Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
ЗРЕЛИЩНА АКЦИЯ: Ето ги 55-те кила хероин, които спипаха в Бургас - прокуратурата иска постоянен арест за задържания Николай (СНИМКИ)
ЗРЕЛИЩНА АКЦИЯ: Ето ги 55-те кила хероин, които спипаха в Бургас - прокуратурата иска постоянен арест за задържания Николай (СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
18328
Коментари
2
ЗРЕЛИЩНА АКЦИЯ: Ето ги 55-те кила хероин, които спипаха в Бургас - прокуратурата иска постоянен арест за задържания Николай (СНИМКИ)

Окръжна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Николай Д. 47-годишният мъж е обвинен за това, че на 30.06.2019 г. в гр. Бургас, на кръгово кръстовище между бул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Транспортна“, в посока гр. София, без надлежно разрешително държал с цел разпространение 55 килограма хероин, като наркотичните вещества са в особено големи размери – престъпление по чл. 354А, ал.2, изр.2, вр. ал.1, изр.1, предложение 4 от НК.

Подробности по случая съобщиха пред медиите на Йовита Григорова – зам. Апелативен прокурор и говорител при Апелативна прокуратура – Бургас, Георги Чинев – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, Ангел Георгиев – наблюдаващ прокурор по случая и старши комисар Калоян Калоянов – директор на ОД на МВР-Бургас.

Прокурор Чинев съобщи, че обвиняемият е бил задържан, след като управляваният от него микробус е спрян от полицейски служители, за да му бъде извършена рутинна проверка. На униформените е направило впечатление поведението на водача на превозното средство, с оглед на което той е бил изпробван за употреба на наркотични вещества. Пробата е показала, че Николай Д. управлява микробуса под въздействието на метамфетамин. В последствие е бил извършен оглед на превозното средство, като в тайник, са били установени 110 броя пресовки с хероин. Прокурор Чинев добави, че откритият хероин е с приблизително количество от 55 килограма. По цени на българското съдопроизводство той възлиза на стойност между 2 и 5 милиона лева, а на свободния пазар тя е многократно повече.

Прокурор Ангел Георгиев съобщи, че законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 г. до 15 г. и „глоба“ в размер от 20 000 лв. до 100 000 лв. по повдигнатото спрямо Николай Д. обвинение за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество. Наблюдаващият прокурор отбеляза, че спрямо Николай Д. е повдигнато и обвинение за управление на моторно превозно средство след употреба на метамфетамин – престъпление по чл.343б, ал.3, вр.чл.23, ал.1 от НК.

Старши комисар Калоянов каза, че на полицейските служители от „Пътна полиция“ е направило впечатление неадекватното и нервно поведение на водача, което им е дало основание да извършат по-задълбочена проверка на самия микробус. Така е установено, че в двойно дъно на превозното средство са разположени пакетите с наркотичното вещество. Той добави, че по първоначални данни чистотата на открития хероин възлиза на около 50 процента. По думите на старши комисар Калоянов наркотично вещество е най-голямото задържано от ОД МВР - Бургас, от началото на 2019 година.

Задържаното лице е на 47 години, неосъждан и живее в населено място в обл. Търговище.

Присъстващите на срещата с медиите се обединиха около мнението, че отличното взаимодействие между Окръжна прокуратура – Бургас и ОД на МВР – Бургас е позволило в оперативен порядък да бъде повдигнато обвинение, да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия и да бъдат извършени множество по обем действия по разследването.

Напиши коментар »
(2)
1
От къде е тзи дрога !Разходете се повече по нощните заведения плажове и тн!
2
Този не е бил сам ,имало е и други ,коли ,мотори,телефони..!Доживотни на Наркомафията.Наркомафията управлява България
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?