ивайло Калфин. „След малко повече от година ние ще празнуваме 140 години от Освобождението на България от турско робство. Това е сериозен празник, който трябва да се подготви . Като държавен глава аз бих оглавил Инициативен комитет за отбелязване на този празник, включително и бих поканил руският президент г-н Путин сега, за март 2018 година, и бих се погрижил това посещение да бъде пълно със съдържание. Нека да поканим руския, украинския, финландския президенти. 140- години е юбилей, който трябва да се зачете правилно. Хайде да видим останалите дали биха го направили“, каза Калфин. Той допълни, че отношенията между България и Русия от започнати големи проекти, които подминаха нашата държава, са сведени до „дребно заяждане на високо равнище“. Това може да се поправи, ако България започне инициативи в региона, категоричен е Ивайло Калфин. „България  трябва да се върне като активен лидер в региона – и на Балканите, и в Черно море. Бъдещият президент трябва да бъде активен. Страната ни може да консолидира позициите в този регион. Това са неща, които може да направи държавният глава и то не кой да е държавен глава, а този който разбира, може и знае. Международните контакти на президента не бива да се свеждат до официални снимки тук  и там. Ако искаш да си ефективен, ти трябва да познаваш своите колеги, трябва да имаш лично отношение. Това трябва да прави президентът. Аз твърдя, че зная и мога това, което съм правил като външен министър – ролята на България да бъде много по-различна, много по-активна и много по-ефективна“, заяви Калфин.

В Плевен той коментира и основните си приоритети във вътрешната политика – демография, доходи, образование. „Г-жа Кунева предлага на ромските деца да се дава стипендия за добър успех. Абсурд! Ето пример за разделяне на държавата етнически. Всички сме български граждани и трябва да имаме равни права. Има решение на проблема с отпадане от училище – децата от 2 години отиват на детска градина безплатно.Има няколко общини в България, които правят това и децата не отпадат от училище“, каза Калфин.

Той призова плевенчани да подкрепят референдума. „Защото един такъв референдум ще разтърси политическата система в държавата. Тази път да направим така, че да има достатъчно гласове за референдума. Хайде да видим толкова ли е страшно това Велико събрание. Ако конституцията е пречка да има работеща съдебна система, то тя би могла да бъде променена.Аз бих поставил въпроса с конституционното устройство веднага след изборите. Много ясно трябва да се каже – следващият президент ще трябва да постави дебат – имаме ли нужда от различен баланс на институциите“, заяви Ивайло Калфин.

Той коментира и отказът на останалите кандидати за президентския пост да участват на дебат с него.“Моите опоненти се крият, не ходят на дебати. Не е нормално човек, политик, генерал, председател на НС да бягат, да се крият от един дебат. Те като са тръгнали с голямата кошница, трябва да искат това нещо. Фактът, че бягат, си е за тяхна сметка и значи, че те има какво да крият”, категоричен бе кандидатът на коалиция  „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“. 

Още по темата
Първанов: Калфин е силен с две неща - качествата си на държавник и идеите за управление
Часовник
11:52
Ивайло Калфин е силен с качествата си и със своите идеи. Той има визия за управление на президентската институция. Нещо, което другите кандидати не демонстрират, заети в битка на компроматите. Това...
Напиши коментар »
(8)
1
НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕШ ПРЕЗИДЕНТ ЗАЩОТО СИ ЕДНА МРЪСНА ЕВРЕЙСКА ГАД И ПОДЛОГА...ТИ СИ ОТРЕПКА И ЦЕЛИШ УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ЕМИГРАНТИ НЕГРИ..ДОЛЕН БОКЛУК НИЕ ПОМНИМ КАК БЕШЕ ОТ ПЪРВИТЕ КОИТО НИ НАТРАПВАХА ЕМИГРАНТИ ТУКА..НЯМА ДА ГО ЗАБРАВИМ СЪЩО ТАКА И КАК СЕ ПРОВАЛИ КАТО СОЦИАЛЕН МИНИСТЪР КАТО ПРОВЕЖДАШЕ АНТИСОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ДОЛНА ТОРБА С ИЗПРАЖНЕНИЯ
2
Гледам Цачева на среща с избиратели говори какво ще направи правителството на ГЕнт на България ? Пародия.РБ за пенсионерите. Е нали е мераклия за президе
3
Ще гласувам за Калфин!!!Кажете ми по-приемлив кандидат от него?!?Гррб водят пагубна за БГ политика.Последните простотии от днес са 30 евро за мангалите и замразяване на мин.заплата за 3 години!!!Като бонус ше заселват бежанци!Хора опомнете се!!!
4
" АКО......НЕ БЯХТЕ ПРОСТИ ЩЯХТЕ ДА ИЗБЕРЕТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ПЛАМЕН ПАСКОВ. НО И ВИЕ КАТО МЕН СТЕ.....ПРОСТИ "
5
КАЛФИН - ОПОНЕНТ на Пламен Пасков !
6
Калфин подписа за 4 безплатните американски бази в България. А бе само министър. Ако стане президент, цяла България ще даде.
7
как ще събереш финландци след съветското нападение над финландия 39г(сталин е дружка с хитлер)украинци,които след изгонването на янукович имат само изкуствени проблеми с изперкалото джудже,скарало русия с нормалния свят?
8
wh0cd43198 buy zithromax buy propecia adalat levitra cost advair no prescription order tadalafil online allopurinol
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?